Μην χασετε

7 οικονομικοί τρόποι για να διαμορφώσετε ένα βρεφικό δωμάτιο

Φτιάξε το καλύτερο δωμάτιο για το παιδί σου με αυτές τις έξυπνες επιλογές

Advertisements

 

Αν προετοιμάζεις το βρεφικό δωμάτιο του παιδιού σου, έχουμε μερικές ιδέες για να το διακοσμήσεις οικονομικά, έξυπνα και όμορφα.

Χρησιμοποίησε χρώμα

Ένας πολύ απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσεις ένα ιδιαίτερο βρεφικό δωμάτιο είναι να του βάλεις μπόλικο χρώμα. Διάλεξε ένα έντονο χρώμα και δοκίμασε να το βάψεις από μόνη σου. Αν θέλεις να το κάνεις ακόμα πιο ιδιαίτερο βάλε μερικά όμορφα αυτοκόλλητα για τοίχους με παιδικά θέματα.

 

Αγόρασε μεταχειρισμένη κούνια

Αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να αγοράσεις καινούργιο κρεβατάκι για το μωρό σου, μπορείς να αγοράσεις κάποιο μεταχειρισμένο. Καθάρισε το καλά, βάψε το αν θέλεις και πάρε ένα καινούργιο στρωματάκι.

Φτιάξε το ντεκόρ από μόνη σου

Υπάρχουν πολλές προτάσεις στο internet για το πώς να δημιουργήσεις πράγματα μόνη σου. Φτιάξε όμορφα καδράκια ή βάλε ράφια με κουκλάκια.

Μετατρέψτε μια συρταριέρα σε τραπέζι-αλαξιέρα

Δεν χρειάζεται να αγοράσεις ειδικό τραπέζι για να αλλάζεις το μωρό σου. Πάρε μια συρταριέρα από κάποιο άλλο δωμάτιο και μετάτρεψε την σε αλλαξιέρα. Πάνω από τη συρταριέρα βάλε μια πρόσθετη αλλαξιέρα. Έτσι θα εξοικονομήσεις πολλά χρήματα και δεν θα πάρεις ένα έπιπλο που δεν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις πουθενά αλλού όταν μεγαλώσει το μωρό σου.

Αγόρασε ευέλικτα έπιπλα

Προτίμησε έπιπλα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και αλλού εκτός του βρεφικού δωματίου. Πάρε φωτιστικά και βιβλιοθήκες που θα μπορούσαν κάποια στιγμή να μεταφερθούν στο σαλόνι ή σε κάποιο άλλο δωμάτιο όταν το μωρό μεγαλώσει.

Advertisements

 

Κάνε έξυπνη επιλογή και με την κούνια

Αν ο χώρος στο σπίτι είναι περιορισμένος, καλό είναι να πάρεις μια κούνια η οποία θα έχει και αποθηκευτικό χώρο από κάτω. Επιπλέον, μπορείς να αγοράσεις μια κούνια η οποία θα μπορεί αργότερα να γίνει κανονικό κρεβάτι για το παιδί σου.

 

Mix and Match 

To κόστος ενός σετ βρεφικών επίπλων μπορεί να είναι αρκετά υψηλό. Αφήστε το στην άκρη και προτιμήστε να συνδυάσετε μόνοι σας διαφορετικά έπιπλα μεταξύ τους. Πάρτε μια καινούργια κούνια, μια βιλιοθήκη που ήδη έχετε και μια vintage συρταριέρα την οποία θα μετατρέψετε σε αλλαξιέρα.

Με λίγα λόγια οι δυνατότητες είναι πολλές. Από εσάς εξαρτάται πόσα θέλετε και μπορείτε να δώσετε και από εμάς να σας δίνουμε οικονομικές, δημιουργικές ιδέες για να φτιάξετε το δωμάτιο του μωρού σας όπως ακριβώς το έχετε ονειρευτεί.

 

Πηγή

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα