Μην χασετε

Δεν το χωρά ο νους: Γυναίκα άφησε το 18 μηνών μωρό της σχεδόν 7 ημέρες μόνο και πέθανε από ασιτία – Είχε πάει να βρει τον σύντροφό της

Συγκλονισμένη η Ιταλία από τον χαμό βρέφους από ασιτία, το οποίο η μητέρα του το άφησε μόνο στο σπίτι στο Μιλάνο για έξι ημέρες για να ζήσει…τον έρωτά της.

 

Μωρό 18 μηνών έμεινε μόνο του για έξι ημέρες, χωρίς τροφή και κάποιον να το φροντίζει, μέχρι που πέθανε από λιμοκτονία.

Σύμφωνα με ιταλικό μέσο, οι αιματολογικές εξετάσεις που θα βγουν τον Σεπτέμβριο θα δείξουν αν είχαν χορηγηθεί στο βρέφος ηρεμιστικάκαθώς βρέθηκαν δίπλα του. Η 37χρονη μητέρα της μικρής Νταϊάνα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 20 χρόνων ή ακόμα και ισόβια, καθώς σύμφωνα με την Il Giorno, είχε εγκαταλείψει την κόρη της, προκειμένου να επισκεφτεί τον σύντροφό της στο Μπέργκαμο.

Advertisements

 

Όταν επέστρεψε βρήκε νεκρό το 18 μηνών βρέφος στην κούνια του. Ζήτησε βοήθεια από μια γειτόνισσα που κάλεσε την αστυνομία, η οποία αργότερα κατέθεσε ότι «έκλαιγε στην αγκαλιά μου και μου έλεγε “Είμαι καλή μητέρα. Δεν είμαι εγκληματίας”».

Η 37χρονη αρχικά είπε στους αστυνομικούς πως τις έξι ημέρες της απουσίας της, επισκέφτηκε κάποιες φορές το Μιλάνο, συνοδεύοντας τον φίλο της σε κάποια επαγγελματικά ραντεβού που είχε, χωρίς όμως να πάει στο σπίτι να δει το παιδί. Ο φίλος της κατέθεσε ότι η Αλέσια του είχε πει πως η Ντιάνα ήταν με τη θεία της, διακοπές.

Δίπλα στην κούνια του μωρού βρέθηκε και ένα μπουκάλι με ηρεμιστικά και εξετάζεται εάν δόθηκαν στο μικρό κορίτσι και εάν σχετίζονται με τον θάνατό του, καθώς κανείς από τους γείτονες δεν άκουσε κλάμα.

Advertisements

«Ήθελα να διαπιστώσω αν θα έχω μέλλον με τον σύντροφό μου»

Οι Αρχές κάλεσαν την Αλέσια για ανάκριση. Ιταλικά μέσα σχολίασαν ότι ήταν ανεξήγητα διαυγής, συγκροτημένη και αρνήθηκε να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις. Δεν έκλαψε ποτέ, ούτε καν δάκρυσε. Στις Αρχές είπε: «Ήθελα να διαπιστώσω αν θα έχω μέλλον με τον σύντροφο μου. Για αυτό σκέφτηκα ότι ήταν σημαντικό να μη φύγω καθόλου από το πλευρό του σε αυτό το διάστημα, μολονότι φοβόμουν πως η Ντιάνα θα αρρωστήσει βαριά ή ακόμα και θα πεθάνει -κάτι που δεν ήταν στόχος μου».

Ο εισαγγελέας τη χαρακτήρισε «επικίνδυνο άτομο, ικανό να διαπράξει θηριωδίες», το οποίο δεν έχει «ηθικές αναστολές» να διασκεδάσει και να ζήσει τη σχέση της, «αφήνοντας ένα βρέφος μόνο, για σχεδόν επτά ημέρες» και αποφάσισε την κράτησή της μέχρι την εκδίκαση αυτή της τραγικής υπόθεσης.

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα