Τα πάνω – κάτω! Κάπως έτσι, μπορείς να περιγράψεις αυτή την τάρτα μήλου, η οποία έχει τις ρίζες της στην Γαλλία και συνοδεύει υπέροχα τον καφέ σου.
Συστατικά
- 3/4 του φλιτζανιού βούτυρο μαλακό
- 3 αβγά
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 κουτ. του γλυκού βανίλια
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1 κουτ. της σούπας κανέλα
- 4 μήλα, πολύ καλά καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνεις μια στρογγυλή φόρμα 23 εκατοστών.
Σε ένα μπολ, χτυπάς τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν. Προσθέτεις τα αυγά και χτυπάς καλά.
Ρίχνεις το γάλα και ανακατεύεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά στο μίγμα.
Ρίχνεις το αλεύρι, το baking, το αλάτι και την κανέλα και χτυπάς, μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα.
Αφήνεις στην άκρη.
Για να φτιάξεις το σιρόπι, βάζεις σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνεις μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύεις, μέχρι να πάρει βράση. Συνεχίζεις να ανακατεύεις για περίπου 1 λεπτό.
Απλώνεις το σιρόπι σου στην βάση της φόρμας.
Τοποθετείς τα μήλα πάνω από το σιρόπι σε στρογγυλή διάταξη.
Ρίχνεις το μίγμα του κέικ πάνω από τα μήλα και ισιώνεις ελαφρά την επιφάνεια του κέικ με μια σπάτουλα.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 45 περίπου λεπτά.
Το αφήνεις να κρυώσει για 10-15 λεπτά και το ξεφορμάρεις σε μία πιατέλα αναποδογυρίζοντάς το προσεκτικά.