Μην χασετε

Αχαΐα: «Αίνιγμα» οι θάνατοι δύο βρεφών οικογένειας – Πέθαναν σε διάστημα 15 μηνών

Τραγωδία για οικογένεια στην Κάτω Αχαΐα, που σε διάστημα ενός χρόνου θρηνεί τον χαμό δύο παιδιών. Νεαρή μητέρα μέσα σε δυο χρόνια έφερε στη ζωή δυο αγγελούδια, τα οποία ωστοσο κατέληξαν μετά από λίγους μήνες. Συγκεκριμένα, τα δυο κοριτσάκια 20 ημερών και δυο μηνών, αντίστοιχα, άφησαν την τελευταία τους πνοή σε διάστημα 15 μηνών.

Σύμφωνα με το pelop.gr, το δύο μηνών μωρό πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου είχε μεταφερθεί με σπασμούς. Η κλινική του κατάσταση δεν υποδήλωνε κάτι το ανησυχητικό.

Η μητέρα μετά τον θάνατο του παιδιού και με δεδομένο το ότι οι εξετάσεις που έγιναν στο κοριτσάκι δεν εντόπισαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενημέρωσε τους γιατρούς ότι πριν ένα χρόνο και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2022 είχε χάσει το μόλις 20 ημερών μωρό και πρώτο παιδί της οικογένειας. Οι συνθήκες θανάτου παραμένουν αδιευκρίνιστες, καθώς από την νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, δεν εξήχθησαν συμπεράσματα για τις συνθήκες και τα αίτια του θανάτου του. Στην ιατροδικαστική έκθεση δεν αναγράφεται αιτία θανάτου, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.

Για το δύο μηνών μωρό, το αποτέλεσμα της νεκροψίας που έγινε το περασμένο Σάββατο παραμένει άγνωστο.

Advertisements

Υπήρξε και τρίτος θάνατος το 2014

Οι δύο θάνατοι επανέφεραν στο προσκήνιο έναν άλλο θάνατο παιδιού της οικογένειας, επίσης κοριτσιού, το 2014.

Η γιαγιά και μητέρα της γυναίκας των δύο βρεφών, είχε θρηνήσει τότε την απώλεια της κόρης της που πέθανε σε ηλικία 1,5 ετών. Τότε το κοριτσάκι σύμφωνα με πληροφορίες μετά από εκδήλωση σπασμών είχε μεταφερθεί και πάλι στο «Αγία Σοφία» και αφού έλαβε εξιτήριο, βρέθηκε νεκρό μέσα στην κούνια του, σε περιοχή του Ναυπλίου, όπου διέμεναν. Κατά πληροφορίες, από τη νεκροψία που έγινε στην Ιατροδικαστική υπηρεσία Κορίνθου, ο θάνατός του αποδόθηκε σε λοίμωξη του αναπνευστικού.

Πληροφορίες θέλουν η γιαγιά να έχει χάσει ένα ακόμα κορίτσι, το οποίο εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης, αεροβαπτίστηκε.

Advertisements

Γιατροί ερευνούν το ενδεχόμενο οι θάνατοι να έχουν γονιδιακό υπόβαθρο.

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα