Μην χασετε

Αυτά είναι τα 3 πιο εγωιστικά ζώδια

Είχατε ποτέ την χαρά να έχετε στη ζωή σας έναν εγωίσταρο; Πιθανότατα κοιτούσατε τη δουλειά σας, ήσασταν στο δικό σας χώρο και παρόλα αυτά ο άνθρωπος αυτός αποφάσισε να τα αυτοπροσκληθεί και να καταστρέψει τα πάντα. Ίσως να έχει αυτό το ραντάρ που εντοπίσει τους καλόπιστους. Ίσως ο συμπονετικός πυρήνας του χαρακτήρα σας να σε έκανε εύκολο “θύμα”.

 

Από τη στιγμή που θα πάρει αυτό που θέλει, θα σε αφήσει χωρίς καν να πει αντίο. Πάντα βέβαια επιστρέφει… όταν χρειάζεται κάτι άλλο. Αν αυτή η ιστορία σας μοιάζει οικεία, τότε μάλλον έχετε συναναστραφεί ένα από τα παρακάτω ζώδια.

Κριός

Advertisements

Ο Κριός δεν σταματά ποτέ να ανταγωνίζεται με τους πάντες γύρω του. Αν δεν έχει τα μάτια του στο έπαθλο, είναι πρόθυμος να φτάσει χαμηλά για να το πάρει. Θα θυσιάσει την ιερότητα της φιλίας και θα τους απομακρύνει όλους από γύρω του, απλά και μόνο επειδή είναι επικεντρωμένος στη νίκη. Ένας Κριός με υγιή αυτοεκτίμηση πιθανότατα να σηκώσει τους ώμους και να παραδεχτεί ότι κάποιες φορές είναι εγωιστής. Ωστόσο, ένας ανασφαλής Κριός θα ξεγελάσει τον εαυτό του σκεφτόμενος ότι δεν είναι εγωιστής, θα θεωρήσει τον εαυτό του “αποφασιστικό” ή ότι “αγωνίζεται για το δίκαιο”.

 

Φυσικά, δεν είναι όλοι οι Κριοί εγωιστές. Μερικές φορές αξιοποιούν το απόθεμα των φιλοδοξιών τους για να βοηθήσουν και να ανυψώσουν άλλους. Παίρνουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα μαζί τους στην κορυφή. Αν βρεις έναν εξελιγμένο Κριό σαν αυτόν, μην τον αφήσεις.

Λέων

Advertisements

Ξέρεις ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να μονοπωλούν τα φώτα. Ακόμα κι αν είναι η σειρά κάποιου άλλου να λάμψει, ο Λέων θα βρει κάπως τον τρόπο να κλέψει λίγη από τη λάμψη του. Αντί να ακούει κάποιον που μιλάει, απλά περιμένει πότε θα έρθει η στιγμή για να μιλήσει. Μπορεί να καταρρεύσει αν δεν είναι πάντα στο επίκεντρο της προσοχής. Σκέφτεται ότι όλα τον αφορούν σαν να είναι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας και οι υπόλοιποι είναι απλά δεύτεροι ρόλοι. Το χειρότερο είναι ότι πιθανότητα έχει άγνοια για τον ναρκισσισμό του. Ένας Λέων πάντα σκέφτεται ότι είναι ο ήρωας.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι όλοι οι Λέοντες είναι εγωιστικά πλάσματα. Ένας λειτουργικός Λέοντας με αυτοσεβασμό βρίσκει τον τρόπο να ισορροπήσει την αγάπη του για το προσκήνιο με τις ανάγκες των άλλων. Στην πραγματικότητα, είναι περήφανοι που βοηθούν τους άλλους να ξεπεράσουν το φόβο τους και συμπεριφέρονται ως μάνατζερ για αυτούς που αγαπάνε.

Παρθένος

Ο Παρθένος είναι σε βαθμό γελοιότητας περήφανος. Είναι τελειομανής και βλέπει τον εαυτό του ως τον πιο έξυπνο άνθρωπο στο δωμάτιο. Οι υπόλοιποι είναι απλά τεμπέληδες και ανεύθυνοι τσαπατσούληδες. Πιστεύει ότι βάζει ενέργεια και χρόνο να γίνει ο πιο εξελιγμένος άνθρωπος που υπάρχει και αυτό του δίνει το δικαίωμα να κρίνει όλους τους άλλους. Θα τους κρίνει χωρίς απολογία και θα υπογραμμίσει τα ελαττώματά τους καθώς εκείνος δεν έχει ατέλειες. Βλέπεις, ο Παρθένος περιμένει από εσένα να αλλάξεις. Εκείνος, είναι απλά τέλειος όπως είναι. Αν περιμένεις να συμβιβαστεί, προετοιμάσου να απογοητευτείς. Ο κόσμος πρέπει να αλλάξει για εκείνον.

Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις με Παρθένους που είναι τρομερά γενναιόδωροι. Στην πραγματικότητα, ο συμπονετικός παρθένος θα καταβάλει τρομερή προσπάθεια να φροντίσει όλους όσοι είναι γύρω του, συχνά αγνοώντας τις δικές του ανάγκες. Είναι σαν τις δύο όψεις του νομίσματος: μπορεί να είναι εντελώς ανιδιοτελής όσο και εγωιστής.

 

Πηγή

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα