Μην χασετε

8 όμορφες Χριστουγεννιάτικες ιδέες με κεριά για να διακοσμήσετε το σπίτι σας

Για να μπορέσεις να φτιάξεις μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα χρειάζεσαι σίγουρα κεριά. Όμως για τα Χριστούγεννα τα απλά κεριά ρεσό δεν είναι αρκετά. Γι’ αυτό σου έχω μερικές εντυπωσιακές ιδέες για να δημιουργήσεις μια ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι σου.

 

Χρησιμοποίησε απλά κυλινδρικά κεριά σε λευκό και κόκκινο χρώμα

Μια πολύ όμορφη και απλή λύση είναι τα κυλινδρικά κεριά. Μπορείς να πάρεις διάφορα μεγέθη σε χρώματα άσπρο, κόκκινο ή το συνδυασμό των δύο αυτών χρωμάτων. Βάλε τα κεριά μέσα σε μια ασημένια πιατέλα με διακοσμητικές μπάλες για να έχεις ένα πιο κομψό design.

 

Advertisements

 

Ντύσε τα κεριά σου με κόκκινες κορδέλες

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις λευκά κεριά και να δέσεις γύρω τους κόκκινες κορδέλες με διάφορα μικρά στολίδια, ώστε να τα κάνεις πιο γιορτινά.

Advertisements

 

Φτιάξε αρωματικά κεριά με ξυλάκια κανέλας

Αν έχεις το χρόνο και την όρεξη για να φτιάξεις τα δικά σου σχέδια στα κεριά τότε σου έχω μια πολύ καλή λύση. Πάρε ξυλάκια κανέλας και δέσε τα γύρω από τα λευκά κεριά σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά χρώματα σπάγκου. Μπορείς επίσης να βάλεις κι άλλα μικρά στολίδια που συμβολίζουν τα Χριστούγεννα.

 

Advertisements

 

Κάνε χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εξωτερικού χώρου με κεριά

Είτε έχεις αυλή είτε έχεις μπαλκόνι, τα κεριά στους εξωτερικούς χώρους είναι κάτι πολύ όμορφο. Χρησιμοποίησε βάζα για να βάλεις μέσα τα κεριά και μερικά Χριστουγεννιάτικα φυτά, όπως είναι το γκι και τα αλεξανδρινά, για να γεμίσεις το τοπίο.

 

Χρησιμοποίησε ποτήρια κρασιού για κηροπήγια

Τα ποτήρια κρασιού μπορούν να γίνουν μια πολύ καλή βάση για ρεσό. Μπορείς να το γυρίσεις ανάποδα και να βάλεις το ρεσό στον πάτο του ποτηριού, δηλαδή στη βάση του, ενώ μέσα στο χείλος του ποτηριού που θα βρίσκεται στο τραπέζι να βάλεις διάφορα μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Advertisements

 

 

Κάνε Ρουστίκ διακόσμηση Χριστουγέννων με κεριά

Ένας ακόμα εύκολος τρόπος διακόσμησης είναι να βάλεις τα κεριά μέσα σε διάφανα βάζα και να ρίξεις λίγους ξηρούς καρπούς όπως φουντούκια και καρύδια μαζί με λίγες πράσινες νότες. Επίσης, μπορείς να τυλίξεις τα βαζάκια ή τα κηροπήγια με χαρτί σε στιλ ξύλου. Δέσε το χαρτί με έναν λεπτό σπάγκο και διακόσμησε το με ξυλάκια για να έχεις μια εντυπωσιακή ρουστίκ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

 

 

Βάλε τα ρεσό σου σε νερό

Μια ιδέα που θα κάνει πολλούς να την προσέξουν είναι να βάλεις κεράκια μέσα σε βάζα ή σε ποτήρια με νερό ώστε να επιπλέουν. Είναι ένας πολύ όμορφος και μοναδικός τρόπος για να χρησιμοποιήσεις τα κεριά σου και να στολίσεις το σπίτι σου.

 

 

Χρησιμοποίησε φαναράκια για μια vintage διακόσμηση

Τα φαναράκια, εκτός του ότι είναι πανέμορφα και μπορούν να κάνουν πιο ρομαντική και vintage την διακόσμηση του σπιτιού σου, είναι και ιδανικά για τους λίγο πιο απρόσεκτους μιας και προστατεύουν το κερί. Μπορείς να το βάλεις στο χολ σου μαζί με μερικά κουκουνάρια, κλαδάκια από γκι και φύλλα, ή ακόμη και στις γωνίες του σαλονιού σου ή την εσωτερική σκάλα.

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα