Μην χασετε

«Δεν ξέρει η μάνα σε ποια πόλη είναι το παιδί της»: Η αποκάλυψη της Νεσχάν Μουλαζίμ για την επόμενη μέρα μετά τον φονικό σεισμό

Ο απολογισμός από τους σεισμούς που έπληξαν την περασμένη εβδομάδα την Τουρκία και τη γειτονική Συρία ξεπερνάει ήδη τους 37.000 νεκρούς, την ώρα που οι ελπίδες για την ανεύρεση και άλλων επιζώντων στα συντρίμμια όσο περνούν οι μέρες σβήνουν.

 

Το TLIFE επικοινώνησε με την Νεσχάν Μουλαζίμ, η οποία κατάγεται από την Τουρκία και μας μετέφερε τα νεότερα σχετικά με τον φονικό σεισμό, καθώς βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους δικούς της ανθρώπους που βιώνουν ώρες αγωνίας.

Πριν μερικές ημέρες, το γνωστό μοντέλο είχε αποκαλύψει στο TLIFE ότι οι διασώστες αναζητούν ένα ζευγάρι γύρω στα 30 μαζί με το παιδί του… Όπως ανέφερε η Νεσχάν Μουλαζίμ δυστυχώς η οικογένεια έφυγε από τη ζωή…

Advertisements

«Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν… Σιγά σιγά σταματούν να ψάχνουν για επιζώντες. Σήμερα βγήκαν 40 άνθρωποι ζωντανοί, τους έσωσαν αλλά όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες τελειώνουν. Είναι πολλές οι μέρες, κλείνουμε μια βδομάδα οπότε ενώ οι έρευνες συνεχίζονται νομίζω δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, έχουν αρχίσει πλέον να μαζεύουν και τα μπάζα. Τα αφήνουν όλα πίσω…».

Η επόμενη μέρα μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία: «Υπάρχουν κάποια τούρκικα foundations (ιδρύματα) που ψάχνουν σπίτια στους σεισμόπληκτους και θα τους πληρώσουν τα ενοίκια για δύο χρόνια. Τα παιδιά θα μεταφερθούν σε άλλα σχολεία και θα είναι 100% πληρωμένα. Είναι πολύ δύσκολο να γίνει όλο αυτό, για όλους τους ανθρώπους. Θέλει πάρα πολύ χρόνο, κόπο και εννοείται ότι η κυβέρνηση δεν υπάρχει πουθενά. Η βοήθεια έρχεται από απλούς ανθρώπους και ηθοποιούς, τραγουδιστές κλπ. και το εξωτερικό. 

Τα κανάλια που υποστηρίζουν την κυβέρνηση δεν δείχνουν ακριβώς αυτά που συμβαίνουν. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, δεν ξέρω τι τους περιμένει αύριο αυτούς τους ανθρώπους. Τώρα μένουν σε σκηνές και σε κάποια ξενοδοχεία. Οι αερογραμμές έχουν ανοίξει. Προσπαθούν. Υπάρχουν δύο μεγάλα καράβια και τα έχουν διαμορφώσει ως νοσοκομεία. Υπάρχουν και κάποια που δεν έχουν πάθει ζημιά αλλά είναι επίφοβα. Δεν ξέρει η μάνα σε ποια πόλη είναι το παιδί της. Υπάρχουν διάσημοι άνθρωποι που φιλοξενούν παιδιά μέχρι να βρουν τους γονείς τους» αποκάλυψε στο TLIFE η Νεσχάν Μουλαζίμ.

 

tlife.gr

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα