Μην χασετε

Απόφαση-βόμβα: Το «My Number One» σύμφωνα με το δικαστήριο ανήκει στον Ψαλτάκη και όχι στον Δάντη!

Τεράστια ανατροπή στα δικαιώματα του νικητήριου τραγουδιού της Eurovision “My Number One”. Χθες εκδόθηκε η απόφαση του εφετείου που δικαιώνει πάλι τον Μάνο Ψαλτάκη!

Advertisements

Η διαμάχη των δύο συνθετών κρατάει πια αρκετά χρόνια. Μέχρι και το 2005 ο Μάνος Ψαλτάκης ήταν ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες αλλά και φίλους του Χρήστου Δάντη.

Η σχέση των δύο καλλιτεχνών όμως έληξε απότομα όταν το 2005, ξέσπασε έντονη διαμάχη για την πατρότητα του θρυλικού τραγουδιού «Μy number one», που ερμηνεύτηκε από την Ελενα Παπαρίζου στην Eurovision και έφερε την Ελλάδα στην πρώτη θέση.

Ο Μάνος Ψαλτάκης υποστήριζε πως το τραγούδι ήταν δικό του και πως ο Χρήστος Δάντης έκλεψε την πνευματική του ιδιοκτησία. Η υπόθεση λοιπόν κατέληξε στα δικαστήρια και η πρωτόδικη απόφαση ήταν καταδικαστική για τον Χρήστο Δάντη ο οποίος στη συνέχεια άσκησε έφεση.

Χθες όμως βγήκε η απόφαση του εφετείου και σύμφωνα με αυτή η σύνθεση του τραγουδιού δεν ανήκει στον Χρήστο Δάντη, αλλά στον Μάνο Ψαλτάκη!

Ο ίδιος έγραψε  στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

«Βόμβα μεγατόνων. Σήμερα το πρωί 12-9-2013 βγήκε η απόφαση ότι το τραγούδι που πήρε την πρώτη θέση το 2005 στην Γιουροβίζιον «My number one», είναι μουσική σύνθεση του Μάνου Ψαλτάκη. Εδώ θέλω να δω τα μούτρα δημοσιογράφων της τότε ΕΡΤ και μερικών άλλων σε άλλα ΜΜΕ.

Σας λέω λοιπόν ότι και Θεός υπάρχει και δικαιοσύνη υπάρχει. Σήμερα ο Δαυίδ, κέρδισε τον Γολιάθ για δεύτερη φορά. Αυτό να γίνει μάθημα στις φίρμες που ενώ υπάρχουν συνθέτες με εκπληκτικά τραγούδια, αυτοί και τα χώνουν και παίρνουν αηδίες. Το κλικάτο σύστημα το πολέμησα και το νίκησα, κάντε κι εσείς το ίδιο, στη μουσική δεν χωράει σύστημα και η κλίκα ως εδώ. Θέλω να πω σε όλους καλλιτέχνες φίρμες και μη στον κόσμο σε όλους που πιστέψτε με είναι πάρα πολλοί.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μου και πιο πολύ στους πιο αγαπημένους μου φίλους, Σταμάτη Γονίδη, Θέμη Αδαμαντίδη, Στέλιο Ρόκκο! Σας ευχαριστώ πολύ. Θυμίζω ότι σήμερα βγήκε η απόφαση ότι το «My Number One» είναι του Μάνου Ψαλτάκη!”

Advertisements

gossip-tv.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα