Μην χασετε

Ελεονώρα Μελέτη – Θοδωρής Μαροσούλης: «Ακόμα δεν έχουμε βαφτίσει το παιδί. Θέλαμε η Αλεξάνδρα να βαφτιστεί τουλάχιστον μετά τα 3 της.»

Την πρώτη τους κοινή φωτογράφιση είχαν η Ελεονώρα Μελέτη και ο Θοδωρής Μαροσούλης με αφορμή τη συνεργασία τους στο θέατρο για την παράσταση «Τέλειοι Ξένοι», στην οποία η παρουσιάστρια του Mega Καλημέρα έχει κάνει απόδοση στα ελληνικά.

Advertisements

 

Ελεονώρα Μελέτη – Θοδωρής Μαροσούλης: Η συνεργασία στο θέατρο

Πώς είναι να συνεργάζεσαι με τον άνθρωπό σου;

Θοδωρής Μαροσούλης: Είμαι δύσκολος αλλά συγχρόνως και εύκολος στις συνεργασίες μου. Όταν όλα πηγαίνουν όπως τα έχουμε ορίσει από την αρχή, είμαι ο καλύτερος συνεργάτης και με την Ελεονώρα όλα πήγαν μια χαρά!

Στη συνεργασία που έχουμε με την Ελεονώρα δεν χρειάστηκε να είμαστε σε απόλυτη επαφή. Έκανε τη μετάφραση-απόδοση ενός κειμένου από τα ιταλικά στα ελληνικά και της είχα απόλυτη εμπιστοσύνη. Δεν μπήκα καν στη διαδικασία να την ελέγξω όταν τελείωσε, γιατί εκείνη είναι η γνώστρια του συγκεκριμένου αντικειμένου και αντιμετωπίζει τη δουλειά αυτή στο σύνολο, σαν να είναι δική μας, όχι δική μου. Οπότε δεν υπήρξε κάποια δυσκολία στη συνεργασία μας.

Ελεονώρα Μελέτη: Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2020. Αναζητούσε ένα σύγχρονο έργο για το Θέατρο Αθηνά, το οποίο ετοιμαζόταν να ανακαινίσει ριζικά. Του λέω «θέλω να δεις μια ταινία». Και του δείχνω το ιταλικό φιλμ του Πάολο Τζενοβέζε. Τέλειοι ξένοι.

Είναι ένα πολύ επίκαιρο έργο, αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα χιλιάδων ζευγαριών. Τρία ζευγάρια και ένας φίλος τους κανονίζουν να φάνε στο σπίτι του ενός ζευγαριού. Εκεί αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι: να αφήσουν τα κινητά τους στο τραπέζι και όποιο μήνυμα τους έρχεται να το διαβάζουν δυνατά. Οπότε καταλαβαίνεις τι ακολουθεί…

Βλέπει ο Θοδωρής την ταινία και ενθουσιάζεται. Του λέω «πρέπει να πάρεις τα δικαιώματα». Το πρωτότυπο έργο δεν έχει ανέβει ξανά σε θέατρο στην Ελλάδα. Την επομένη κιόλας ο Θοδωρής ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις για τα δικαιώματα και λίγες μέρες αργότερα τα αγόρασε.

Advertisements

Πήραμε το πρωτότυπο κείμενο στα χέρια μας, άρχισα να το δουλεύω πυρετωδώς και του το παρέδωσα τρεις μέρες πριν από το πρώτο lockdown. Τότε δεν ξέραμε, φυσικά, πόσο καιρό θα μείνουν κλειστά τα θέατρα. Παρ’ όλα αυτά, ο Θοδωρής είχε ήδη αρχίσει να κάνει επαφές με ηθοποιούς, αλλά το τοπίο ήταν θολό. Τη συνέχεια με τα κλειστά θέατρα την ξέρετε όλοι, οπότε το έργο έμεινε ουσιαστικά για δύο χρόνια στο συρτάρι.

 

Είσαι ένας ωραίος άντρας με δύναμη στον θεατρικό χώρο. Σε έχουν προσεγγίσει ερωτικά γυναίκες ηθοποιοί;

Ελεονώρα Μελέτη: Αμέ! Θα σ’ τα πω εγώ! Γνωστή ηθοποιός τον έχει στριμώξει σε καμαρίνι.

Θοδωρής Μαροσούλης: Έλα, τώρα, βλακείες. Νομίζω ότι ο χαρακτήρας που βγάζω προς τα έξω δεν δίνει το θάρρος σε μια γυναίκα να μου την πέσει. Είμαι λίγο πιο κλειστός, λίγο αγέλαστος, δεν δίνω χώρο.

Ελεονώρα Μελέτη: Όταν τον γνωρίσεις, είναι λίγο βαρύς. Αυτή την αίσθηση είχα κι εγώ όταν μου τον σύστησαν. Όταν όμως λυθεί, είναι πολύ ευχάριστος στην παρέα. Έχει γέλιο, έχει χιούμορ, έχει ατάκα.

 

Advertisements

Ελεονώρα Μελέτη για Θοδωρή Μαροσούλη: «Οι κοινές μας φίλες είχαν επιδιώξει να γνωριστούμε από κοντά»

Τελικά ήταν προξενιό η γνωριμία σας;

Ελεονώρα Μελέτη: Δεν ήταν ακριβώς προξενιό, αλλά σίγουρα οι κοινές μας φίλες είχαν επιδιώξει να γνωριστούμε από κοντά. Απλά κάθε φορά κάτι γινόταν και δεν προέκυπτε. Τη μία θα έρχονταν στον Παρνασσό που είχα πάει για σκι, αλλά έκλεισαν οι δρόμοι. Την άλλη εγώ έφυγα στο εξωτερικό. Δεν ήθελαν να στήσουν τη συνάντησή μας και να το ξέρουμε από πριν γιατί δεν άρεσε σε κανέναν από τους δυο μας η ιδέα ενός προξενιού!


Η αλήθεια είναι ότι στη σχέση σας όλα έγιναν πολύ γρήγορα.

Θοδωρής: Ήταν και το τυχερό. Είμαστε δύο ισχυρές προσωπικότητες. Είμαι ηγετικός χαρακτήρας, εκείνη είναι αντράκι, τσαμπουκάς.

Ελεονώρα: Ήταν πρωτόγονο αυτό που έγινε με μας. Λειτουργήσαμε με το ένστικτο.

Θοδωρής: Η σχέση μας είναι σαν τις πεταλούδες. Για να αναπαραχθεί το θηλυκό, πρέπει να είναι το ίδιο με το αρσενικό. Έτσι έγινε και με μας.

Ελεονώρα: Δεν ήταν εύκολο. Στις βασικές μας αξίες συμφωνούμε. Είμαστε όμως και διαφορετικές προσωπικότητες.

Θοδωρής: Για μένα η οικογένεια είναι το παν.

Ελεονώρα: Ευτυχώς στα θέματα του παιδιού ταυτιζόμαστε απόλυτα. Συμπληρώνει και δεν ακυρώνει ποτέ ο ένας τον άλλο. Δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε καν από πριν.

Η απάντηση για τον γάμο και τη βάφτιση της κόρης τους

Λένε ότι ετοιμάζεστε να παντρευτείτε με θρησκευτικό γάμο.

Θοδωρής: Στη σχέση εγώ είμαι ο πιο παραδοσιακός. Πρώτα ο Θεός, κάποια στιγμή θα γίνει. Δεν έγινε ακόμα γιατί δεν έχουμε προλάβει. Επαναπαυτήκαμε στο ότι κάναμε τον πολιτικό γάμο, μετά ήρθε το παιδί, μετά ο covid. Να φανταστείς, ακόμα δεν έχουμε βαφτίσει το παιδί. Βέβαια αυτό ήταν συνειδητή μας απόφαση γιατί θέλαμε η Αλεξάνδρα να βαφτιστεί τουλάχιστον μετά τα 3 της.

Ελεονώρα: Εμένα ο γάμος δεν με απασχόλησε ποτέ, θα τον κάνω μόνο για τον Θοδωρή. Η βάφτιση προγραμματίζεται. Τώρα αν θα είναι γάμος βάφτιση, θα δείξει. (Γελάει.)

Φωτογραφίες: Ολυμπία Κρασαγάκη για το περιοδικό ΟΚ! – instagram

 

tlife.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα