Μην χασετε

5 έξυπνες ιδέες για να αξιοποιήσετε τους ανεκμετάλλευτους χώρους του σπιτιού σας

Κρύβονται μέσα στο σπίτι, σε γωνίες, σε κοιλότητες, σε περιοχές που ποτέ δεν είχατε προσέξει – ο λόγος για τους ανεκμετάλλευτους χώρους του σπιτιού, που αν τους εκμεταλλευτείτε σωστά θα καταφέρετε, όχι μόνο να εντυπωσιάσετε φίλους και γνωστούς, αλλά και να βάλετε τάξη και οργάνωση στην καθημερινότητά σας.

Οι στενοί χώροι, όπως για παράδειγμα ένα μικρό χολ ή ένας διάδρομος μένουν συχνά ανεκμετάλλευτοι και κενοί. Αυτό συνήθως συμβαίνει γιατί φαίνονται αρκετά περιορισμένοι και μικροί για να φιλοξενήσουν οτιδήποτε. Ωστόσο, ένα διακριτικό έπιπλο κατά μήκος τους, όπως για παράδειγμα μια παπουτσοθήκη, μπορεί να φιλοξενήσει τα παπούτσια σας και να τα κρατήσει μακριά από το… πάτωμα.

 

Μια παπουτσοθήκη, όπου κι αν χωράει, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει.

 

Advertisements

Εάν σκεφτόσασταν να αποκτήσετε μια βιβλιοθήκη αλλά δεν είχατε χώρο, η περιοχή κάτω από τις σκάλες είναι ιδανική. Ένα απλό σύστημα από κουτιά που να ταιριάζουν με το χρώμα και το υλικό της σκάλας είναι αρκετά για να δημιουργήσουν τον χώρο που θα φιλοξενήσει τα βιβλία σας, εύκολα και οικονομικά. Εναλλακτικά, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τον χώρο για να φτιάξετε τη δική σας σύνθεση, τοποθετώντας κρεμάστρες για παλτό, δημιουργώντας ράφια και ντουλάπια για αποθηκευτικό χώρο ή οτιδήποτε άλλο εσείς σκεφτείτε και σας εξυπηρετεί.

Αν έχετε σκάλες, ο χώρος κάτω από αυτές μπορεί να γίνει η τέλεια βιβλιοθήκη.

 

Αν παλεύετε να βρείτε έναν αποθηκευτικό χώρο στο μικρό σας μπάνιο, τότε τα κατάλληλα μικροέπιπλα και βάσεις θα σας δώσουν τη λύση. Ο χώρος κάτω από τον νιπτήρα συχνά ενδείκνυται για να αποθηκεύσετε χρηστικά αντικείμενα της καθημερινότητάς σας και να κρατήσετε το μπάνιο σας καθαρό και τακτοποιημένο.

Ο χώρος κάτω από τον νιπτήρα είναι ιδανικός για την αποθήκευση πολλών αντικειμένων του μπάνιου.

 

Οι ανεκμετάλλευτοι χώροι της κουζίνας συχνά οδηγούν σε περιττό κόπο και χρόνο καθημερινά. Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε τη λειτουργικότητά της είναι να εντοπίσετε αυτούς τους χώρους και να τους οργανώσετε. Μια μεταλλική ράβδος με γάντζους είναι αρκετή για να κρεμάσετε τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση. Είναι ιδανική για σκεύη ή ακόμα και για φυτά.

Advertisements
Ο χώρος κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση σκευών και εργαλείων της κουζίνας.

 

Οι πόρτες υπάρχουν σχεδόν σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας. Υπάρχει λοιπόν και αρκετός ανεκμετάλλευτος χώρος που μπορείτε να τον οργανώσετε ώστε να αποθηκεύσετε αντικείμενα που θέλετε να μην φαίνονται με την πρώτη ματιά. Εκμεταλλευτείτε τις, κερδίζοντας έτσι αρκετούς επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους!

Όλες ή οι περισσότερες από τις πόρτες μπορούν να γίνουν η βάση για την αποθήκευση πολλών αντικειμένων του σπιτιού.

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα