Μην χασετε

Δεν πάμε καλά: Ανεύθυνοι γονείς άφησαν το μωρό τους στο check-in επειδή δεν είχε εισιτήριο και ξεκίνησαν την επιβίβαση στην πτήση

Σε πτήση από Τελ Αβίβ για Βρυξέλλες, οι γονείς άφησαν το μωρό στο check-in και ξεκίνησαν το ταξίδι τους, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

 

Οι λέξεις είναι περιττές και πολύ λίγες για να περιγράψουν αυτό που έκανε ένα ζευγάρι στο αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, το οποίο παράτησε το μωρό του στο αεροδρόμιο, επειδή δεν είχε εισιτήριο, και επιβιβάστηκε κανονικά στην πτήση του σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Το ζευγάρι έκαναε check-in για πτήση της Ryanair στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν προς τις Βρυξέλλες την Τρίτη μαζί με το βρέφος. Οπως προέκυψε, το μωρό δεν είχε εισιτήριο. Αλλά οι γονείς ξεκίνησαν την επιβίβαση στην πτήση – αφήνοντας το παιδί του πίσω στο γκισέ της αεροπορικής εταιρείας.

Advertisements

Το θέμα παραπέμφθηκε στην αστυνομία, όπως δήλωσε στο CNN μια εκπρόσωπος της Ryanair. «Αυτοί οι επιβάτες που ταξίδευαν από το Τελ Αβίβ στις Βρυξέλλες (31 Ιανουαρίου) παρουσιάστηκαν κατά το check-in χωρίς κράτηση για το βρέφος τους. Στη συνέχεια προχώρησαν στον έλεγχο ασφάλειας, αφήνοντας το βρέφος πίσω κατά το check-in.

«Ο υπάλληλος στο check-in του αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν επικοινώνησε με την Ασφάλεια του Αεροδρομίου, η οποία έβφαλε αυτούς τους επιβάτες από το αεροπλάνο (σ.σ. πριν απογειωθεί), και είναι πλέον θέμα της τοπικής αστυνομίας», εξήγησε.

 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Ryanair, «τα βρέφη μπορούν να συμπεριληφθούν σε μια κράτηση πτήσης κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικής κράτησης». Οταν κάποιος σχεδιάζει να ταξιδέψει με ένα βρέφος, εμφανίζεται ένα αναδυόμενο μήνυμα στον ιστότοπο που δηλώνει ότι υπάρχει χρέωση 25 ευρώ για κάθε πτήση απλής μετάβασης (όταν το μωρό κάθεται στην αγκαλιά ενός ενήλικα). Εαν ο κηδεμόνας επιθυμεί το βρέφος να ταξιδέψει σε δικό του κάθισμα, τότε θα πρέπει να πληρώσουν ξεχωριστά τη συγκεκριμένη θέση.

Η ισραηλινή αρχή αεροδρομίου επιβεβαίωσε το επεισόδιο στο CNN και ανέφερε σε δήλωση του: «Ενα ζευγάρι και ένα βρέφος με βελγικά διαβατήρια έφτασαν για μια πτήση στον τερματικό σταθμό 1 χωρίς εισιτήριο για το μωρό. Το ζευγάρι έφτασε επίσης αργά για την πτήση, αφού είχε κλείσει το check-in. Το ζευγάρι άφησε το μωρό και έτρεξε προς τους ελέγχους ασφαλείας στον τερματικό σταθμό 1 σε μια προσπάθεια να φτάσει στην πύλη επιβίβασης για την πτήση».

Advertisements

Εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας είπε στο CNN ότι το θέμα φαίνεται να είχε επιλυθεί μέχρι να φτάσει η αστυνομία στο σημείο. «Το μωρό είναι με τους γονείς και δεν υπάρχει περαιτέρω έρευνα», τόνισε.

Εμείς, από την πλευρά μας, να ευχθηθούμε καλή τύχη στο άτυχο μωρό.

Πηγή: CNN

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα