Μην χασετε

Αυτά τα 2 παιδιά από την Κύπρο που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο αγνοούνται – Δραματικές εκκλήσεις συγγενών και φίλων

Αγωνιώδεις εκκλήσεις σε όλους τους τόνους απευθύνουν συγγενείς και οικείοι των δύο Κυπρίων φοιτητών που μέχρι αυτή την ώρα αγνοούνται, μετά την ασύλληπτη Εθνική τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή των Τεμπών έξω από τη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των αγνοουμένων βρίσκονται ο Κυπριανός Παπαϊωάννου και η Αναστασιά Αδαμίδου, που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο, επιστρέφοντας πίσω στη Θεσααλονίκη, όπου φοιτούσαν σε Πανεπιστήμια της ελληνικής συμπρωτεύουσας.

Ο Κυπριανός Παπαϊωάννου κατάγεται από το Αυγόρου και επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη, όπου φοιτούσε στη Νομική Σχολή, με τα μέλη της οικογένειας του να του αναζητούν εναγωνίως από χθες το βράδυ. Μέλη της οικογένειας του κατευθύνονται προς τη Λάρισα, ενώ έχουν ήδη απευθυνθεί σε όλα τα Νοσοκομεία της περιοχής.

Advertisements

Η 24χρονη φοιτήτρια Οδοντιατρικής Σχολής, κατάγεται από την Πάφο και φαίνεται να βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι και από τις 11 χθες το βράδυ, δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν.

Ο πατέρας του φίλου της βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και κάνει έκκληση για όποιον την έχει δει και γνωρίζει κάτι για την τύχη της.

Σημειώνεται, ότι οι γονείς της 24χρονης, ταξιδεύουν αυτή την ώρα από Κύπρο προς Λάρισα.

Μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση από την Κυπριακή Κυβέρνηση, ωστόσο πηγές από το Υπουργείο Εξωτερικών επεσήμαναν νωρίτερα σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται σε στενή επαφή με την πρεσβεία στην Αθήνα, το προξενείο στη Θεσσαλονίκη και τις ελληνικές αρχές, ενώ ταυτόχρονα, έχει στηθεί γραφείο κρίσεων στο ΥΠΕΞ για να χειριστεί την κατάσταση.

Advertisements

Σύμφωνα με το Κυπριακό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, οι προσπάθειες τους να εντοπιστούν οι δυο φοιτητές στα νοσοκομεία όπου μεταφέρθηκαν τραυματίες και σοροί θυμάτων της τραγωδίας, επέβησαν μέχρι στιγμής, άκαρπες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Χάρη Οικονόμου, εκπρόσωπο της ΕΦΕΚ Θεσαλλονίκης, οι φοιτητές βρίσκονται σε επαφή με το Προξενείο, έτσι ώστε να συνδράμουν στην προσπάθεια εντοπισμού των αγνοουμένων. «Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να μάθουμε όσα πιο πολλά στοιχεία μπορούμε».

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο ΡΙΚ, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα, Κυριάκος Κενεβέζος, ανέφερε ότι, «από μια εθνική τραγωδία δεν μπορούσε να λείπει και η Κύπρος μας. Δεν θα αρνηθώ ότι υπάρχει ανησυχία για κάποια παιδιά που δεν είχαν επικοινωνία μέχρι τώρα. Είναι πολύ ευαίσθητο θέμα. ας είμαστε λίγο πιο προσεχτικοί. Να έχουμε υπομονή. Αν μπορώ να δώσω νότα αισιοδοξίας και μειώνει την τραγικότητα δεν έχουμε τρίτη αναφορά. Επικοινώνησαν και είναι καλά δύο τρία παιδιά που βρίσκονταν στο τρένο. Ας προσευηθούμε να έχουμε μια καλή είδηση για τα παιδιά που δεν είχαμε επικοινωνία».

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα