Μην χασετε

6 συμβουλές του Φενγκ Σούι που θα φέρουν καλή ενέργεια στο καθιστικό σας

Από την επιλογή των φυτών που θα φέρουν καλή τύχη και ευημερία μέχρι την επιλογή των κατάλληλων έργων τέχνης που θα σας εμπνεύσουν και θα φέρνουν τα μέλη της οικογένειάς σας κοντά, ψάχνουμε πάντα τους καλύτερους τρόπους για να φέρουμε καλή ενέργεια στο σπίτι σας μέσα από την αρχαία κινεζική τέχνη του Φενγκ Σούι.

 

Παρακάτω θα βρείτε 6 tips που θα σας βοηθήσουν να διακοσμήσετε το καθιστικό σας και να φέρετε στο εσωτερικό του καλή ενέργεια που θα δημιουργήσει ένα πολύ θετικό περιβάλλον.

 

Advertisements

Λάβετε υπόψη τη λειτουργικότητα

Πριν ξεκινήσετε να διαλέγετε έπιπλα σκεφτείτε με ποιους τρόπους θέλετε να χρησιμοποιείτε το καθιστικό σας. Θα είναι ο χώρος που θα κάνετε τα χόμπι σας; Ο χώρος που διασκεδάζετε; Που θα δουλεύετε ή θα τρώτε γεύματα; Που θα κοιμάστε; Ή όλα τα παραπάνω; Αυτό θα σας βοηθήσει να διαπιστώσετε τι έπιπλα έχετε ανάγκη και έπειτα να αποφασίσετε την καλύτερη διάταξη στον χώρο.

 

Για καλό Φενγκ Σούι είναι σημαντικό η ροή της κίνησης ανάμεσα από τα έπιπλα να είναι ανεμπόδιστη. Μεγάλη σημασία έχει επίσης το σημείο που θα τοποθετήσετε τον καναπέ σας – σύμφωνα με τους κανόνες πρέπει να βρίσκεται σε ένα στρατηγικό σημείο απ’ όπου θα μπορείτε να δείτε οποιονδήποτε μπαίνει στο καθιστικό. Όσον αφορά την τηλεόραση προσπαθήστε να μην την βάλετε πάνω το τζάκι για να του επιτρέψετε να γίνει το σημείο εστίασης του χώρου.

Πριν ξεκινήσετε να διαλέγετε έπιπλα σκεφτείτε με ποιους τρόπους θέλετε να χρησιμοποιείτε το καθιστικό σας.

Αγκαλιάστε το χρώμα

Αναλόγως ποια μέθοδο του Φενγκ Σούι χρησιμοποιείτε, τα χρώματα εξαρτώνται από τον προσανατολισμό του σπιτιού. Αν, για παράδειγμα, το καθιστικό σας βλέπει τον νότο, τότε τα προτεινόμενα χρώματα είναι τα θερμά: κόκκινα, πορτοκαλί, κίτρινα ή ακόμα ροζ και μωβ. Προσέξτε όμως: παρόλο που το χρώμα είναι επιθυμητό, μην το χρησιμοποιήσετε σε μεγάλες ποσότητες. Μπορείτε να έχετε ένα ουδέτερο χρώμα στους τοίχους και να βάλετε σε αρκετά σημεία του χώρου χρώμα μέσα από έργα τέχνης, χαλιά ή διακοσμητικά μαξιλάρια.

Παρόλο που το χρώμα είναι επιθυμητό, μην το χρησιμοποιήσετε σε μεγάλες ποσότητες.

Διαλέξτε προσεκτικά τα διακοσμητικά αντικείμενα

Όσον αφορά τα αντικείμενα θα πρέπει να τα διαλέξετε προσεκτικά ώστε να έχουν ένα νόημα για εσάς. Οτιδήποτε διαλέγετε θα πρέπει να σας δημιουργεί θετικά συναισθήματα έτσι ώστε όταν το κοιτάτε να χαμογελάτε ή να νιώθετε περηφάνια, περιέργεια ή ακόμα και την αίσθηση της περιπέτειας. Σε συνειδητό και σε ασυνείδητο επίπεδο το περιβάλλον πάντα μας επηρεάζει.

Advertisements
Όσον αφορά τα αντικείμενα θα πρέπει να τα διαλέξετε προσεκτικά ώστε να έχουν ένα νόημα για εσάς.

Κρεμάστε ένα καθρέπτη

Αν έχετε μικρό καθιστικό τότε κρεμάστε έναν καθρέπτη. Το σημείο που θα τον κρεμάσετε είναι το κλειδί. Οι καθρέπτες έχουν τη δυνατότητα να «επεκτείνουν» ένα δωμάτιο και να το κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερο. Σκεφτείτε, όμως, τι θα αντανακλάται στον καθρέπτη, καθώς διπλασιάζεται η ενέργεια του πράγματος που αντανακλάται μέσα του. Επιλέξτε έναν καθρέπτη μέσα στον οποίο φαίνεται το κεφάλι, οι ώμοι και το στήθος σας ώστε να μπορεί να συλλάβει την αύρα σας.

Το σημείο που θα κρεμάσετε τον καθρέπτη είναι το κλειδί.

«Ζωντανέψτε» τα πράγματα

Τα φυτά παίζουν σπουδαίο ρόλο στο καλό Φενγκ Σούι του καθιστικού γιατί φέρνουν τη δύναμη της ζωντανής ενέργειας στον χώρο. Βοηθάνε επίσης στον καθαρισμό του αέρα και δίνουν μια πινελιά μοναδική υφής με τα μοτίβα που βρίσκονται στα φύλλα τους. Μερικά φυτά που έχουν θετική ενέργεια είναι ο αγγλικός κισσός, το κρίνο, το καουτσουκόδεντρο, το μπαμπού και οι κάκτοι.

Τα φυτά παίζουν σπουδαίο ρόλο στο καλό Φενγκ Σούι.

Απομακρύνετε την ακαταστασία

Μία από τις πιο εύκολες και τις πιο απλές αρχές του Φενγκ Σούι που πρέπει να θυμάστε είναι να μην αφήνετε την ακαταστασία να συσσωρεύεται στο καθιστικό σας ή σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο. Ακόμα και η επιστήμη έχει αποδείξει πως η ακαταστασία έχει αρνητική ψυχολογική και οργανική επίδραση στο πνεύμα και στο σώμα. Άρα: απομακρύνετε οτιδήποτε δεν χρειάζεστε, δεν χρησιμοποιείτε και δεν αγαπάτε.

Μην αφήνετε την ακαταστασία να συσσωρεύεται στο καθιστικό σας ή σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο.

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα