Μην χασετε

Δώρα Χρυσικού: «Σαν σήμερα έδωσα την δυσκολότερη μάχη της ζωής μου, για να σώσω τη ζωή μου»

Πριν από τρία χρόνια, στις 21 Μαΐου, η Δώρα Χρυσικού κέρδισε τη μάχη με τον καρκίνο. Ίσως να είχε ξεχάσει την ημερομηνία, αλλά η μητέρα της δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει τη στιγμή που έμαθε ότι η κόρη της θα επιβιώσει.

Έτσι, την Τρίτη 21 Μαΐου, η Δώρα Χρυσικού κοινοποίησε ένα συγκινητικό μήνυμα.

«Η μητέρα μου μου θύμισε σήμερα πως έχουμε επέτειο. Σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια έδωσα την δυσκολότερη μάχη της ζωής μου, για να σώσω τη ζωή μου. Είναι παράδοξο πως 3 χρόνια μετά το 21 Μάϊου δεν χτύπησε καμπανάκι. Ίσως πάλι βέβαια και να μην είναι παράδοξο. Γιατί αυτό κάνει ο χρόνος -ο χρόνος που περνάει από το τραύμα- σε βάζει πάλι σε μια κατάσταση κανονικότητας. Για αυτό για κάποιους ο χρόνος που περνάει είναι σύμμαχος κι όχι εχθρός.

Η μαμά μου μου είπε «δεν θα την ξεχάσω ποτέ αυτή τη μέρα», εγώ όμως προσπαθώ να την ξεχάσω και να την αφήσω πίσω μου. Κι είναι πραγματικά συγκλονιστικό που ήμουν στις 21 Μάϊου του 2021 και που είμαι τώρα. Μπήκα σε ένα θάλαμο χειρουργείου και βγήκα άλλη 12 ώρες μετά. Σήμερα όμως, αυτή τη μέρα, ζώ και κάνω όνειρα, έχω ραντεβού για τη δουλειά, έκανα τη γυμναστική μου, μιλάω στο τηλέφωνο, θα πάω στην τράπεζα. Αυτές τις μικρές ρουτίνες που μόνο οι υγιείς μπορούν να απολαύσουν.

Advertisements

Τρία χρόνια αγωνίας, αλλά και νικών προσωπικών, μεγάλης βουτιάς και μεγάλης αναγέννησης. Αλλαγών και αποδοχής μιας νέας πραγματικότητας. Η ζωή που νικάει το φόβο. Χρόνια μου πολλά λοιπόν. ΥΓ: βάζω αυτή τη φωτό γιατί κάπως μοιάζει με τον καινούριο μου χαμογελαστό εαυτό μου» έγραψε η Δώρα Χρυσικού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dora Chrysikou (@dorachrysikou)

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα