Δικαστήριο αθώωσε μία 23χρονη γυναίκα, η οποία κατηγορούνταν για τη δολοφονία του συντρόφου της, ο οποίος την κακοποιούσε ψυχικά και σωματικά.

Advertisements

 

Σύμφωνα με το ertnews.gr, η περίπτωση της Παυλίνας Ιλόσκα προκάλεσε το ενδιαφέρον μη κυβερνητικών οργανώσεων, μέλη των οποίων βρέθηκαν έξω από το δικαστήριο για να την στηρίξουν, καθώς όπως ανέφερε η 23χρονη, είχε καταγγείλει πολλές φορές τον βίαιο σύντροφό της για κακοποίηση, αλλά οι αρμόδιες αρχές δεν είχαν προβεί σε καμία ενέργεια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το θύμα ξεκίνησε μια λεκτική διαμάχη με την 23χρονη και όταν εκείνη θέλησε να αποσυρθεί στην κρεβατοκάμαρά της, την άρπαξε και την έσυρε στην κουζίνα.

Εκεί, γρονθοκόπησε την κατηγορούμενη και την κλώτσησε στο κεφάλι και το σώμα, πιάνοντάς την από το λαιμό με σκοπό να τη στραγγαλίσει. Η γυναίκα τον παρακάλεσε να την αφήσει να φύγει αλλά εκείνος αρνήθηκε. Τότε πήρε ένα μαχαίρι από το τραπέζι και τον μαχαίρωσε στην καρδιά.

 

Άρχισα να χάνω τις αισθήσεις μου, είδα μόνο λίγο φως, δεν είχα αέρα να αναπνεύσω

Advertisements

«Μετανιώνω για αυτό που έκανα, αλλά ήταν αγώνας ζωής, αν δεν το έκανα, θα ήμουν νεκρή. Όταν άρχισε να με πνίγει δεν είχα τη δύναμη να αντισταθώ. Ήμουν σαν μπάλα ποδοσφαίρου, με κλωτσούσε. Με έπιασε από το λαιμό και φοβήθηκα. Άρχισα να χάνω τις αισθήσεις μου, είδα μόνο λίγο φως, δεν είχα αέρα να αναπνεύσω. Και σε αυτόν τον αγώνα άρπαξα ένα αντικείμενο, δεν ήξερα τι ήταν, ήθελα απλώς να τον χτυπήσω για να με αφήσει. Ένιωσα ότι ξαφνικά έχασε δυνάμεις και με άφησε ελεύθερη. Είδα τότε ότι είχε ένα μαχαίρι στο στήθος», δήλωσε η ίδια στο δικαστήριο.

Με γνώμονα τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην κύρια ακρόαση, το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το έγκλημα διαπράχθηκε, ενώ η γυναίκα βρισκόταν σε αυτοάμυνα, έτσι η 23χρονη γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη.

 

ertnews.gr

 

Advertisements