Μην χασετε

«Δεν γνωρίζω αν υπάρχει παιδί μεταξύ των νεκρών. Κυρίως φοιτητές οι τραυματίες» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ για την φονική σύγκρουση τρένων

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Γιάννης Γούλας μίλησε για την φρικιαστική σύγκρουση τρένων στη Λάρισα κάνοντας λόγο για εικόνες που «βλέπουμε μόνο σε ταινίες του Χόλυγουντ».

Advertisements

Μιλώντας στο MEGA λίγες ώρες μετά την τραγωδία, ο κ. Γούλας ανέφερε πως συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στο σημείο της σύγκρουσης από πυροσβέστες και άντρες της ΕΜΑΚ για τυχόν εγκλωβισμένους. «Ελπίζουμε πως δεν υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά. Όπως δήλωσε, «λάβαμε την πρώτη κλήση στις 23:25» και τα ασθενοφόρα «έφτασαν στο σημείο μέσα σε 7-8 λεπτά». Η ενημέρωση στο ΕΚΑΒ έγινε από επιβάτες του τρένου που είχαν βγει εκτός αμαξοστοιχίας.

Τα πρώτα λόγια που είπαν στις κλήσεις τους ήταν ότι έγινε εκτροχιασμός, καθώς οι πίσω επιβάτες δεν γνώριζαν ότι έγινε σύγκρουση. «Όταν έφτασαν συνάδελφοι διαπίστωσαν τη καταστροφή και σε λίγα λεπτά οργανώσαμε να σπεύσει μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων», είπε ο κ. Γούλας.

 

Έκανε λόγο για εικόνα θεομηνίας που «βλέπουμε μόνο σε ταινίες του Χόλυγουντ». Σημείωσε ότι είχαν αρπάξει φωτιά τα πρώτα βαγόνια και οι τραυματίες ήταν διάσπαρτοι. «Άνθρωποι μας παρακαλούσαν να βοηθήσουμε», σημείωσε, ενώ υπήρχαν και άτομα που είχαν προβλήματα υγείας.

Μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν ηλικιωμένοι και παιδιά, τα οποία είναι ευτυχώς καλά στην υγεία τους. «Περίπου 7-8 παιδιά μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία στη Λάρισα, δεν γνωρίζω αν υπάρχει παιδί μεταξύ των νεκρών», πρόσθεσε.

Στους τραυματίες βρίσκονται κυρίως φοιτητές, που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Λάρισας ενώ υπάρχουν και σοβαρά τραυματίες. Οι νεκροί μεταφέρθηκαν επίσης στα νοσοκομεία, σημείωσε. «Δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά της Ελλάδας αυτό που συνέβη. Είναι βγαλμένο από ταινία του Χόλυγουντ», είπε ο κ. Γούλας φανερά σοκαρισμένος.

Σημείωσε ότι βαγόνια σηκώθηκαν στον αέρα, ενώ υπάρχει βαγόνι που έχει εγκλωβιστεί κάτω από αλλά, τα οποία το καταπλάκωσαν. Ο κ. Γούλας επιβεβαίωσε ότι έγινε «μετωπική σύγκρουση» των δύο τρένων.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα