Μην χασετε

«Έπεφταν οι σοβάδες από τους τοίχους»: Έλληνας που έζησε από θαύμα μιλά για τις στιγμές τρόμου που βίωσε στον φονικό σεισμό στην Τουρκία

Ο Έλληνας, που βίωσε τον φονικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ με εκατοντάδες θύματα στην Τουρκία, και σώθηκε από θαύμα μίλησε στο T-live και την Πόπη Παπαδοπούλου, το μεσημέρι της Δευτέρας 6/2.

 

Ο λόγος για τον Αλέξη Παπαδάτο, ο οποίος διέμενε στον έκτο όροφο ενός ξενοδοχείου σε απόσταση 1,5 ώρας από το επίκεντρο του σεισμού. Το ξενοδοχείο κατέρρευσε από το φονικό Εγκέλαδο και όταν ο ίδιος κατάφερε να βγει έξω,  αντίκρισε εικόνες βιβλικής καταστροφής…

«Αρχικά ήμουν στην πόλη του Ισκεντερούν, το οποίο είναι από εδώ μιάμιση ώρα νοτιότερα, πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Λιγότερα από 100 χιλιόμετρα θεωρώ από το επίκεντρο του σεισμού. Το βασικό επίκεντρο, γιατί έκανε και αρκετούς μετασεισμούς. 4-5 ρίχτερ έκαστος. Ήταν 4 τα ξημερώματα, ήμουν στο ξενοδοχείο 20 ορόφων, γιατί έχω έρθει για δουλειά. Ήμουν στον έκτο όροφο και κοιμόμουν και ξύπνησα από το ταρακούνημα.

Advertisements

Αρχικά έμεινα στο κρεβάτι, γιατί σκεφτόμουν ότι θα σταματήσει, θα ηρεμήσει. Όσο πέρναγε ο χρόνος, κάποια δευτερόλεπτα, η κατάσταση γινόταν όλο και πιο δύσκολη οπότε έφυγα και πήγα κάτω από ένα γραφείο. Έμεινα εκεί για περίπου ένα με ενάμιση λεπτό όπου η κατάσταση δεν βελτιωνόταν μέχρι που κόπηκε το ρεύμα, έπεφταν τα φώτα, έπεφταν οι σοβάδες από τους τοίχους μέσα στο δωμάτιο.

Μόλις πέρασε το ένα, έναμισι λεπτό, πήρα τα πράγματά μου κι έφυγα. Κατέβηκα κάτω και συνειδητοποίησα ότι δύο κτίρια, δεξιά και αριστερά, είχαν κατεδαφιστεί τελείως. Δεν υπήρχε άλλος Έλληνας εδώ» δήλωσε στον Alpha ο κ. Παπαδάτος.

 

tlife.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα