Μην χασετε

«Εκλιπαρούσε να βοηθήσουμε την κόρη της με το 6 μηνών μωρό της»: Σuγκλονίζει o ξυλουργός από το Άγιος Όρος που έσωσε ζωές στην τραγωδία στα Τέμπη

Τα όσα έζησε το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη περιέγραψε ο κ. Γιώργος, ο άνθρωπος, που όπως αποκάλυψε και ο 18χρονος Άγγελος, αψήφησε τη φωτιά για να σώσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε από το τρίτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας 62.

Ο 43χρονος ξυλουργός στο Άγιο Όρος ταξίδευε από την Αθήνα για Θεσσαλονίκη και επέβαινε, όπως και ο Άγγελος, στο έκτο βαγόνι.

 

«ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΒΡΗΚΑ ΔΥΝΑΜΗ, ΘΑ ΕΣΩΖΑ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ»

«Εγώ εκείνη την ώρα κοιμόμουν, ξυπνάω, ανοίγω τις πόρτες, προσπαθούσαμε να βγάλουμε τον κόσμο έξω, ανεβαίνουμε ξανά με τον Άγγελο μέσα για να δούμε αν έχει επιβάτες άλλους εκεί. Μετά πήγαμε στο 4ο και στο 5ο βαγόνι, ο περισσότερος κόσμος είχε φύγει. Όταν πήγαμε στο ο 3ο βαγόνι ξεκίνησαν τα δύσκολα», είπε ο ίδιος μιλώντας στον Alpha.

Advertisements

Ο κ. Γιώργος βλέποντας τη φωτιά να πλησιάζει έκανε την προσευχή του και μπήκε στο βαγόνι, παρά το γεγονός ότι ήταν και ο ίδιος τραυματισμένος. Άλλωστε μια ηλικιωμένη γυναίκα του είχε ζητήσει να σώσει την κόρη της και το έξι μηνών εγγονάκι της και έπρεπε να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τους βγάλει από εκεί.

«Ήταν μια γυναίκα που ζητούσε να την βοηθήσουμε γιατί μέσα στο βαγόνι ήταν η κόρη της και είχε μαζί της το μωρό της, 6 μηνών βρέφος»

Μπαίνοντας στο βαγόνι βρήκε την Κατερίνα, η οποία είχε εγκλωβιστεί από τις λαμαρίνες του τρένου και τον εκλιπαρούσε για βοήθεια.

«Βρήκα την Κατερίνα και μου έλεγε “φοβάμαι, μη με αφήνεις, σώσε με”. Στην αρχή η φωτιά ήταν μακριά κάποια στιγμή όμως έφτασε στα δύο μέτρα, ήταν μεγάλο άγχος. Κρατούσα το χέρι της και σκεφτόμουν αν έρθουν οι φλόγες τι θα κάνουμε; Άρχισα να κάνω την προσευχή μου», συνέχισε ο ξυλουργός.

 

Advertisements

Οι στιγμές ήταν πολύ δύσκολες. Από τη φωτιά έσπαγαν τα τζάμια, η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλή και το βαγόνι είχε γίνει μια μάζα σιδερικών

«Το βαγόνι είχε γυρίσει σχεδόν όλο, ήταν σκληροπυρηνικές καταστάσεις. Δεν ξέρω κι εγώ που βρήκα τη δύναμη να μείνω μαζί με τους επιβάτες. Αν μπορούσα να σώσω και άλλα άτομα θα το έκανα. Αυτό που πρέπει να μας μείνει από αυτή την ιστορία είναι ότι πρέπει να είμαστε πιο ομαδικοί, όπου χρειάζεται ένας άνθρωπος βοήθεια, να του την δίνουμε», κατέληξε ο κ. Γιώργος.

 

infokids.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα