Μην χασετε

Σούπα κουνουπιδιού με κατσικίσιο τυρί, πεκάν και σχοινόπρασο: Ένα πιάτο που αποπνέει σπιτική ζεστασιά

Το κουνουπίδι βράζει και γίνεται μια υπέροχη βελουτέ σούπα που αρωματίζεται με σχοινόπρασο και μοσχοκάρυδο. Ένα πιάτο που αποπνέει σπιτική θαλπωρή και ζεστασιά.

 

Υλικά

  • κουνουπίδιπερίπου 800 γρ.
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 750 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 350 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ. πεκάν ψημένα

 

Διαδικασία

Κόβουμε το κουνουπίδι σε ισομεγέθη κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να πάρει καστανό χρώμα.

Advertisements

Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά.

Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ να αποκτήσει βελούδινη υφή προσθέτοντας το μισό κατσικίσιο τυρί και το μοσχοκάρυδο.

Σερβίρουμε τη σούπα προσθέτοντας το υπόλοιπο κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κύβους (αν είναι εφικτό να είναι παγωμένο).

Σπάμε τα πεκάν σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε πάνω στη σούπα μαζί με το σχοινόπρασο.

 

Advertisements

olivemagazine.gr

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα