Ακόμα και αν το διαμέρισμα σου είναι πάρα πολύ μικρό, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει ένα ολοκληρωμένο σπίτι. Υπάρχουν πάρα πολλοί δημιουργικοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να μεταμορφώσεις ένα διαμέρισμα και να εκμεταλλευτείς κάθε χώρο. Με λίγη σκέψη και προσεκτικό σχεδιασμό μπορείς να δώσεις την αίσθηση ενός πολύ μεγαλύτερου και ανοιχτού διαμερίσματος.

 

Σίγουρα θα χρειαστεί να μετακινήσεις κάποια έπιπλα σου μέχρι να βρεις την ιδανική θέση για αυτά. Εάν λοιπόν ψάχνεις για ιδέες για τη διαρρύθμιση ενός μικρού διαμερίσματος, δες παρακάτω μερικές προτάσεις.

 

Advertisements

Τοποθέτησε το κρεβάτι σου ψηλά

Εάν το διαμέρισμα σου είναι λίγο ψηλοτάβανο μπορείς να εκμεταλλευτείς το ύψος του και να δημιουργήσεις ένα μικρό πατάρι. Εκεί μπορείς να δημιουργήσεις ένα άνετο μέρος για να κοιμάσαι. Προτίμησε να τοποθετήσεις το στρώμα σου μόνο και όχι το σκελετό ενός κρεβατιού για να γλυτώσεις ύψος. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις το χώρο κάτω από το πατάρι για άλλη χρήση.

 

Χρησιμοποίησε γυάλινα παραβάν

Προσπάθησε να χωρίσεις τους χώρους του διαμερίσματος σου χωρίς όμως να εμποδίζεις την οπτική επαφή. Έτσι θα δώσεις την αίσθηση ενός πολύ μεγαλύτερου και οργανωμένου χώρου. Για να το πετύχεις αυτό μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο γυάλινο παραβάν ή κάποια ανοιχτή βιβλιοθήκη.

 

Advertisements

Κρύψε μερικώς το κρεβάτι

Δεν είναι ανάγκη να κρύψεις ολόκληρο το κρεβάτι σου μέσα στη ντουλάπα όπως κάνανε παλαιότερα. Μπορείς να κρύψεις ένα μέρος του μόνο μέσα στη ντουλάπα και το άλλο μισό να το χρησιμοποιήσεις σαν καναπέ.

 

Μια άλλη ιδέα που θα χρειαστεί βέβαια μια πιο σοβαρή ανακαίνιση είναι να ανυψώσεις το πάτωμα της κουζίνας. Έτσι μπορείς να τοποθετήσεις το μισό κρεβάτι κάτω από το δάπεδο και το άλλο μισό να το χρησιμοποιήσεις ως καναπέ. Σίγουρα θα είναι ένα πολύ μοναδικό χαρακτηριστικό του σπιτιού σου.

Δημιούργησε ένα τοίχο από ράφια

Ίσως το πιο συνηθισμένο πρόβλημα σε ένα μικρό σπίτι είναι ότι δεν έχει αποθηκευτικούς χώρους. Μια από τις καλύτερες και ευκολότερες ιδέες για τη διαρρύθμιση ενός studio, είναι να χρησιμοποιήσεις ράφια σε διαφορετικά ύψη και ράφια διαφορετικού μήκους για να γίνουν μέρος της διακόσμησης σου.

Advertisements

 

Κρύψε το γραφείο σου

Από τους πιο γρήγορους τρόπους για να εξοικονομήσεις χώρο σε ένα μικρό διαμέρισμα είναι να κρύψεις το γραφείο σου. Έτσι θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις την ώρα που θα χρειαστεί να κάνεις κάποια δουλειά αλλά όλη την υπόλοιπη μέρα μπορεί να παραμείνει κρυμμένο σε κάποιο τοίχο ή ντουλάπα σου.

 

Χρησιμοποίησε κουρτίνες για να διαχωρίσεις τους χώρους σου

Εάν το διαμέρισμά σου είναι ένα studio και δεν έχει ξεχωριστή κρεβατοκάμαρα μπορείς να αποκτήσεις λίγη ιδιωτικότητα χρησιμοποιώντας μια κουρτίνα. Έτσι θα μπορέσεις να κρύψεις το κρεβάτι σου εάν έχεις καλεσμένους στο σπίτι. Ταυτόχρονα, εάν θέλεις να έχεις την αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις τη κουρτίνα.

Advertisements

 

Κρεμάστρα ρούχων

Εάν το σπίτι σου δεν έχει χώρο για μια μεγάλη ντουλάπα για να φυλάξεις τα ρούχα σου μπορείς να επιλέξεις μια ανοιχτή κρεμάστρα ρούχων. Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε μια κρεμαστή ή για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου επέλεξε μια σε ροδάκια που να μπορείς να τη μετακινήσεις.

 

Πηγή

Advertisements

 

Advertisements