Μην χασετε

6 απλοί τρόποι να δημιουργήσετε ένα ζεστό και χαλαρωτικό σπίτι για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Τίποτα δεν είναι πιο χαλαρωτικό από την αίσθηση που αποπνέει ένα ζεστό σπίτι.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε το προσωπικό μας καταφύγιο, με ιδέες που έρχονται από φιλόξενα, design σπίτια του εξωτερικού. Όσο η θερμοκρασία πέφτει, η ανάγκη μας για cosy ατμόσφαιρα στο σπίτι μεγαλώνει. Οι απαιτητικές μέρες του χειμώνα γίνονται ακόμα πιο κουραστικές όταν ξέρουμε ότι στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να επιστρέψουμε σε ένα σπίτι που δεν μας προσφέρει ψυχική ευχαρίστηση.

Η δημιουργία ενός άνετου και φιλόξενου περιβάλλοντος έχει την δική της τέχνη και οι Σκανδιναβοί την ξέρουν καλά.

Δανοί, Νορβηγοί και Σουηδοί μας δείχνουν τον τρόπο να μεταμορφώσουμε το σπίτι μας στο πιο ζεστό καταφύγιο της καθημερινότητάς μας. Πρώτη προτεραιότητά τους; Η χαρά της στιγμής. Η καλή διάθεση που πηγάζει από ευχάριστες εικόνες που οι ίδιοι δημιουργούμε με τις επιλογές μας.

Advertisements

Το σπίτι είναι ο καθρέπτης του τρόπου που βλέπουμε τον κόσμο και τον εαυτό μας.

Mέσα από τις ιδέες και τις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να μεταμορφώσετε το σπίτι σας κάνοντας μικρές αλλά αποδοτικές αλλαγές σε όλους τους χώρους του.

1) Zεστές υφές στο καθιστικό και στην κρεβατοκάμαρα: Ριχτάρια και μαξιλάρια μπορούν να δώσουν στιλ και ζεστασιά στο χώρο χωρίς προσπάθεια. Δημιουργήστε ένα περιβάλλον ιδανικό για χαλάρωση.

2) Οι χώροι θα πρέπει να είναι απαλλαγμένοι από αντικείμενα που δεν σας γεννούν ευχάριστα συναισθήματα: Είναι ο κατάλληλος καιρός για να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα στο χώρο. Να τον απελευθερώσετε από ό,τι δεν χρειάζεστε πραγματικά. Δημιουργήστε την αρμονία που θα σας χαλαρώσει.

Advertisements

3) Τα φυσικά υλικά (ξύλο, πέτρα, ψάθα) μας φέρνουν πιο κοντά με την φύση: Η φύση είναι η ανεξάντλητη πηγή ενέργεια της ζωής μας. Οι Σκανδιναβοί αγαπούν τα φυσικά υλικά, έχοντας ιδιαίτερη αδυναμία στο ξύλο.

4) Aπλότητα- Ισορροπία: Ουδέτερα χρώματα, απουσία prints, απλές γραμμές, λειτουργικότητα. Oι Σκανδιναβοί αποφεύγουν τον «θόρυβο» των έντονων χρωμάτων. Λευκό, γκρι και μπεζ δημιουργούν πιο ζεστή ατμόσφαιρα.

5) Απαλός φωτισμός: Ο σωστός φωτισμός χαλαρώνει και ξεκουράζει το σώμα. Η ατμόσφαιρα γίνεται πιο ευχάριστη.

6) Φυσικό φως- φυτά: Οι Σκανδιναβοί αντλούν ενέργεια από αυτά. Το σπίτι γίνεται πιο ζεστό όταν αφήσουμε την φύση να το αγγίξει.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα