Μην χασετε

«Δέχτηκα να φέρει ο άντρας μου μια φίλη του να μείνει στο σπίτι μας, αλλά νιώθω παραμελημένη. Tι να κάνω;»

Σε αδιέξοδο έχει βρεθεί μια γυναίκα που ο σύζυγός της έφερε να μείνει στο σπίτι φίλη του και αυτό έχει επηρεάσει αρνητικά τη σχέση τους.

 

Συχνά ακούμε για φίλους και φίλες που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο επεμβαίνουν στη ζωή ενός ζευγαριού. Μπορεί να είναι ορισμένα σχόλια ή κάποιες συμπεριφορές που επηρεάζουν. Αυτή είναι η στιγμή που φαίνεται αν η σχέση είναι δυνατή και το κατά πόσο τα μέλη της είναι διατεθειμένα να κάνουν υπερβάσεις.

Μία γυναίκα γράφει στο newsweek και τη στήλη του με τις προσωπικές ιστορίες για μια περίεργη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η σχέση της και προσπαθεί να καταλάβει αν η ίδια αντιδρά υπερβολικά ή αν όντως συμβαίνει κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχεί. Για την ακρίβεια εδώ και λίγο καιρό μένει μαζί τους μια φίλη του συζύγου της, διότι υπήρξε πρόβλημα στη ζωή της. Ωστόσο, αυτή η συγκατοίκηση δεν εξελίσσεται όπως εκείνη περίμενε, ενώ από βραχυπρόθεσμη συνθήκη τείνει να γίνει μόνιμη.

Advertisements

Οι relationship experts και οι σύμβουλοι σχέσεων που της απαντούν τονίζουν τη σημασία του να μιλήσει ανοιχτά και ήρεμα με τον σύντροφό της για όσα την απασχολούν σχετικά με την φίλη του. Της υπενθυμίζουν πως όσα νιώθει έχουν αξία και ότι δεν θα έπρεπε να περιμένει να περάσει καιρός για να εκφράσει τα όσα σκέφτεται.

 

«Σε μία σχέση όταν νιώθεις πως η αξία σου μειώνεται και η οικειότητα με τον σύντροφό σου χάνεται, δεν περιμένεις για να του μιλήσεις, καθώς αυτά τα ζητήματα διογκώνονται και σε κατατρώνε. Τα όριά σου έχουν καταπατηθεί και γι’ αυτό πρέπει να κάνεις κάτι», τη συμβούλευσε ο Jamie Schenk DeWitt, εγκεκριμένος σύμβουλος γάμου, ενώ η Amber Marine, relationship coach της πρότεινε να ακούσει το ένστικτό της και να πάψει να βρίσκεται σε άρνηση.

Όσα έγραψε για τη συγκατοίκηση με την φίλη του συζύγου της

«Αναρωτιέμαι αν η ανησυχία μου θα σας φανεί σοβαρή ή απλώς θα έπρεπε να το ξεπεράσω. Ο φίλος μου πρότεινε σε ένα φιλικό του ζευγάρι να μείνουν μαζί μας, επειδή έχασαν το διαμέρισμά τους. Ο σύζυγος της κοπέλας χρειάστηκε για λίγο καιρό να εκτίσει ποινή στη φυλακή για οικονομικά ζητήματα. Για να μην μείνει στον δρόμο η σύζυγος και το σκυλάκι τους ήρθαν στο σπίτι μας. Ξεκίνησε ως μία προσωρινή κατάσταση και το δέχτηκα. Μα όπως ήρθαν τα πράγματα έχει γίνει πλέον μόνιμη. Ο σύζυγος θα βρίσκεται στη φυλακή για έξι μήνες ακόμα. Έχουν περάσει οι τρεις.

 

Advertisements

 

Ο άντρας μου έχει αναλάβει τη φροντίδα της γυναίκας και των περιουσιακών στοιχείων. Πλέον, κάθε του σκέψη είναι γι’ αυτό το κορίτσι και εγώ νιώθω παραμελημένη. Η σχέση μας άλλαξε και αυτό δεν μου αρέσει. Καταλαβαίνω πως έχει άγχος και νιώθει ευθύνη απέναντι στον φίλο του. Και εγώ χαίρομαι που η κοπέλα είναι ασφαλής, ούτε έχω πρόβλημα με τη φιλία τους. Είναι πολλά περισσότερα από αυτό.

Η συμπεριφορά του έχει αλλάξει πλήρως απέναντί μου. Σπάνια βρισκόμαστε μόνοι μας, ενώ μου μιλά σαν να είμαι ξένη. Όταν προσπαθώ να του εξηγήσω κλείνεται στην τουαλέτα και μου λέει πως έχω γίνει ενοχλητική. Αντιλαμβάνομαι πως νιώθει πίεση, μα αυτό δεν είναι απαράδεκτο; Τι να κάνω; Μιλάμε για το σπίτι μου, τη ζωή μου, τη σχέση μου. Τον τελευταίο καιρό όλα αυτά τα μοιράζομαι. Ξέρω πως δέχτηκα στην αρχή, αλλά υπό διαφορετικές συνθήκες. Πλέον όλη αυτή η κατάσταση με πειράζει και νομίζω πως επηρεάζει πολύ αρνητικά τον δεσμό μου».

 

marieclaire.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα