Μην χασετε

Αύγουστος Κορτώ: Τα συγκινητικά λόγια για τα 13 χρόνια σχέσης με τον Τάσο Σαμουιλίδη!

Δεκατρία χρόνια κοινής ζωής συμπλήρωσαν φέτος ο γνωστός συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ και ο αγαπημένος του Αναστάσιος Σαμουιλίδης. Το ζευγάρι που ήταν από τους πρώτους που υπέγραψαν το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια μετά την ψήφισή του, ζει στιγμές ευτυχίας και δεν κρύβεται.

Με συγκινητικά λόγια, ο Αύγουστος Κορτώ μίλησε για τα 13 χρόνια που βρίσκεται στο πλευρό του Τάσου του και ανέβασε μια φωτογραφία στο Facebook, με αφορμή την επέτειό τους…

korto2

“Κι αν ζούσα τις ζωές όλων των ανθρώπων που έζησαν ποτέ, και μιλούσα τις γλώσσες όλου του κόσμου, ακόμα δεν θα μου ‘φταναν ο χρόνος και οι λέξεις για να σου πω το πόσο σ’ αγαπώ. Τότε που έσπασες μικρός το χέρι πέφτοντας απ’ το ποδήλατο – κι εμένα πιάστηκαν τα δάχτυλά μου στην πόρτα ενός ψυγείου παγωτών – όταν είδες την πρώτη ανατολή του 2000 στο Σούνιο με τους φίλους σου – κι εγώ την Πύλη του Αδριανού σαν πόρτα που βγάζει σ’ έναν κόσμο μαγικό – όλες αυτές οι στιγμές κι όλες οι υπόλοιπες που ζήσαμε πιο πριν και πιο μετά οδηγούσαν στη βραδιά που ο ένας πρωταντίκρισε τον άλλο, σ’ εκείνο το παλιό μπαράκι στην πλατεία Εξαρχείων, και στην αποψινή βραδιά, στη μέρα που μόλις μπήκε και μας βρήκε δεκατρία χρόνια μαζί.

Advertisements

Κανείς από τους δυο μας δεν θυμάται τα πρώτα βήματα που κάναμε μωρά, με απλωμένα τα χέρια, σκούζοντας απ’ τη χαρά – όμως ξέρω γιατί χαιρόμασταν τόσο: γιατί στα μισά της διαδρομής θα ανταμώναμε”.

0 01

tlife.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα