Μην χασετε

«Ανακάλυψα ότι ο άντρας μου με δηλητηρiαζε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεν μπορούσα να το πιστέψω»

“Μια γυναίκα από το Τέξας των ΗΠΑ ομολόγησε για την άγρια τροπή που πήρε ο γάμο της, ο συζύγος της ήθελε να την δηλητηριάσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με το τρίτο τους παιδί.”

Advertisements

Μετά από μια δεκαετία γάμου και δύο παιδιά, η Κάθριν Χέρινγκ νόμιζε ότι γνώριζε τον σύζυγό της, Μέισον, καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Ωστόσο, τον Αύγουστο του 2022, ο κόσμος της κατέρρευσε όταν ανακάλυψε τα ερωτικά μηνύματα του συζύγου της με μία συνάδελφό του.

Τελικά ο Μέισον αποφάσισε να μετακομίσει από το σπίτι της οικογένειας για να επικεντρωθεί στον εαυτό του. Αυτό θα έπρεπε να ήταν το τέλος της σχέσης τους. Ωστόσο τα πράγματα πήραν μια άλλη τροπή όταν η Κάρθιν ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος.

Αρχικά ο σύζυγος της ήταν συντετριμμένος από την είδηση. Στην πορεία βέβαια άλλαξε γνώμη απότομα και ζήτησε από την σύζυγο του να περάσει χρόνο με την οικογένειά του. Με την ελπίδα ότι αυτό θα αναζωπύρωνε τη σχέση τους, η Κάθριν Χέρινγκ συμφώνησε με την ιδέα και του επέτρεψε να μείνει μαζί της.

Το ζευγάρι είχε αρχίσει επιτέλους να ξαναχτίζει το γάμο του, μέχρι που ο Μέισον προσφέρθηκε να της φτιάξει πρωινό στο κρεβάτι πριν φύγει για τη δουλειά. Αντί για ένα πλούσιο γεύμα, η γυναίκα είδε ένα ποτήρι νερό και ένα μπισκότο, το οποίο ο πρώην σύζυγός της την προέτρεψε να φάει.

«Άρχισε να με παροτρύνει, όπως, “πιες το, πρέπει να φύγω”, και είχε κάπως θυμό στη φωνή του», θυμάται η γυναίκα, που εξήγησε ότι ο σύζυγός της γινόταν όλο και πιο οργισμένος. Η Κάθριν εξέτασε το ποτήρι, παρατήρησε ότι το νερό ήταν θολό και αμέσως κατάλαβε ότι είχε δηλητηριαστεί.

Λίγα λεπτά αφότου έφυγε ο σύζυγός της, άρχισε να έχει κράμπες στο στομάχι και να αιμορραγεί από τον κόλπο της. Φοβούμενη τα χειρότερα, η γυναίκα πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου τα συμπτώματά της συνεχίστηκαν για αρκετές ημέρες.

«Ήθελα να κάνω λάθος»

Όπως είναι λογικό, η Κάθριν ήλπιζε ότι έκανε λάθος και πάσχιζε να πιστέψει ότι ο άντρας της την αγαπούσε. «Ήθελα απεγνωσμένα να κάνω λάθος. Ήθελα να υπάρχει μια άλλη εξήγηση, γιατί αυτός είναι ο σύζυγός σου, τον οποίο αγαπάς και λατρεύεις και έχεις παιδιά μαζί του», εξομολογήθηκε η Κάθριν Χέρινγκ.

Advertisements

Το ένστικτο της, όμως, την προέτρεψε να μαζέψει στοιχεία εναντίον του πρώην συζύγου της – σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Όσο περνούσαν οι εβδομάδες συνέλεξε δείγμα από τα ποτά που της έφτιαχνε ο σύζυγός της, αλλά συνέχισε να αμφιβάλλει για το τι είχε συμβεί.

Όταν ο Μέισον της ζήτησε τελικά να χωρίσουν και επίσημα η Κάθριν ήξερε ότι έπρεπε να μάθει την αλήθεια. Έδωσε τα υγρά που συνέλεξε σε έναν ιδιωτικό ερευνητή. Οι εξετάσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ποτά ήταν εμπλουτισμένα με μισοπροστόλη, μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται τακτικά για την πρόκληση έκτρωσης.

Ανακάλυψε στον κάδο σκουπιδιών ανοιγμένες συσκευασίες του Cyrux, ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται για την πρόληψη του στομαχικού έλκους με αυτό το συστατικό, αποφάσισε να στήσει την τελευταία παγίδα στον σύζυγό της.

Έβαλε κρυφές κάμερες στο σπίτι και αργότερα παρακολούθησε με τρόμο τον σύζυγό της να βάζει στον χυμό κράνμπερι τη σκόνη και αργότερα να της δίνει να πιει. Παρέδωσε τα στοιχεία της στην αστυνομία. Χρειάστηκε λιγότερο από ένας μήνας για να συλληφθεί ο Μέισον και να κατηγορηθεί για επίθεση με σκοπό την πρόκληση έκτρωσης.

Αργότερα δέχτηκε να δηλώσει ένοχος σε μία κατηγορία για τραυματισμό παιδιού κάτω των 15 ετών και καταδικάστηκε σε 180 ημέρες φυλάκιση. Στον πρώην σύζυγό της απαγορεύτηκε επίσης η επαφή με τη μικρότερη κόρη τους, η οποία γεννήθηκε λίγους μήνες μετά τη σύλληψή του. Εκτός από πρόωρη, η μικρή έχει αναπτυξιακή καθυστέρηση και χρειάζεται να σιτίζεται από σωλήνα.

Η Κάθριν Χέρινγκ ανέφερε ότι η ποινή δεν ήταν αρκετά αυστηρή για τη ζημιά που προκάλεσε ο πρώην σύζυγός της στην οικογένειά τους. «Δεν πιστεύω ότι 180 ημέρες αποδίδουν δικαιοσύνη για την απόπειρα δολοφονίας του παιδιού σου επί επτά διαφορετικές φορές. Επί δύο χρόνια, ο σύζυγός μου αρνιόταν απροκάλυπτα αυτή την επίθεση και είμαι ευγνώμων σήμερα που επιτέλους παραδέχτηκε την ενοχή του», σημείωσε η γυναίκα.

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα