Ξυπνάς ένα πρωί και την ώρα που πας να χουζουρέψεις λίγο πριν σηκωθείς από το κρεβάτι, σα να νιώθεις ότι κάτι δεν πάει και πολύ καλά με το σώμα σου. Τα κόκαλά σου αρχίζουν να πονούν και το κεφάλι σου γίνεται βαρύ, λες κι οι ώρες ύπνου που έκανες δεν έγιναν ποτέ. Τότε, αρχίζεις σιγά-σιγά να σκέφτεσαι ότι μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει και σπεύδεις να βάλεις θερμόμετρο με την ελπίδα ότι δε θα έρθουν τα μαντάτα. Έλα, όμως, που η μέρα είχε άλλα σχέδια και τελικά έχεις πυρετό.
Φυσικά, αυτό είναι κάτι, που εκτός του ότι σε κάνει να νιώθεις μία δυσφορία σωματικά, σου χαλάει και τα σχέδια, είτε αυτά έχουν να κάνουν με κάποια έξοδο, είτε με τη δουλειά και τις υποχρεώσεις σου.
Σε αυτό το σημείο θα σου πούμε ότι υπάρχουν κάποιοι φυσικοί τρόποι που θα σου δώσουν ανακούφιση και θα βοηθήσουν στο να περάσει ο πυρετός πιο γρήγορα.
1. Άσε τον πυρετό να εκδηλωθεί, αφού δεν πρόκειται για ασθένεια αλλά για μία φυσική άμυνα του οργανισμού που μπορεί να αυξήσει τα αντισώματα και να μειώσει τη συνολική διάρκεια της πραγματικής ασθένειας.
2. Ενυδατώσου με κάθε τρόπο, από ζεστά μέχρι δροσιστικά ροφήματα και νερό, γιατί όταν έχεις υψηλό πυρετό, το σώμα ιδρώνει με αποτέλεσμα να χάνεις υγρά και να πρέπει να τα αναπληρώσεις.
3. Αν, όμως, δεν μπορείς να πιεις τόσο νερό, μπορείς να επιλέξεις πάγο, είτε από σκέτο νερό είτε από διαλυμένο χυμό φρούτου.
4. Χρησιμοποίησε δροσερές κομπρέσες για να βοηθήσεις στη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος και κυρίως του κεφαλιού σου.
5. Προσάρμοσε τα ρούχα που φοράς ανάλογα με το πώς νιώθεις. Αν ζεσταίνεσαι πολύ, αφαίρεσε κάποιο ρούχο ή επίλεξε κάτι πιο ελαφρύ. Αν κρυώνεις, βάλε κάτι πιο ζεστό για την κατάσταση.
6. Στο φαγητό μπορεί να χρειαστείς λίγη περισσότερη προσπάθεια, αφού, ως γνωστόν, όταν έχεις πυρετό, η όρεξή σου τείνει να κλείνει. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να φας, ίσα ίσα. Απλά θα χρειαστεί να κάνεις λίγο μεγαλύτερη υπομονή με τις μπουκιές ή να επενδύσεις σε τροφή πιο υγρής μορφής, όπως οι σούπες.