Μην χασετε

Έχω κρατήσει μόνο μία αληθινή φίλη στη ζωή μου και πραγματικά είναι ό,τι πιο σωστό έχω κάνει!

Δυστυχώς ή ευτυχώς, κάποια στιγμή, όλες πληγωθήκαμε από ανθρώπους που θεωρούσαμε φίλους μας. Διέψευσαν τις προσδοκίες μας, μάς πρόδωσαν και έδωσαν λιγότερα απ’ όσα τους δώσαμε εμείς.

 

Πέρασα πολλά χρόνια της ζωής μου με λάθος άτομα που δεν με εκτιμούσαν και δεν με αγαπούσαν όπως εγώ αυτούς. Είχα μια «φίλη» που βρισκόμασταν μόνο όταν είχε κάποιο πρόβλημα. Με ήθελε δίπλα της για να τη συμβουλεύω, να την παρηγορώ και να την αφήνω να ξεσπάει. Ήμουν η ψυχολόγος της με άλλα λόγια. Όταν τη χρειαζόμουν, όμως, εγώ δεν ήταν ποτέ εκεί… Πάντα ήταν απασχολημένη.

Είχα μια άλλη «φίλη» που ήμασταν μαζί απ’ το σχολείο και εμπιστευόμουν πολύ. Πέρασε αρκετός καιρός μέχρι να μάθω ότι μιλούσε πίσω από την πλάτη μου με τα χειρότερα λόγια. Χλεύαζε τις επιλογές μου, με μείωνε και έβγαζε στη φόρα όλα μου τα μυστικά.

Advertisements

Μια άλλη πάλι δεν συμφωνούσε ποτέ με τις επιλογές μου και φρόντιζε να μου το δείχνει, παίρνοντας το ύφος του δικαστή και κουνώντας το δάχτυλο για να τονίσει τα ελαττώματα και τα λάθη μου.

Ο κατάλογος είναι μακρύς… Υπήρξε αυτή που μου έκλεψε το αγόρι όταν ήμασταν φοιτήτριες, εκείνη που μόνιμα θυματοποιούσε τον εαυτό της και φυσικά αυτή που τα δικά της «θέλω» ήταν πάνω από τα δικά μου.

Ήταν φίλες που κουβαλούσα μια ζωή και αντί να περνάω όμορφα μαζί τους, με έκαναν να νιώθω «λίγη». Μέχρι που δεν άντεξα άλλο να κάνω υπομονή και τις έβγαλα από τη ζωή.

Από όλες εκείνες τις γυναίκες που γνώρισα, κράτησα στη ζωή μου μόνο μία φίλη και πραγματικά είναι ό,τι πιο σωστό έχω κάνει!

 

Advertisements

Γιατί η φιλία είναι ιερή και απαραίτητο συστατικό για να γίνει η ζωή μας πιο όμορφη και ουσιώδης. Και όταν έχεις έναν σωστό άνθρωπο δίπλα σου να χαίρεται με τη χαρά σου και κάνει τη λύπη σου δική του, τότε δεν χρειάζεσαι κανέναν άλλο.

Όσο μεγαλώνω και έχοντας μετρήσει δεκάδες (πισω)μαχαιρώματα στην πλάτη μου, έμαθα να εκτιμάω την ποιότητα από την ποσότητα. Την ουσία απ’ το φαίνεσθαι.

Σε όποια έχει απογοητευτεί και πονέσει πολύ από τις τοξικές φιλίες που είχε στη ζωή της, έχω να δώσω μία συμβουλή μόνο: βρείτε τη διάθεση και το κουράγιο να χτίσετε μια ουσιαστική φιλική σχέση. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι τόσο ανταποδοτικό που ποτέ δεν θα σκεφτείτε ότι δεν άξιζε. Να θυμάστε μόνο πως ότι κι αν περνάτε, είναι λιγότερο βαρύ αν το μοιραστείτε με κάποιον που σας πονάει και σας καταλαβαίνει – με μια αληθινή φίλη.

 

mama365.gr

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα