Μην χασετε

20 βασικοί κανόνες του Φενγκ Σούι για να γεμίσει το σπίτι καλή ενέργεια

Το να περιμένεις να γίνεις από υπάλληλος γραφείου Γιάνγκος Δράκος επειδή έβαλες τρεχούμενο νερό και κάτι πράσινο στο σαλόνι σου είναι σαν να περιμένεις από ένα μέντιουμ να σου πει πότε θα πεθάνεις – ανώφελο.

 

Ωστόσο, τίποτα δεν σας εμποδίζει να δοκιμάσετε να αυξήσετε την καλή τύχη και ενέργεια στο σπίτι σας, βασισμένοι στην κινέζικη φιλοσοφία. Ιδού 20 βασικές αρχές της:

 

Advertisements

1. Το Φενγκ Σούι το λέει ρητά: όταν η είσοδος του σπιτιού είναι όμορφη προσελκύουμε όμορφα πράγματα κι ανθρώπους στη ζωή μας. Φροντίστε να είναι καθαρό το χαλάκι της εισόδου, να μην αφήνετε σκουπίδια δίπλα στην πόρτα και να διακοσμήσετε τον χώρο της εισόδου με ένα λουλουδάκι ή φυτό και όμορφα χρώματα.

2. Η ροή της ενέργειας δεν πρέπει να μπλοκάρεται, λέει το Φενγκ σούι, γι’ αυτό καναπέδες, καρέκλες και κρεβάτια δεν πρέπει να τοποθετούνται με την πλάτη προς τα παράθυρα και τις πόρτες.

3. Εδώ το Φενγκ Σούι θα σας βρει σύμφωνες: η ακαταστασία, λέει, είναι απολύτως απαγορευτική. Όταν ένα σπίτι είναι τακτοποιημένο, τότε οι σκέψεις και τα συναισθήματα των ενοίκων του είναι κι αυτά… σε τάξη.

4. Τα αποξηραμένα λουλούδια δεν έχουν θέση στο σπίτι σας, σύμφωνα με την κινέζικη φιλοσοφία, που απαγορεύει οτιδήποτε νεκρό μέσα στο σπίτι.

5. Αυξήστε τα καθίσματα στο σαλόνι σας σύμφωνα με τον εξής κανόνα: οι θέσεις πρέπει να είναι τόσες όσα τα μέλη της οικογένειας που μένουν στο σπίτι συν πέντε. Κι επειδή υποψιαζόμαστε ότι δε μένετε σε μέγαρο, αν δεν έχετε τον απαραίτητο χώρο για τόσες καρέκλες/ πολυθρόνες/ καναπέδες, τα μαξιλάρια στο πάτωμα κάνουν την ίδια δουλειά.

Advertisements

 

6. Όλα τα δωμάτια του σπιτιού πρέπει να είναι φωτεινά…

7. …και να περιλαμβάνουν στη διακόσμησή τους και τα πέντε στοιχεία της φύσης (γη, νερό, φωτιά, ξύλο, μέταλλο). Σημειώστε, ωστόσο, ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Αν κάποιο στοιχείο «επιβάλλεται» στα υπόλοιπα, τότε η ροή της ενέργειας καταστρέφεται.

8. Μην μπλοκάρετε την ενέργεια με ογκώδη έπιπλα, λέει το Φενγκ Σούι. Φροντίστε να υπάρχουν «διάδρομοι» ανάμεσα στα έπιπλα ούτως ώστε να ρέει ανενόχλητη η καλή ενέργεια από και προς το σπίτι σας.

9. Πείτε «όχι» στις γωνίες οι οποίες λειτουργούν σαν «δηλητηριώδη βέλη», που σπρώχνουν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση την αρνητική ενέργεια. Προτιμήστε οβάλ τραπέζια αντί για ορθογώνια ή τετράγωνα και μαξιλάρια ή πουφ αντί για καρέκλες.

10. Μην τοποθετείτε καθρέφτες απέναντι απ’ το κρεβάτι σας, γιατί αντανακλάται η αρνητική ενέργεια.

 

11. Πρέπει πάντα να υπάρχει φρέσκος αέρας στον χώρο.

Advertisements

12. Και μιας και πιάσαμε τα κρεβάτια: σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, το κρεβάτι πρέπει πάντα να «κοιτάζει» προς την Ανατολή (ή έστω προς τον Βορρά ή τον Νότο –ποτέ προς τη Δύση). Τα δε πόδια δεν πρέπει να έχουν κατεύθυνση προς την είσοδο του υπνοδωματίου, γιατί σύμφωνα με την κινέζικη παράδοση, αυτή είναι η στάση που βγαίνουν οι νεκροί απ’ το δωμάτιο.

13. Φτιάξτε ό,τι είναι χαλασμένο και πετάξτε ότι δεν χρειάζεστε ή δεν λειτουργεί, για να έχετε τύχη στα οικονομικά σας.

14. Η πλάτη του καναπέ πρέπει να έχει μερικά εκατοστά απόσταση από τον τοίχο, αλλά να μην είναι μακριά του, ώστε να προσφέρει στήριξη και σταθερότητα σ’ όποιον κάθεται.

15. Σημειώστε επίσης ότι ο καναπές πρέπει να «κοιτάζει» προς την κεντρική είσοδο του σαλονιού.

 

16. Το Φενγκ Σούι απαγορεύει ηλεκτρονικές συσκευές μέσα στην κρεβατοκάμαρα.

17. Ξέρετε γιατί στο τέλος των λεφτών σας περισσεύει μήνας; Γιατί η καλοτυχία και το χρήμα φεύγει απ’ τα σιφόνια! Οπότε, βάλτε τους τάπες, έχετε πάντα κατεβασμένο το καπάκι της τουαλέτας και κλειστή την πόρτα του μπάνιου σας. Καλού κακού.

18. Θετική ενέργεια και πολλή τύχη φέρνει το τρεχούμενο νερό, σύμφωνα με την κινέζικη φιλοσοφία.

19. Από χρώματα τι γίνεται; Πάρτε χαρτί και μολύβι: το κίτρινο θεωρείται ότι «εξυψώνει» το σπίτι όπως ο σηκώνεται κάθε πρωί ο Ήλιος. Το κόκκινο φέρνει, σύμφωνα με τους Κινέζους, ελπίδα και παρηγοριά. Το πράσινο είναι το χρώμα της καλοτυχίας και την αναγέννησης, ενώ το λευκό το χρώμα της νέας αρχής.

20. Το υγιεινό φαγητό είναι must στο Φενγκ Σούι, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε στην κουζίνα σας πιατέλες με φρούτα και λαχανικά.

 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα