Μην χασετε

Ο δεκάλογος υγιεινής της ευαίσθητης περιοχής!!

10 συμβουλές των ειδικών για να είσαι πάντα καθαρή και υγιής στην ευαίσθητη περιοχή σου.

  1. Μην πλένεις την ευαίσθητη περιοχή με κοινά αφρόλουτρα ή σαπούνια που είναι «σκληρά». Χρησιμοποίησε ειδικά καθαριστικά προϊόντα που ενδείκνυνται για τον καθημερινό καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής, με φυσιολογικό pH και δερματολογικά ελεγμένα.
  2. Εάν έχεις ευαισθησία στους ερεθισμούς, προτίμησε σερβιέτες ειδικά σχεδιασμένες για τις ευαίσθητες επιδερμίδες.
  3. Σε περίπτωση ερεθισμού και κνησμού απόφυγε τα στενά τζιν και τα string για μερικές ημέρες.
  4. Πρόσεξε ιδιαίτερα τα εσώρουχα που χρησιμοποιείς. Τα συνθετικά υλικά είναι αλλεργιογόνα, αυξάνουν τη θερμοκρασία, ∈ρ∈θίζουν την περιοχή και ευνοούν την ανάπτυξη μικροβίων. Να προτιμάς γενικά τα βαμβακερά εσώρουχα, ώστε να αποφεύγεις την εφίδρωση, τους ∈ρεθισμούς και την ανάπτυξη μυκήτων.
  5. Όταν πηγαίνεις στην τουαλέτα, να σκουπίζεσαι από εμπρός προς τα πίσω, γιατί διαφορετικά μεταφέρονται μικρόβια από τη χλωρίδα του εντέρου σε αυτήν του κόλπου.
  6. Κατά τη διάρκεια της περιόδου να αλλάζεις συχνά σερβιέτα και να επιμένεις στην σωστή υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής.
  7. Αν χρησιμοποιείς ταμπόν, δεν πρέπει να παραμένει στον κόλπο για περισσότερο από 6-7 ώρες, γιατί μπορεί να επιβαρύνει τη χλωρίδα της περιοχής, αυξάνοντας τον κίνδυνο μολύνσεων. Επιπλέον πρέπει να χρησιμοποιείς το σωστό μέγεθος ταμπόν ανάλογα με τη ροή του αίματος και την ηλικία (τα νεαρά κορίτσια πρέπει να χρησιμοποιούν το μικρότερο μέγεθος).
  8. Αν είσαι επιρρεπής σε κυστίτιδες και μυκητιάσεις, καλό είναι να αποφεύγεις και τα μέτρα αντισ∪λληψης με σπιράλ και διάφορα σπ∈ρματοκτόνα (ζελέ κ.ά.) που προδιαθέτουν για μόλυνση.
  9. Επίσης να αποφεύγεις τα συχνά ντους με ισχυρά αντισηπτικά στην ευαίσθητη περιοχή (σκοτώνουν τα «φιλικά» βακτήρια που ελέγχουν την παραγωγή μυκήτων).
  10. Κατανάλωνε πολύ γιαούρτι και γαλακτοκομικά προϊόντα που περιέχουν προβιοτικά. Έχουν προληπτική δράση αλλά και βοηθητική, διατηρώντας σε ισορροπία τη βακτηριακή χλωρίδα.

Προσοχή

Εάν υποφέρεις συχνά από κολπικές μολύνσεις, μίλησε στο γιατρό σου, προκειμένου να κάνεις κάποια ειδικά τεστ για να ελέγξεις τα πιθανά ιατρικά αίτια και να λάβεις τη συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή.

ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΤΑ ΒΕΛΩΝΗ
womenonly.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα