Μην χασετε

29 υπέροχες ιδέες για νεροχύτες σε εξωτερικούς χώρους

Σε  εξοχικά  σπίτια, σε σπίτια με κήπο  ή ακόμη σε μια  μεγάλη  βεράντα, ένας  νεροχύτης  είναι ιδιαίτερα  πρακτικός  ιδιαίτερα  αν τον  συνδυάσετε  με αποθηκευτικούς  χώρους.

Advertisements

 

Μπορεί να γίνει το  σημείο  που θα συγκεντρώσετε σύνεργα-υλικά  κηπουρικής , είδη για τυχόν  κατοικίδια  κλπ. ενώ εκεί ειδικά τους  καλοκαιρινούς  μήνες μπορείτε να  καθαρίσετε  ο,τιδήποτε πολύ πιο άνετα και  ευχάριστα απ΄ότι στην  κουζίνα  ή στο μπάνιο  και πολύ πιο  εύκολα  απ΄όσο με το λάστιχο ποτίσματος.

Η μορφή και το μέγεθος που μπορεί να έχει ένας τέτοιος νεροχύτης εξαρτάται από τον διαθέσιμο χώρο σας, τις χρήσεις που πρόκειται να εξυπηρετεί και φυσικά το κόστος που επιθυμείτε να έχει μια τέτοια κατασκευή.

 

Η πιο απλή και οικονομική λύση, είναι το στερέωμα του νεροχύτη απευθείας στον τοίχο και στην συνέχεια η τοποθέτηση απλών ντουλαπιών στο κάτω μέρος ή και το επάνω μέρος, στην ίδια λογική του σχεδιασμού ενός απλού νεροχύτη κουζίνας ή νιπτήρα μπάνιου.

Απλά αντίστοιχα έπιπλα για μπάνιο ή κουζίνα που θα βρείτε έτοιμα ή και που μπορείτε να φτιάξετε με ξύλα-σανίδες είναι επίσης μια λύση στην οποία μπορεί να ενσωματωθεί κάθε τύπου νεροχύτης ενώ φυσικά εξαιρετικά καλαίσθητοι για εξωτερικούς χώρους είναι οι τσιμεντένιοι ή μαρμάρινοι νεροχύτες που μπορούν να τοποθετηθούν είτε ελεύθερα και πλαισιωμένοι με κάθε είδους αποθηκευτικό χώρο είτε χτιστοί.

Ακόμη και αν στο σημείο που θέλετε να τοποθετήσετε έναν νεροχύτη δεν υπάρχει βρύση, από την πιο κοντινή μπορεί να γίνει επέκταση του σωλήνα νερού και χωρίς ιδιαίτερα μερεμέτια ένας υδραυλικός θα σας φέρει την παροχή νερού εκεί ακριβώς που επιθυμείτε, ενώ όλες οι σωληνώσεις θα “κρυφτούν” επιμελώς στο ντουλάπι, όπως ακριβώς και στην κουζίνα ή το μπάνιο σας.

Ειδικά αν στο σπίτι υπάρχει ηλιακός θερμοσίφωνας, είναι πραγματικά πολύ πρακτικό να φροντίσετε να υπάρχει και παροχή ζεστού νερού, δημιουργώντας έτσι ακόμη και μια mini ολοκληρωμένη κουζίνα σε εξωτερικό χώρο.

Advertisements

 

 

 

 

Advertisements

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

 

 

 

 

Advertisements

 

 

 

 

Advertisements

 

 

 

 

Advertisements

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα