Μην χασετε

Aυτές είναι οι 4 πιο αυστηρές μητέρες του ζωδιακού

Η κάθε μητέρα του ζωδιακού κύκλου έχει τον δικό της τρόπο να μεγαλώνει τα παιδιά της. Άλλες μαμάδες είναι πιο αυστηρές και άλλες είναι πιο ανεκτικές και διαλλακτικές. Όμως η αλήθεια είναι ότι όλες οι μητέρες αγαπούν τα παιδιά τους και θέλουν μόνο το καλό τους. Παλεύουν να τα μεγαλώσουν σωστά και να τους δώσουν όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να γίνουν καλοί άνθρωποι και για να μπορέσουν να επιτύχουν στην ζωή τους.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Η μητέρα Ταύρος είναι… Ταύρος. Ναι, το ξέρεις, αλλά τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι τα στοιχεία του χαρακτήρα της θα τα βγάλει και στην μητρότητα. Δηλαδή, θα είναι ξεροκέφαλη, εγωίστρια και δεν θα αλλάζει γνώμη με τίποτα. Όπως και στην καθημερινότητά της, έτσι και ως μητέρα, θέλει τα πάντα να γίνονται σύμφωνα με τα δικά της δεδομένα και όπως εκείνη θέλει. Πρέπει τα παιδιά να ακολουθούν το πρόγραμμά της και να υπακούν στις εντολές της. Πέρα όμως από την όποια αυστηρότητα και απολυτότητα, η μητέρα Ταύρος είναι δοτική. Θα κάνει τα πάντα για τα παιδιά της και την οικογένειά της και θα φροντίζει να τους παρέχει σταθερότητα, ασφάλεια και αγάπη.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Όσο ανικανοποίητη είναι η Παρθένος, ως άνθρωπος, άλλο τόσο είναι και ως μητέρα. Θέλει μόνο το τέλειο για τα παιδιά της και θα παλέψει γι’ αυτό. Είναι αυστηρή, επίμονη και απαιτητική. Δεν ανέχεται λάθη και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να είναι τα παιδιά της… άψογα. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι είναι δικά της δημιουργήματα. Και πώς θα μπορούσαν να μην είναι ΑΑΑ σε όλα; Ένα παιδί με μητέρα Παρθένο συνήθως νιώθει ότι δεν είναι αρκετό ή ότι δεν τα έχει καταφέρει σωστά. Όμως και η μαμά αυτή, έχει μόνο αγαθές προθέσεις για τα παιδιά της και παλεύει για να τα δει να φτάνουν όσο πιο ψηλά μπορούν και να γίνουν όσο το δυνατό καλύτεροι άνθρωποι.

Advertisements

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όποιος έχει δει την Τασσώ Καββαδία στον ρόλο της μητέρας σε ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, τότε μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει να είσαι Σκορπίνα μάνα. Η μητέρα αυτή είναι αυστηρή, απαιτητική και θέλει να ελέγχει τις ζωές των παιδιών της. Δεν συμβιβάζεται, δεν ακούει την γνώμη τους πολλές φορές και είναι άσσος στο να τα χειραγωγεί και να τα κατευθύνει. Σκοπός της είναι να τα βγάλει άξιους αγωνιστές στην ζωή, να τους δώσει όλα τα εφόδια και να τους εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό μέλλον. Προκειμένου να τα σκληραγωγήσει θα χρησιμοποιήσει διάφορες μεθόδους. Για εκείνη το αποτέλεσμα μετράει, οπότε ακόμα και να… ζοριστούν λίγο, δεν πειράζει. Η Σκορπίνα μητέρα λατρεύει τα παιδιά της και θα έδινε και την ζωή της γι’ αυτά. Ό,τι κάνει, το κάνει καθαρά και μόνο από την απόλυτη αγάπη και το ενδιαφέρον της.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η μητέρα Αιγόκερως μέσα στο σπίτι είναι σαν τον… Στρατηγό και τα παιδιά της είναι οι φαντάροι. Κάπως έτσι το βλέπει το πράγμα. Όπως ακριβώς και στους άλλους τομείς, η μαμά αυτή απαιτεί οργάνωση, συνέπεια, σοβαρότητα και πειθαρχεία. Είναι άνθρωπος λογικός, που ξέρει τι σημαίνει κόπος και κατάκτηση και αυτά τα στοιχεία θέλει να τα περάσει και στα παιδιά της. Μπορεί να είναι πιο αυστηρή σε σχέση με άλλες μαμάδες, ωστόσο να ξέρεις ότι δεν υστερεί σε αγάπη. Το αντίθετο. Τα αγαπά υπερβολικά και θέλει μόνο το καλό τους. Θέλει να τα δει να προοδεύουν και να παραμείνουν όρθια, παρά τις όποιες δυσκολίες που θα συναντήσουν στη ζωή τους. Να είναι αυτάρκη, ανεξάρτητα, δυνατά, να μην την έχουν ανάγκη και να είναι καλοί και ικανοί άνθρωποι.

 

Πηγή

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα