Μην χασετε

Αύγουστος Κορτώ: «Αυτοί οι πατεράδες έχουν σήμερα στα χέρια τους το αίμα δεκαέξι γυναικών. Αν μας ζορίζει η λέξη γυναικοκτονία, ας σκεφτούμε πιο απλές λέξεις.»

Τις δεκαέξι έχουν φτάσει τον τελευταίο χρόνο οι γυναικοκτονίες στη χώρα μας. Ο αριθμός αυτός που δείχνει να αυξάνεται με δραματικούς ρυθμούς φανερώνει μεταξύ άλλων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν κοινωνία και το πως κάποιες στερεοτυπικές αντιλήψεις που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά οδηγούν σε ολέθρια αποτελέσματα όπως τον θάνατο των δεκαέξι αυτών γυναικών.

 

Ο Αύγουστος Κορτώ, που συχνά τοποθετείται μέσα από τα social media για κοινωνικά ζητήματα, αυτά τη φορά έκανε μια ανάρτηση υποδεικνύοντας ποιοι είναι εκείνοι που ουσιαστικά ευθύνονται γι΄αυτές τις δεκαέξι ψυχές που έχουν χαθεί.

«Αν μας ζορίζει η λέξη γυναικοκτονία, ας σκεφτούμε πιο απλές λέξεις. Οι πατεράδες που πήραν κάποτε στα γόνατα τους γιούς τους και τους είπαν πέντε λέξεις – «Όλες οι γυναίκες είναι πουτ@νες» – έχουν σήμερα στα χέρια τους το αίμα δεκαέξι γυναικών» έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook ο Αύγουστος Κορτώ.

Advertisements

 

tlife.gr

 

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα