Εξαιρετικά πρακτικά και απλούστατα στην κατασκευή τους χαλάκια φτιαγμένα από …βότσαλα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε αυτά που θα μαζέψετε σε κάποια παραλία είτε να αγοράσετε όσο πιο επίπεδες πέτρες-βότσαλα από μάντρες οικοδομικών υλικών ή πολυκαταστήματα με είδη κήπου που διαθέτουν και τέτοια είδη.

Επιπρόσθετα θα χρειαστείτε μόνο μια ισχυρή αδιάβροχη κόλλα γενικής χρήσης και ένα πλαστικό-λαστιχένιο χαλάκι εισόδου από τα πολύ φτηνά που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη σπιτιού.

Για να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα, τοποθετήστε αρχικά τις πέτρες καλύπτοντας το χαλάκι, χωρίς να τις κολλήσετε. Με τον τρόπο αυτό θα έχετε την ευχέρεια να τις μετακινήσετε προσπαθώντας να μπουν με τέτοια σειρά, ανάλογα με το σχήμα της κάθε μίας, ώστε στο τέλος να υπάρχουν όσο το δυνατόν μικρότερα κενά μεταξύ τους.

Στη συνέχεια σηκώστε μία μία τις πέτρες, τοποθετήστε κόλλα και πιέστε το κάθε βότσαλο στην τελική του θέση.
Για να τονίσετε το χρώμα από τα βότσαλα μπορείτε να περάσετε ένα βερνίκι για πέτρινες επιφάνειες, θα βρείτε πολλά τέτοια προϊόντα σε όλα τα καταστήματα με χρώματα-εργαλεία κλπ. 

Ανάλογα με το σχήμα του πλαστικού χαλιού που θα χρησιμοποιήσετε ως βάση της κατασκευής αντίστοιχα θα προκύψει και το …βοτσαλωτό χαλάκι σας, το οποίο επίσης μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές όψεις συνδυάζοντας πέτρες διαφορετικών αποχρώσεων, δημιουργώντας με αυτές σχήματα, λέξεις κλπ.

Για κατασκευές μεγαλύτερου μεγέθους θα κολλήσετε τα βότσαλα πάνω σε ένα κομμάτι πλαστικοποιημένης στην κάτω όψη μοκέτας.

Είναι εξαιρετικά πρακτικά για την είσοδο και γενικά για εξωτερικούς χώρους εξ΄αιτίας του ότι καθαρίζονται πολύ εύκολα, δεν κολλούν πάνω τους σκουπίδια, φύλλα κλπ. ενώ το μοναδικό τους μειονέκτημα, το γεγονός δηλαδή ότι είναι σαφώς πιο βαριά από ένα κοινό χαλάκι εισόδου είναι ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερά τους πλεονεκτήματα, αφού εξαιτίας του βάρους μένουν σταθερά στην θέση τους, δεν τα μετακινεί ο αέρας ούτε η …γάτα που θέλει να παίξει 🙂 και ένα τέτοιο χαλάκι θα μείνει αμετακίνητο με όση δύναμη και αν σκουπίσετε πάνω του τις λάσπες από τα παπούτσια σας, χρήση για την οποία η “άγρια” επιφάνειά τους τα κάνει ιδανικά.

Αλλά και στον χώρο του μπάνιου θα σας εξυπηρετήσουν πολύ, αφού δεν σας νοιάζει αν και πόσο θα βραχούν  και θα τα καθαρίσετε με ένα απλό …σφουγγάρισμα.

soulouposeto.gr