Μην χασετε

«Αγαπώ τα παιδιά μου ό,τι και αν γίνει»: Μάνα ηρωίδα μεγαλώνει μόνη τα 3 παιδιά της που έχουν εγκεφαλική παράλυση

«Αγαπώ τα παιδιά μου ό,τι και αν γίνει»: Μάνα ηρωίδα μεγαλώνει μόνη τα 3 παιδιά της που έχουν εγκεφαλική παράλυση

 

Δύναμη – Υπομονή – Αγάπη είναι οι τρεις λέξεις που μπορουν να χαρακτηρίσουν αυτή την Μάνα η οποία φροντίζει τα τρία της παιδιά που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση.  

«Αποδέχομαι τα παιδιά έτσι όπως είναι. Τα αγαπώ ό, τι και αν γίνει. Μου έλεγαν ότι θα ήμουν δυστυχισμένη, ότι έπρεπε να εγκαταλείψω τα παιδιά μου για να είμαι ευτυχισμένη. Όμως, δεν ξέρω πώς θα ζούσα τότε» λέει η ίδια συγκινημένη.

Advertisements

Αρχικά γέννησε δίδυμα, τα οποία ήταν πρόωρα και διαγνώστηκαν με ενδομήτρια σήψη και πνευμονία. Το βάρος τους μόλις που ξεπερνούσε το ένα κιλό.  Κατάφεραν να επιζήσουν, όμως ζουν με πολύ περιορισμένες δυνατότητες.

Η μητέρα λέει πως αν το μαιευτήριο δεν είχε καθυστερήσει να ασχοληθεί με την περίπτωσή της, τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί διαφορετικά.

Λίγα χρόνια μετά, έμεινε ξανά έγκυος. Παρά τις διαβεβαιώσεις των γιατρών για υγιές έμβρυο, και το τρίτο παιδί γεννήθηκε με προβλήματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Αυτό ήταν η χαριστική βολή για τον σύζυγό της, ο οποίος αποφάσισε πως δεν άντεχε να ζήσει τέτοια ζωή και εγκατέλειψε την οικογένειά του.

Advertisements

Η μητέρα σοκαρίστηκε με αυτήν την εξέλιξη, όμως σήμερα, ευγνωμονεί τον πατέρα των παιδιών της για την απόφασή του.

 

Η ίδια έχει αποφασίσει να προσφέρει στους γιους της την καλύτερη δυνατή ζωή και τους αφιερώνει με όλη της τη στοργή το κάθε λεπτό της ζωής της.

«Χρειάζονται την 24ωρη επίβλεψη και βοήθεια. Δεν έχω βοήθεια από κανέναν, δεν τη ζητάω καν. Αφιερώνω όλη την ώρα στα παιδιά. Ανεξαρτήτως του πόσο δύσκολο είναι, είναι δικά μου, το αίμα μου, τα είχα κάτω από την καρδιά μου, τα περίμενα» λέει.

Και, παρότι δεν έχει προσωπικό χρόνο ποτέ, παρότι η καθημερινότητά της είναι πλήρης και δύσκολη, εκείνη δεν απελπίζεται ποτέ. Και το ίδιο προτρέπει κάθε γυναίκα.

Advertisements

Απλά σεβασμός!

 

infokids.gr

readabout.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα