Μην χασετε

60 υπέροχες Χριστουγεννιάτικες DIY ιδέες διακόσμησης με φρούτα, καρπούς και μπαχαρικά

Μήλα, πορτοκάλια, ρόδια, ξύλα κανέλας, καρύδια, αποξηραμένα φρούτα, γαρύφαλλο, αστεροειδής γλυκάνισος. Μερικά μόνο και από τα πιο όμορφα, φυσικά και οικονομικά υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε χριστουγεννιάτικες συνθέσεις και κατασκευές για τον γιορτινό στολισμό του σπιτιού.

Ειδικά τα μήλα, τα ρόδια και τα πορτοκάλια εκτός που θα προσφέρουν χρώμα και άρωμα σε οποιαδήποτε επιτραπέζια σύνθεση τα χρησιμοποιήσετε, θα γίνουν και πολύ ξεχωριστά κηροπήγια!

Με ξυλαράκια κανέλας συνδυασμένα με χαρτί ή ύφασμα, θα φτιάξετε πολύ όμορφα κρεμαστά στολίδια, τα στολισμένα με γαρύφαλλα πορτοκάλια είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά είτε σε χριστουγεννιάτικες συνθέσεις είτε ως κρεμαστές μπάλες, ενώ και φέτες αποξηραμένων εσπεριδοειδών μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν κρεμαστά στολίδια αλλά και ως διακοσμητικά στοιχεία σε φυσικές γιρλάντες, χριστουγεννιάτικα στεφάνια κλπ.

Για να κολλήσετε μεταξύ τους αποξηραμένα φρούτα ή καρπούς, όπου δεν μπορούν να δεθούν-στερεωθούν με άλλον τρόπο, θα χρησιμοποιήσετε πιστόλι σιλικόνης ή μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης, ενώ σε συνθέσεις που περιλαμβάνουν φρέσκα φρούτα και εάν είστε από αυτούς που στολίζουν αρκετά πριν τις γιορτές, μελετήστε τον τρόπο σύνθεσης έτσι ώστε να είναι εύκολη η αντικατάστασή τους με νέα όταν η όψη τους αρχίζει να χαλά.

Advertisements

Για συνθέσεις – κατασκευές με ξύλα κανέλας, αν ο αριθμός που χρειάζεστε είναι μεγάλος και δεν βρείτε μεγάλες συσκευασίες στα καταστήματα με είδη για κατασκευές, μπορείτε να τα αντικαστατήσετε με μικρά ξυλαράκια-κλαδάκια δέντρων, το αποτέλεσμα είναι εξίσου όμορφο.

Εκτός όλων των άλλων, τα φυσικά υλικά είναι ιδανικά για να δημιουργήσετε πολύ όμορφους στολισμούς και για το γιορτινό τραπέζι σας με πολύ μικρό κόστος και σε ελάχιστο χρόνο.

 

 

Advertisements

 

 

 

 

Advertisements

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

 

 

 

 

Advertisements

 

 

 

 

Advertisements

 

 

 

 

 

Advertisements


ΠΗΓΗ

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα