Μην χασετε

9 έξυπνες και oικoνoμικές ιδέες για να φέρετε το Φθινόπωρο στο καθιστικό σας

Ακολουθήστε τις συμβουλές παρακάτω και φέρτε το φθινόπωρο στο καθιστικό σας με τον πιο έξυπνο και οικονομικό τρόπο.

 

Μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο ήλιο και ζεστασιά αν μη τι άλλο αυτή η θέρμη θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ενταχθεί στο καθιστικό. Για να γίνει μια ανανέωση όμως δεν χρειάζεται να ξοδευτεί μια περιουσία. Άλλωστε αυτό που έχουμε περισσότερο όλοι ανάγκη είναι η ομαλή μετάβαση από τη μια εποχή στην άλλη.

Το Φθινόπωρο αγαπά τα θερμά χρώματα αλλά και τα γήινα.

Το σημαντικότερο σε αυτή την περίπτωση είναι το χρώμα και εκεί είναι που πρέπει να επενδύσετε. Την τιμητική τους, περισσότερο παρά ποτέ, έχουν οι αποχρώσεις του καφέ, του κόκκινου, του κίτρινου, ολίγον του πράσινου και φυσικά με τη βασιλική κορώνα στέφεται το πορτοκαλί.

Advertisements

Ας δούμε όμως πώς με τον πιο οικονομικό τρόπο μπορείτε να καλωσορίσετε το φθινόπωρο στο καθιστικό σας.

 

Κουρτίνες 

Μια καλή επιλογή με αέρα φθινοπωρινής ανανέωσης είναι η τοποθέτηση κουρτινών στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες. Μια απόχρωση του πορτοκαλί είναι ότι ακριβώς χρειάζεται μια επιφάνεια τοίχου για να αλλάξει στη στιγμή. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε ποικιλία σχεδίων αλλά και υφασμάτων γεγονός που σας δίνει τη δυνατότητα περισσότερων επιλογών στην περίπτωση που δεν έχετε ήδη κάποια κουρτίνα σε αυτές τις αποχρώσεις.

Αναζητήστε προϊόντα που να καλύπτουν τις ανάγκες σας χωρίς να σπαταλάτε άσκοπα τα χρήματά σας.

Συμβουλή: Αν θέλετε, για μεγαλύτερη οικονομία, παραλείψτε το δεύτερο φύλλο κουρτίνας. Το φως του ήλιου είναι ευχάριστο στο σπίτι και τα χρώματά του μοναδικά το φθινόπωρο.

Advertisements

 

Ριχτάρια

Ξεκινήστε να βγάζετε σιγά σιγά τα ριχτάρια ή τις απαλές φθινοπωρινές χουχουλιάρικες κουβερτούλες από τις ντουλάπες και κρατήστε τα στην άκρη του καναπέ για τις δροσερές βραδιές που έρχονται. Πέρα του ότι θα προσθέτουν στιλιστικά χρώμα και φθινοπωρινή διάθεση στο καθιστικό σας θα τα εκτιμήσετε υπέρ του δέοντος που θα βρίσκονται τόσο κοντά σας όταν θα τα χρειαστείτε.

Οι αποχρώσεις του καφέ είναι και αυτές απόλυτα αποδεκτές στη φθινοπωρινή διακόσμηση του καθιστικού.

Μαξιλάρες

Αλλάξτε τα καλύμματα από τα μαξιλαράκια του καναπέ και χρησιμοποιήστε μια απόχρωση του πορτοκαλί για μερικά από αυτά. Οικονομικά μπορείτε να κάνετε την ανανέωση που επιθυμείτε αλλάζοντας το κάλυμμα μόνο σε δύο μαξιλαράκια. Ακόμη και αυτή η μικρή λεπτομέρεια θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αλλάξτε με μια απόχρωση του πορτοκαλί τα καλύμματα από τα μαξιλαράκια του καναπέ.

Κεριά

Μια συστάδα κεριών μέσα σε διάφανες γυάλες, διαφόρων μεγεθών, θα αλλάξουν αμέσως την εικόνα μέσα στο καθιστικό σας. Ενισχύστε τα διακοσμητικά τοποθετώντας μέσα στις γυάλες καλαμπόκι, φακές, φασόλια, φύλλα δέντρων που μόλις αποσπάστηκαν από κάποιο κλαρί δέντρου ή ακόμη και ξηρούς καρπούς όπως καρύδια ή βελανίδια.

Θα πρέπει πάντα η προσοχή σας να μην αποσπάτε από τα κεριά όταν είναι αναμμένα γιατί το κακό δεν αργεί ποτέ να γίνει.

Συμβουλή: Επειδή το κακό ποτέ δεν αργεί να γίνει χρησιμοποιήστε μια μικρότερη γυάλα για το κερί η οποία θα χωράει μέσα στη μεγαλύτερη που θα είναι γεμισμένη με όσα παραπάνω αναφέρονται.

Advertisements

 

Στάχυ

Ένα μπουκέτο με αποξηραμένα στάχυα σε μια επιφάνεια όπως το βοηθητικό τραπεζάκι του καθιστικού δεν μπορεί να περάσει λάθος διακοσμητικά μηνύματα. Το φθινόπωρο είναι εδώ και το στάχυ το επιβεβαιώνει.

Περάστε μια κορδέλα γύρω από το μπουκέτο στην απόχρωση της επιλογής σας.

Κλαριά δέντρων

Μερικά κλαριά δέντρων με τα φύλλα τους σε φθινοπωρινή «κατάσταση» μπορούν αμέσως να γίνουν ένα εκπληκτικό διακοσμητικό στοιχείο για το καθιστικό σας. Φροντίστε μονάχα να είναι στο ίδιο περίπου ύψος μεταξύ τους και βάλτε τα σε μια γυάλα ή ένα ψηλό ανθοδοχείο.

Έξυπνη επιλογή για το ανθοδοχείο που δεν χρειάζεται και επιπλέον φροντίδα.

Φύλλα στις κορνίζες ή τα κάδρα

Μερικά φύλλα που έχουν πλέον πάρει τα φθινοπωρινά χρώματα μπορούν να αποτελέσουν τη θεματολογία ενός ή περισσοτέρων κάδρων ή κορνιζών. Τοποθετήστε μια ουδέτερη χρωματική βάση στα κάδρα ή τις κορνίζες σας, όπως για παράδειγμα αυτή του λευκού ή του κρεμ ακόμη και με ένα χαρτόνι, και βάλτε στο κέντρο ένα φύλλο.

Μπορείτε να βάλετε φύλλα δέντρων μέσα σε κάδρα ή κορνίζες.

Συμβουλή: Σιγουρευτείτε πως το φύλλο έχει χάσει όλη την υγρασία του πριν το κλείσετε στο κάδρο ή την κορνίζα σας.

 

Πορτοκαλί αντικείμενα

Εντάξτε στη διακόσμηση του καθιστικού σας οτιδήποτε, ήδη έχετε, σε πορτοκαλί απόχρωση και μπορεί να σταθεί ευπρεπώς και συνδυαστικά με τα υπόλοιπα διακοσμητικά του χώρου. Μπουκάλια, βιβλία, γλαστράκια με φυτά εσωτερικού χώρου και βαζάκια είναι πράγματα που ίσως μπορεί και να έχετε. Ξεκινήστε να ψάχνετε τα υπάρχοντά σας και βγάλτε στην επιφάνεια αυτά που χρειάζονται!

Αναζητήστε στα υπάρχοντά σας πράγματα στις αποχρώσεις του φθινοπώρου και εντάξτε τα στη διακόσμησή σας.

Διακόσμηση coffee table

Για τη διακόσμηση του coffee table προτιμήστε όσα η φύση απλόχερα αυτή την εποχή αποχωρίζεται. Κουκουνάρια, βελανίδια, κάστανα και ρόδια  μπορούν να αποτελέσουν τα κύρια στοιχεία της θεματολογίας του δίσκου πάνω στο coffee table του καθιστικού σας.

Χρησιμοποιήστε καρπούς για τη διακόσμηση του δίσκου πάνω στο coffee table του καθιστικού σας.

Δοκιμάστε να κάνετε αυτές τις μικρές αλλαγές στο καθιστικό σας και καλωσορίστε με θέρμη το φθινόπωρο που μόλις ξεκίνησε!

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα