Μην χασετε

3 tips για να δουλέψεις από το σπίτι αποτελεσματικά ενώ μοιράζεσαι το χώρο με τον σύντροφο σου

To lockdown μεταξύ άλλων έφερε και την δουλειά στο σπίτι, αφού οι περισσότεροι χώροι εργασίας ως γνωστόν παραμένουν κλειστοί προς το παρόν. Μπορεί να δουλεύεις από την άνεση του σαλονιού σου, φορώντας την ζεστή σου ρόμπα, ωστόσο η δουλειά από το σπίτι μπορεί να γίνει δύσκολη και απαιτητική πολλές φορές. Και αυτό γιατί είτε αποσπάται  πιο εύκολα η προσοχή σου, είτε επειδή μοιράζεσαι τον ίδιο χώρο με το σύντροφό σου.

Αν εργάζεται και εκείνος, αυτό που έχετε να κάνετε πρώτα από όλα είναι να εξασφαλίσετε ένα υγιές  κλίμα συνεργασίας, όπου ο ένας δεν θα παρεμβαίνει στην εργασία του άλλου (πάρα μόνο αν ζητηθεί). Ο επαγγελματισμός είναι το κλειδί για ένα επιτυχημένο επαγγελματικό περιβάλλον, ακόμα και αν αυτό είναι το σαλόνι του σπιτιού σου, με συνάδελφο τον σύντροφο σου.

Οι ανεξάρτητοι χώροι εργασίας είναι αρκετά σημαντικοί.

Αν ο καθένας έχει το δικό του γραφείο στο σπίτι, τότε δεν τίθεται θέμα. Ο καθένας έχει τον χώρο του και εργάζεται με την ησυχία του. Αν πάλι ζεις και εσύ (όπως και οι περισσότεροι) σε ένα σπίτι που διαθέτει τα απολύτως απαραίτητα, φροντίστε να δημιουργήσετε ξεχωριστούς χώρους όπου θα αφιερώνετε  χρόνο στην δουλειά σας. Εκείνος στα σαλόνι, εσύ στην τραπεζαρία/στο δωμάτιο ή το αντίθετο. Ότι βολεύει τον καθένα. Σημασία έχει να μην επεμβαίνει ο ένας στον χώρο του άλλου καθώς είναι πολύ εύκολο  να επηρεαστεί η παραγωγικότητα αλλά και το κίνητρο για δουλειά.

Advertisements

Βάλτε από την αρχή κοινούς κανόνες. 

Για να παραδώσεις αύριο το project που δουλεύεις ασφαλώς χρειάζεσαι ησυχία. Εξήγησε στον αγαπημένο σου πως δεν γίνεται να ακούει δυνατά μουσική ή τηλεόραση όταν εργάζεσαι στο διπλανό δωμάτιο. Ακόμα και εσύ πρέπει να σέβεσαι την ώρα που εκείνος έχει zoom meeting και να μην μιλάς δυνατά στο τηλέφωνο. Προσπαθήστε να παραμείνετε όσο το δυνατόν συγκεντρωμένοι σε ότι κάνετε χωρίς ο ένας να αποσπά την προσοχή του άλλου.

Συμφωνήστε σε ένα από κοινού office break. 

Η πολύ δουλειά τρώει τον αφέντη ακόμα και αν είναι σπίτι του. Το ότι είσαι στον χώρο σου δεν σημαίνει πως πρέπει να δουλεύεις αδιάκοπα. Τα διαλείμματα είναι απαραίτητα αλλά πρόσεξε μην παρασυρθείς. Μπορείς να συμφωνήσεις με τον σύντροφο σου να γευματίζετε μαζί το μεσημέρι, να πιείτε λίγο καφέ μαζί, να χαλαρώσετε για δέκα λεπτά, επιστρέφοντας μετά και πάλι στην δουλειά. Όσο πιο ποιοτικός είναι αυτός ο χρόνος, μακριά από οθόνες και email, τόσο περισσότερη όρεξη έχεις για να συνεχίσεις.

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα