Μην χασετε

5 ιδέες για να απασχολήσετε δημιουργικά το παιδί στο σπίτι

Οι ώρες που έχουν μείνει για να ασχοληθείτε δημιουργικά με τα παιδιά σας στο σπίτι μπορεί να είναι λίγες, αλλά μην τις αφήσετε ανεκμετάλλευτες. Σας προτείνουμε 5 ιδέες δημιουργικής απασχόλησης που θα ευχαριστηθείτε τόσο εσείς όσο και το παιδί σας!

1. Μαγειρέψτε παρέα
Υπάρχουν χιλιάδες συνταγές που μπορείτε να κάνετε παρέα με το παιδί σας! Εφοδιαστείτε με χρώματα ζαχαροπλαστικής ή έτοιμες χρωματιστές ζαχαρόπαστες και αφήστε τη φαντασία σας να σας βοηθήσει! Αναλάβετε εσείς το ψήσιμο και τα παιδιά την διακόσμηση, δίνοντας τους ιδέες και θέματα που αφορούν τη φύση (ένα δέντρο) ή τα ζώα (ένα σκυλάκι).

2. Φτιάξτε τραγούδια
Κλέψτε την μελώδια από ένα παιδικό τραγούδι και γράψτε μόνοι σας τους στίχους. Αφήστε τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν στίχους και λέξεις που τα εκφράζουν, κι αντλείστε τη θεματολογία από την καθημερινότητα της οικογενείας σας. Σίγουρα θα περάσετε πάρα πολύ ωραία!!!

3. Ζωγραφίστε
Και δεν εννοούμε με τον κλασσικό τρόπο δίνοντας ένα λευκό χαρτί στο παιδί. Προμηθευτείτε από το βιβλιοπωλείο ένα ρολό χαρτί περίπου 5 μέτρα, απλώστε το στο σαλόνι σας και ζωγραφίστε ότι θέλετε εσείς, ή κόψτε κομμάτια από περιοδικά και δημιουργήστε ένα τεράστιο κολλάζ (ή συνδυάστε και τα δυο). Επιπλέον, μπορείτε να πείτε στο παιδί να ξαπλώσει πάνω στο χαρτί και με ένα μαρκαδόρο να σχηματίσετε το σώμα του περιμετρικά! Στη συνέχεια κόψτε το και ζωγραφίστε το μαζί όπως θέλετε!

Advertisements

4 . Κάντε θέατρο με την καρδιά σας
Αφήστε τις ντροπές και χρησιμοποιείστε ρούχα, κοσμήματα ή ότι άλλο θέλετε σαν στολές και φτιάξτε τα δικά σας θεατρικά! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δραματοποίηση και σαν εκπαιδευτικό εργαλείο, κάνοντας για παράδειγμα ένα θεατρικό με θέμα την ανακύκλωση ή την υγιεινή διατροφή!!!

5. Δημιουργήστε το δικό σας video
Αν είστε γνώστης της τεχνολογίας μπορείτε εύκολα να βγάλετε φωτογραφίες με το κινητό σας και να φτιάξετε μαζί με το παιδί σας ένα βίντεο με μουσική! Μετατρέψτε εκπαιδευτικά αυτή τη δραστηριότητα φτιάχνοντας για παράδειγμα ένα ηλεκτρονικό φυτολόγιο!

dietup.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα