Μην χασετε

5 έξυπνοι τρόποι για να δημιουργήσετε τον τέλειο ενιαίο χώρο στο σπίτι σας

Ο ενιαίος χώρος του καθιστικού με την κουζίνα και την τραπεζαρία έχει γίνει συνώνυμο της σύγχρονης ζωής.  Προσφέρει ευελιξία, πρακτικότητα, μεγιστοποιεί το φως και τον χώρο, είναι πιο κοινωνικός και σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τα παιδιά σας πιο εύκολα ή να συζητάτε με τους καλεσμένους σας ενώ ετοιμάζετε το δείπνο.

Αν η διαμόρφωση του χώρου σας στο σπίτι είναι διαφορετική μπορείτε να δημιουργήσετε έναν τέτοιο χώρο με την κατεδάφιση κάποιων εσωτερικών τοίχων ώστε να μετατραπούν δύο ή περισσότερα μικρά δωμάτια σε ένα μεγαλύτερο. Αυτή η διαρρύθμιση είναι ιδανική για πολύ μικρά δωμάτια και χώρους που θα δείξουν πολύ καλύτερα αν ενωθούν μεταξύ τους.

 

Εκμεταλλευτείτε διακοσμητικά κάθε μικρή γωνία ενός ενιαίου χώρου.

 

Advertisements

 

Δημιουργήστε «ζώνες»

Είναι απαραίτητο στο σχεδιασμό αυτού του χώρου να δημιουργήσετε «ζώνες». Για παράδειγμα, μία πλευρά ενός τραπεζιού εργασίας ή μιας νησίδας μπορεί να αποτελεί ένα φυσικό σύνορο που χωρίζει την κουζίνα από τον υπόλοιπο χώρο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διάτρητες βιβλιοθήκες για να χωρίσετε το χώρο.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να κρατήσετε τον χώρο ανοιχτό, τοποθετήστε καναπέδες γύρω από ένα πολύχρωμο χαλί, ώστε να δημιουργήσετε την περιοχή του σαλονιού και χρησιμοποιήστε χρώματα του χαλιού σε άλλα σημεία του χώρου – ίσως σε ένα βάζο στο τραπέζι της τραπεζαρίας ή σε ένα τοίχο στην άλλη άκρη του χώρου.

Βάψτε έναν τοίχο του καθιστικού σε έντονο χρώμα και τοποθετήστε στην κουζίνα διακοσμητικά αντικείμενα στο ίδιο χρώμα.

 

 

Advertisements
Δείτε πόσο ωραία διαχωρίζεται ένας ενιαίος χώρος με τη χρήση μιας βιβλιοθήκης.

 

Βάλτε μια κοινή απόχρωση σε διάφορα σημεία ενός ενιαίου χώρου.

 

 

Tip

Αν το καθιστικό σας χωρίζεται από την κουζίνα με ένα πάσο ή ένα άνοιγμα στον τοίχο -μικρό ή μεγάλο- τοποθετήσετε κάποιο είδος ανοιγόμενου διαχωριστικού, ώστε να μπορείτε να απομονώνετε οπτικά την κουζίνα σας και να διαχωρίσετε τους δύο χώρους όταν εσείς το επιλέξετε. Αυτό μπορεί πολύ απλά να γίνει με την τοποθέτηση ρολών, περσίδων και μετακινούμενων πλαισίων.

 

 

Εξαερισμός

Αυτά τα «κόλπα» θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τις περιοχές, διατηρώντας όμως την αίσθηση του ενιαίου χώρου. Τέλος, εάν σχεδιάζετε ένα χώρο ανοιχτού πλάνου, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής εξαερισμός. Θα χρειαστείτε έναν αποδοτικό εξαεριστήρα και παράθυρα που μπορούν να ανοίγουν εύκολα, ώστε ο χώρος του σαλονιού να μην γεμίζει οσμές από την κουζίνα.

Advertisements
Αν ο χώρος σας δεν έχει μεγάλα παράθυρα προσθέστε εξαερισμό.

 

Εκμεταλλευτείτε τα διαχωριστικά των χώρων σας

Για να δημιουργήσετε και άλλους έξτρα χώρους μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα διαχωριστικά που υπάρχουν ήδη στον χώρο σας. Για παράδειγμα, φτιάξτε πίσω από τον πάγκο της κουζίνας μια όμορφη γωνιά για να τρώτε το μεσημέρι ή το βράδυ με τους δικούς σας ανθρώπους. Βάλτε κολλητά πίσω από τον πάγκο ένα παγκάκι ή έναν καναπέ και τραπεζάκι και φτιάξτε έναν επιπλέον χώρο ή μια μικρή τραπεζαρία.

Δείτε πόσο όμορφη είναι αυτή η γωνιά ανάμεσα σε σαλόνι και κουζίνα. Με έναν καναπέ και ένα τραπεζάκι δημιουργείται κατευθείαν επιπλέον τραπεζαρία.

 

 

spirossoulis.com

 

 

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα