Μην χασετε

8 έξυπνες ιδέες για να ανανεώσετε το σπίτι σας με μηδέν κόστος

Θέλετε να ανανεώσετε το σπίτι σας τώρα και θέλετε να το κάνετε δωρεάν! Μπορείτε και εμείς σας δίνουμε όλες τις ιδέες που χρειάζεστε.

Όλες οι παρακάτω ιδέες κοστίζουν από τίποτα μέχρι ελάχιστα χρήματα και θα αλλάξουν ολοκληρωτικά την εικόνα του σπιτιού σας.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε…

Καλύψτε τις επιφάνειές σας 

Βαρεθήκατε τα τραπεζομάντηλά σας ή τα έπιπλά σας; Δεν έχετε παρά να τα καλύψετε. Χρησιμοποίηστε ριχτάρια, κουβέρτες, μαντήλια και ό,τι άλλο θέλετε και αλλάξτε τους όψη.

Advertisements

Καθαρίστε τους πάγκους σας 

Εφαρμόστε τον κανόνα “το 90% των επιφανειών να είναι άδειο” και θα δείτε το σπίτι σας με άλλο μάτι. Θα χαίρεστε, με λίγα λόγια, να βρίσκεστε σε αυτό.

Έχετε πάντα καθαρούς πάγκους.

Αλλάξτε φωτογραφίες στα κάδρα σας 

Αν έχετε βαρεθεί τα κάδρα σας δεν έχετε παρά να αλλάξετε απλά το περιεχόμενό τους. Βάλτε άλλες φωτογραφίες και νιώστε να ανανεώνεστε.

Αλλάξτε διαρρύθμιση στον χώρο 

Μετακινήστε τον πίνακα που έχετε σε έναν τοίχο και βάλτε το σε έναν άλλο τοίχο. Αλλάξτε θέση στους καναπέδες σας και αλλάξτε και διακοσμητικά από χώρο σε χώρο. Μπορείτε, για παράδειγμα, κάποια διακοσμητικά από το σαλόνι να τα πάτε στο υπνοδωμάτιο και το αντίθετο.

Αλλάξτε τη διαρρύθμιση του χώρου σας.

Διακοσμήστε με φαγητό 

Ένα μεγάλο μπολ με λεμόνια θα δώσει χρώμα σε έναν χώρο. Κάντε το χωρίς να το σκέφτεστε.

Κατεβάστε τις κουρτίνες 

Αν δεν έχετε θέμα μήπως σας παρακολουθούν οι γείτονες απλά αφαιρέστε τις κουρτίνες σας. Θα λατρέψετε το γεγονός ότι το φως του ήλιου θα μπαίνει αβίαστα στον χώρο σας.

Advertisements

Γυρίστε το χαλί σας από την ανάποδη 

Φυσικά και αυτό το tip των ειδικών δεν μπορεί να εφαρμοστεί με κάθε χαλί. Κάποια χαλιά, όμως, αν τα γυρίσετε από την ανάποδη δείχνουν εξίσου όμορφα.

Γυρίστε το χαλί σας από την ανάποδη.

Αλλάξτε λάμπες στα φωτιστικά σας 

Μια πολύ ωραία ιδέα για να αλλάξετε τον φωτισμό και την αίσθηση στον χώρο σας είναι να αλλάξετε λάμπες στα φωτιστικά σας. Κάντε το πιο φωτεινό ή πιο σκοτεινό ανάλογα με τα γούστα σας.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα