Μην χασετε

Aυτά είναι τα 4 ενεργειακά εμπόδια και δεν βλέπεις φως στα οικονομικά σου

Τα πάντα είναι “ενέργεια” και η ενέργεια είναι στα πάντα, ακόμη και τα χρήματα, η οποία εκδηλώνεται σε όσα λέμε, κάνουμε και σκεφτόμαστε. Με πολύ απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι δε φταίει μόνο η γενικότερη οικονομική κατάσταση που επικρατεί. Εάν αγωνιζόμαστε να προσελκύσουμε χρήματα στη ζωή μας, πρέπει πραγματικά να το δούμε το θέμα από μια διαφορετική οπτική γωνία.

 

Παρακάτω σου δίνουμε 4 αιτίες που λειτουργούν σαν ενεργειακά εμπόδια όσον αφορά στα χρήματα και γι’ αυτό δεν υπάρχει βελτίωση στα οικονομικά σου:

 

Advertisements

1. Πόσο συχνά κατηγορείς τους γονείς σου, τους πολιτικούς και οτιδήποτε ή οποιονδήποτε άλλο για την τρέχουσα κατάστασή σου;

Όσο πιο πολύ σκεφτόμαστε τα παραπάνω, τόσο περισσότερο αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι τα χρήματα είναι η ρίζα κάθε κακού ή συνδέονται με ανθρώπους που πατούν επί πτωμάτων, «εξαπατούν» το σύστημα ή είναι κλέφτες.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι όλοι οι πολιτικοί ή οι πλούσιοι απατεώνες και αρπακτικά. Στην πραγματικότητα, αν δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή σε αυτούς είναι επειδή κάθε φορά που γίνεται κάτι “κακό” ευαισθητοποιούνται τα μέσα ενημέρωσης γιατί ακριβώς αυτοί “πουλάνε”, μέχρι να εμφανιστεί κάποιος άλλος που… πουλάει περισσότερο.

Όσο σκεφτόμαστε άσχημα για τα χρήματα, πχ πόσο φθείρουν τον άνθρωπο, καταστρέφουν αξίες και υπολήψεις κλπ, κλπ, τόσο δε θα τα αποκτούμε. Λογικό δεν είναι, αφού φορτίζεται αρνητικά το όλο θέμα; Τα λεφτά προσφέρουν τη δυνατότητα να υλοποιήσεις κάποια όνειρά σου, να βοηθήσεις κι άλλους που το έχουν ανάγκη και κυρίως σου προσφέρουν την ελευθερία να κάνεις ό,τι σου αρέσει ή σε γεμίζει, χωρίς να ανησυχείς για το πώς θα βγάλεις την επόμενη μέρα. Δες λοιπόν τη θετική τους πλευρά.

 

2. Κάνεις άσχημες σκέψεις σχετικά με τα χρήματα;

Μερικές φορές, όταν βρούμε στο δρόμο ή κάπου αλλού πεταμένο ένα νόμισμα, δεν σκύβουμε για να το πάρουμε γιατί νιώθουμε αμηχανία ή πιστεύουμε ότι μπορεί να μας δουν άλλοι άνθρωποι και να πιστέψουν ότι είμαστε απελπισμένοι ή φτηνιάρηδες. Αυτόματα στο μυαλό μας περνά η σκέψη ότι τα χρήματα είναι βρώμικα. Δεν θέλουμε να βρωμίσουν και οι τσέπες, το πορτοφόλι ή τα χέρια μας.

Advertisements

Οι περισσότεροι δε σκέφτονται ότι βρίσκοντας ένα νόμισμα μπροστά μας είναι θέμα τύχης και πρέπει να χαρούν. Ε, πώς θα έρθουν κι άλλα;

 

3. Σέβεσαι ή τιμάς τα χρήματα;

Πώς είναι το πορτοφόλι σου; Είναι οργανωμένο ή ακατάστατο γιατί βάζεις μέσα ό,τι να ‘ναι; Έχει πολύ μεγάλη σημασία!

Όταν κρατάμε στο πορτοφόλι μας αποκόμματα, παλιούς λογαριασμούς ή ένα σωρό χαρτάκια, τότε η ενέργεια μπλοκάρεται και με τους… συμπαντικούς νόμους, αυτό μεταφράζεται ότι δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το χρήμα, δεν είναι η κύρια προτεραιότητά μας, επομένως το Σύμπαν δεν θα εισακούσει τις ευχές μας. Πρέπει να αλλάξουμε την ενέργειά μας και να δείξουμε σεβασμό στα χρήματά μας, ώστε σύντομα να αποκτήσουμε αφθονία, διατηρώντας το πορτοφόλι μας καθαρό κι οργανωμένο.

 

4. Μήπως διαμαρτύρεσαι συνέχεια για τις τιμές των προϊόντων;

Πώς νιώθεις, όταν κοιτάς τις βιτρίνες των καταστημάτων ή μπαίνεις σε ένα eshop και βλέπεις παπούτσια, ένα ρούχο, μια τσάντα, ένα κινητό ή οτιδήποτε θέλεις να αγοράσεις και κοστίζει πχ 300, 500 ή 1000 ευρώ; Εκνευρίζεσαι; Αισθάνεσαι ότι είναι πολύ ακριβό για σένα, απευθύνεται μόνο σε αυτούς που έχουν πολλά λεφτά ή δεν έχουν υποχρεώσεις να καλύψουν, γκρινιάζεις στο σπίτι ή στους φίλους σου, λέγοντας ότι ποτέ δε θα έχεις τόσα χρήματα να το αγοράσεις;

Ε, λοιπόν, σταμάτα αυτό το χούι. Σκέψου ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να το πάρεις, αλλά σύντομα θα μπορείς! Το είπαμε και στην αρχή, τα πάντα είναι ενέργεια και βγαίνει στο πώς σκεφτόμαστε, μιλάμε ή πράττουμε. Αν γεμίσεις θετικότητα, πραγματικά θα δεις όλη την κατάστασή σου να αλλάζει!

 

Advertisements

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα