Μην χασετε

Δεν θα μείνει κομμάτι: Η πιο νόστιμη Πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση που έχεις φάει

Πιπερόπιτα: Μια πεντανόστιμη πίτα με ζουμερή γέμιση με πιπεριές, φέτα και γραβιέρα

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 3 πιπεριές κίτρινες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 700 γρ. φύλλα χωριάτικα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο, για τα φύλλα
  • 200 γρ. φέτα
  • 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 20 γρ. σουσάμι

 

Advertisements

 

Διαδικασία

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Κόβουμε το πράσο σε κυβάκια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.

Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα λαχανικά.

Σοτάρουμε 20-30 λεπτά για να πέσει ο όγκος από τις πιπεριές και να καραμελώσουν όλα τα λαχανικά.

Advertisements

Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 28×36 εκ. και απλώνουμε 4-5 φύλλα ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.

Βάζουμε όλη τη γέμιση και φροντίζουμε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Βάζουμε όλη τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, τη γραβιέρα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.

Κλείνουμε τα φύλλα περιμετρικά τα φύλλα φτιάχνοντας ένα γείσο και χαράσσουμε σε 12 κομμάτια.

Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 1 ώρα με τη σχάρα στο ψηλό σημείο στον φούρνο.

Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Advertisements

 

akispetretzikis.com

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα