Μην χασετε

5 σημάδια που δείχνουν ότι βρήκατε τον «ιδανικό» παιδίατρο!

Συνήθως, όταν έρχεται η ώρα να διαλέξουμε παιδίατρο για το μωράκι μας, ρωτάμε φίλες και γνωστές και μας συστήνουν κάποιον με τον οποίον έμειναν «ευχαριστημένες». Δεν είναι όμως σίγουρο ότι θα μείνουμε και εμείς ευχαριστημένες, μια που συχνά είναι υποκειμενική υπόθεση το τι περιμένουμε από έναν γιατρό. Ας δούμε κάποια στοιχεία που σίγουρα θέλουμε να έχει.

Advertisements

1. Δεν είναι αδιάφορος και απόμακρος
Όταν γίνεσαι μαμά για πρώτη φορά (ή και δεύτερη και τρίτη) θέλεις να κάνεις πολλές ερωτήσεις και να λύνεις πολλές απορίες. Έχεις λοιπόν την ανάγκη για έναν γιατρό που θα σε καθησυχάζει, θα σε ηρεμεί, θα σε ενημερώνει, χωρίς να δείχνει ότι βαριέται ή να δυσανασχετεί.. Η υγεία μας είναι ένας τομέας που συχνά προκαλεί άγχος και φόβο, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το παιδί μας. Η συζήτηση γύρω από το πρόβλημα υγείας, σίγουρα λειτουργεί ανακουφιστικά. Προφανώς ο στόχος δεν είναι να γίνεται και φίλοι με τον γιατρό, αλλά σίγουρα χρειάζεται να είναι και λίγο πιο «ζεστός» ως άνθρωπος.

2. Είναι πάντα διαθέσιμος
Εννοείται πώς πρέπει να έχετε πάντα το θάρρος να του τηλεφωνήσετε για ότι χρειαστείτε και βέβαια, εξυπακούεται ότι πρέπει να απαντάει αυτός ή η γραμματέας του το τηλέφωνό του, σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι πολυάσχολος ή όχι.

3. Τα πηγαίνει καλά με το παιδί μας
Είναι πολύ σημαντικό να νιώθει καλά και το παιδί με το γιατρό. Ακόμα και αν είναι ο καλύτερος επιστήμονας που υπάρχει, αν το παιδί σας φοβάται μαζί του μάλλον θα πρέπει να απευθυνθείτε αλλού.

4. Είναι πάντα σωστά ενημερωμένος και να ακολουθεί τις σύγχρονες ιατρικές εξελίξεις
Αν νιώσετε ότι δεν συμβαδίζει με την εποχή του ή ότι για όλα κάνει την ίδια διάγνωση, χωρίς σχολαστική εξέταση, μάλλον θα πρέπει να αλλάξετε παιδίατρο.

5. Δεν το παρακάνει με ιατρικές εξετάσεις και φάρμακα
Σίγουρα δεν θέλουμε έναν παιδίατρο, που ερμηνεύει το κάθε τι σαν μια απλή εποχιακή ίωση και δίνει με το παραμικρό αντιβίωση. Δεν θέλουμε όμως και έναν γιατρό που δεν εμπιστεύεται την κρίση του και φορτώνει το παιδί σας με ιατρικές εξετάσεις, ακτινογραφίες, κ.λπ.

*Αν πάντως ανήκετε στην κατηγορία των ανασφαλών, η διαίσθησή σας, σας λέει ότι και κάτι δεν σας πάει καλά, ή έχετε αμφιβολίες για την θεραπεία που σας προτείνει ο παιδίατρος, μια δεύτερη γνώμη από έναν άλλο γιατρό θα σας βοηθήσει.

imommy.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα