Μην χασετε

«Χώρισα την γυναίκα μου ενώ ήταν έγκυος για μία άλλη. Πως να το εξηγήσω στο παιδί μου;»

Καλησπέρα. Συγκατοικούσαμε  με την συντρόφου μου όταν έμεινε έγκυος και αποφασίσαμε να παντρευτούμε μόλις γεννηθεί το πρώτο παιδί μας. Ωστόσο, από τότε αισθανόμουν αποκλεισμένος από την πλευρά της. Δεν υπήρχε επικοινωνία ανάμεσά μας, ούτε στον τομέα της σeξουαλικότητας. Με αντιμετώπιζε με απόλυτη αδιαφορία και υποτίμηση, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της αποκλειστικά στο παιδί. Προσπάθησα να είμαι υπομονετικός και να περιμένω, αλλά η κατάσταση παρέμεινε αμετάβλητη.

Πέρασαν 4 χρόνια, συζητήσεις και ξανα συζητήσεις μπας και βρούμε μια χρυσή τομή αλλά πάντα έφταιγα, μέχρι που γνώρισα μια άλλη κοπέλα και έπαψα να αισθάνομαι μόνος έκανα σeξ ήταν τρυφερή και καλή μαζί μου, απέναντι στην γυναίκα μου συνέχιζα να είμαι ήρεμος και τρυφερός απλά πλεον δεν της ζητούσα να το συζητήσουμε και να βρούμε λύση, πίστευα μεγαλώνοντας το παιδί θα άλλαζε, φυσικά δεν άλλαξε τίποτα μέχρι που της ζήτησα να χωρίσουμε.

Δεν το δέχθηκε, μου είπε οτι όλα θα αλλάξουν, είχαμε συμφωνήσει οτι δεν θα κάνουμε δεύτερο παιδί ακομα αν τα πράγματα δεν διορθώνοντουσαν και έπαιρνε αντισύλληψη, πέρασαν άλλα 3 χρόνια και χειροτέρευε η κατάσταση και ξαναμπήκα στη διαδικασία να της ζητήσω να χωρίσουμε, και μου απάντησε είμαι έγκυος!!

Τελικά χωρίσαμε (αφού αναγκάστικα να της πω οτι υπάρχει άλλη γυναικα) με 2 παιδιά πλέον.

Advertisements

Τώρα ο μεγαλύτερος μου γιος που πηγαίνει τρίτη δημοτικού και με ρωτάει γιατί χώρισα με τη μαμά, φοβάμαι πως αμα του πω την αληθεια δεν θα καταλάβει θα μου θυμώσει και δεν θα θεέλει να με ξαναδεί, αλλά δεν θέλω να του πω και ψέματα, απο την άλλη η πρώην δεν ειναι συνεργάσιμη και του βάζει λόγια να φαίνομαι κακός.

Αν του πω εγώ πως απλά δεν τα βρίσκαμε με τη μαμά και επιλέξαμε και οι δυο να χωρίσουμε, εκεινή θα του πει πως είχα γκόμενα και θα βγω ψεύτης, τι να του πω? Πως να το χειριστώ?

Απαντά η Ψυχολόγος – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια κυρία Κατωπόδη Βασιλική

Καλησπέρα σας,

Αγαπητέ αναγνώστη θεωρώ όπως κι εσείς ότι χρειάζεται να μείνετε στην αλήθεια σας ότι δηλαδή δεν τα βρήκατε με την μαμά του. Για να το κατανοήσει , ακόμη κι αν τον θεωρείτε μικρό χρειάζεται να εξηγήσετε ότι η σχέση σας με την μαμά του είχε ελλείψεις και το κυριότερο ότι δεν εμπεριείχε αγάπη. Τα παιδιά κατανοούν πλήρως την έννοια της αγάπης και το ζουν όταν υπάρχει στο ζευγάρι.

Advertisements

Τώρα αν το επιλέξατε κι οι δύο δεν το ξέρω κι αν δεν ισχύει καλύτερα να μην το πείτε. Ακόμη κι αν αναφερθεί η μαμά του σε άλλη γυναίκα δεν χρειάζεται να το αρνηθείτε η να το παραδεχτείτε , εννοώ θα το αποφασίσετε ανάλογα με την ροή της κουβέντας σας, αλλά χρειάζεται  σίγουρα να τονίσετε  ότι οι λόγοι που χωρίσατε είναι οι δικές σας δυσκολίες σαν ζευγάρι κι όχι κάποια άλλη γυναίκα .

Τα παιδιά έχουν ανάγκη την αλήθεια και θα το εκτιμήσουν δεόντως ειδικά μεγαλώνοντας. Άλλωστε έτσι φτιάχνεται μια υγιή σχέση με το παιδί/ -ιά σας, βασισμένη στην αλήθεια κι είναι σημαντική παράμετρος για την ζωή του, να έχει έναν γονιό που θα τον εκτιμά για την αλήθεια του και την εμπιστοσύνη που θα αναπτύσσεται στην μεταξύ σας σχέση .

Καλή δύναμη σας εύχομαι

Κατωπόδη Βασιλική
Ψυχολόγος – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
Σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού
Τηλ: 6977-437027

singleparent.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα