Μην χασετε

3 σημαντικά οφέλη που θα μας κάνουν να αγαπήσουμε την μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα αποτελεί «πηγή» θρεπτικών συστατικών και μπορεί πραγματικά να ωφελήσει συνολικά την εικόνας της υγείας σας.

Φτιαγμένη από το σπόρο του κακαόδεντρου, αποτελεί μία από τις πλουσιότερες τροφές σε αντιοξειδωτικά στον πλανήτη.

Γιατί να επιλέξετε μαύρη σοκολάτα

Μελέτες μάλιστα, επισημαίνουν ότι η μαύρη σοκολάτα, δίχως ζάχαρη, μπορεί να ενισχύσει την υγεία του οργανισμού, μειώνοντας σημαντικά των κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Μερικά από τα οφέλη που θα κάνουν κι εσάς να την αγαπήσετε, περιλαμβάνουν:

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Οι φλαβανόλες στη μαύρη σοκολάτα μπορούν να διεγείρουν το ενδοθήλιο, την επένδυση των αρτηριών, ώστε να παράγουν μονοξείδιο του αζώτου. Μία από τις βασικότερες λειτουργίες του είναι η αποστολή σημάτων στις αρτηρίες για χαλάρωση, γεγονός που μειώνει την αντίσταση στη ροή του αίματος και συνεπώς μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Advertisements

Πολλές ελεγχόμενες μελέτες δείχνουν ότι το κακάο και η μαύρη σοκολάτα μπορούν να βελτιώσουν τη ροή του αίματος και να μειώσουν την αρτηριακή πίεση, με τις επιδράσεις του να είναι συνήθως ήπιες.

 

Θωρακίζει την καρδιά

Οι ενώσεις στη μαύρη σοκολάτα φαίνεται να είναι εξαιρετικά προστατευτικές έναντι της οξείδωσης της κακής (LDL) χοληστερόλης. Μακροπρόθεσμα, η χοληστερόλη στις αρτηρίες μειώνεται με αποτέλεσμα να μην φράζουν και να μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων.

Στην πραγματικότητα, αρκετές μακροχρόνιες μελέτες παρατήρησης επισημαίνουν μια αρκετά δραστική βελτίωση.

 

Advertisements

Ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία

Η μαύρη σοκολάτα μπορεί επίσης να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου σας.

Πρόσφατη μελέτη σε υγιείς εθελοντές έδειξε ότι η κατανάλωση κακάου με υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβανόλη για πέντε ημέρες βελτίωσε τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Το κακάο φαίνεται επίσης ότι μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη γνωστική λειτουργία σε ηλικιωμένους με γνωστική εξασθένιση. Μπορεί επίσης να βελτιώσει τη λεκτική ευχέρεια και διάφορους παράγοντες κινδύνου για ασθένειες.

Επιπλέον, το κακάο περιέχει διεγερτικές ουσίες όπως η καφεΐνη και η θεοβρωμίνη, οι οποίες μπορεί να είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο μπορεί να βελτιώσει βραχυπρόθεσμα τη λειτουργία του εγκεφάλου.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα