Μην χασετε

7 έξυπνες ιδέες για να χρησιμoποιήσετε μια ταπετσαρία εκτός τοίχου

Ποιος είπε ότι η ταπετσαρία πάει μόνο τοίχο-τοίχο; Δείτε εδώ 7 έξυπνους τρόπους να τη χρησιμοποιήσετε!

Μπορεί μέχρι τώρα να έχετε συνηθίσει να βλέπετε την ταπετσαρία μόνο στους τοίχους. Μπορεί αυτή η χρήση της να είναι η πιο διαδεδομένη αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και η μοναδική. Φέτος, μάλιστα, οι τάσεις απαιτούν από εσάς να κάνετε την ταπετσαρία (την καλύτερη) φίλη σας, καθώς θα σας βοηθήσει να ανανεώσετε εύκολα κάθε χώρο χωρίς να αγγίξετε τοίχο! Πώς; Παρακάτω θα βρείτε σε ποια 7 σημεία μπορείτε να την…κολλήσετε σήμερα κιόλας!

 

Μείνετε στο ράφι

Κι όμως μπορείτε να αλλάξετε μορφή σε αυτά τα συνηθισμένα –κι ενίοτε βαρετά– αντικείμενα του σπιτιού, ντύνοντάς τα με μια όμορφη, σικάτη και ξεχωριστή ταπετσαρία. Για να ζωντανέψετε το χώρο στον οποίο βρίσκονται δεν έχετε παρά να παίξετε με τα χρώματα, τα μοτίβα και τις ζωηρές αποχρώσεις.

Advertisements
Μπορούν τα ράφια σας να γίνουν πιο σικάτα; Με την (σωστή) ταπετσαρία σίγουρα ναι!

Πιάστε δουλειά

Ο χώρος του γραφείου σας γίνεται πλέον πιο στιλάτος, παιχνιδιάρικος και μοντέρνος χάρη στην ταπετσαρία. Τολμήστε να καλύψετε με ταπετσαρία την επιφάνεια του γραφείου ή τα κουτιά αποθήκευσης που χρησιμοποιείτε ως αρχείο σας. Δεν θα πιστεύετε πώς αυτή η μικρή αλλαγή θα αναβαθμίσει αμέσως τον χώρο σας με αποτέλεσμα να μην κρατιέστε… να πιάσετε δουλειά!

Ταπετσαρία και… το γραφείο σας μπορεί να γίνει ξεχωριστό και ιδιαίτερο.

Διακόπτουμε για… διακοσμήσεις

Η ταπετσαρία μπορεί να δώσει πρωταγωνιστικό χαρακτήρα και να κάνει ακόμα και τα πιο αδιάφορα αντικείμενα στο σπίτι, όπως οι διακόπτες και οι πρίζες, να «λάμψουν» με την παρουσία της. Ντύστε τα λοιπόν με μια ιδιαίτερη ταπετσαρία και ο χώρος σας θα αποκτήσει αμέσως χρώμα, στιλ και προσωπικότητα.

Δε θα σας αρέσουν οι διακόπτες σας; Καλύψτε τους!

Αυτο(κόλλητη) οργάνωση τώρα!

Η δουλειά που μισούν οι τεμπέληδες και ταλαιπωρεί τις σκέψεις όσων αγαπούν την τάξη μόλις απέκτησε (νέο) ενδιαφέρον! Χρησιμοποιήστε την ταπετσαρία για να δώσετε ζωή στους αποθηκευτικούς χώρους του σπιτιού σας, όπως τα κουτιά αποθήκευσης, τα συρτάρια και οι ντουλάπες ντύνοντας την πρόσοψη ή το εσωτερικό τους με ταπετσαρία! Θέλετε να πάτε την οργάνωση του σπιτιού σας σε άλλο επίπεδο;

Δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε την ταπετσαρία ως κώδικα του αντικειμένου που κρύβει κάθε αποθηκευτικός χώρος (π.χ. να χρησιμοποιήσετε την ταπετσαρία ως ένδειξη για το πού αποθηκεύετε τα παπούτσια σας ή στα κουτιά που περιέχουν σημαντικά έγγραφα για τη δουλειά σας, κ.τ.λ.)

Ναι στην οργάνωση, ναι στην ταπετσαρία!

Τίποτα δεν είναι παλιό

Έχετε βαρεθεί τα έπιπλά σας; Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τα ξεφορτωθείτε και να μπείτε σε νέα έξοδα. Ανανεώστε τα με τον πιο απλό τρόπο: χρησιμοποιώντας λίγη ταπετσαρία για να τους δώσετε νέα ζωή. Από το coffee table και τη συρταριέρα σας μέχρι τις καρέκλες και το κεφαλάρι του κρεβατιού σας, η ταπετσαρία θα σας κάνει να δείτε τα παλιά σας έπιπλα με άλλο μάτι.

Advertisements
Παλιό κομοδίνο, νέα ζωή.

Έξυπνο τρικ για τα συρτάρια σας

Αν δεν θέλετε να «ντύσετε» το μπροστινό μέρος των συρταριών σας, τότε μπορείτε να τους δώσετε μια τσαχπινιά χρώματος βάζοντας ταπετσαρία στα πλαϊνά, όπως στην εικόνα παρακάτω.

Βάλτε ταπετσαρία στα κάδρα σας

Αν έχετε βάλει ταπετσαρία σε έναν μόνο τοίχο, σε ένα δωμάτιο, μπορείτε να διακοσμήσετε τον απέναντι τοίχο με κάδρα μέσα στα οποία θα έχετε τοποθετήσει την ίδια ταπετσαρία ή παρόμοια! Το αποτέλεσμα θα δείχνει πολύ όμορφο γιατί θα «δέσει» τέλεια τη διακόσμηση όλου του χώρου σας.

 

Δώστε χρώμα στα κάδρα σας επιλέγοντας τις κατάλληλες ταπετσαρίες.

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα