Μην χασετε

2 αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε το τηλέφωνο του ντους από τα άλατα

Η καθαριότητα του μπάνιου είναι πάρα πολύ σημαντική. Εξίσου σημαντικό είναι να καθαρίζουμε πολύ συχνά την μπανιέρα. Υπάρχει όμως ένα αντικείμενο στο μπάνιο που δεν το καθαρίζουμε όσο συχνά χρειάζεται. Αυτό είναι η κεφαλή ή τηλέφωνο του ντους.

 

Μια καθαρή κεφαλή ντους είναι απαραίτητη για ένα ποιοτικό ντους. Αξίζει λοιπόν τον χρόνο σας να καθαρίσετε υπολείμματα σαπουνιού και αλάτων.

Ας δούμε τι υλικά θα χρειαστούμε:

Advertisements

Υλικά

  • γάντια
  • μπουκάλι ψεκασμού
  • μαγειρική σόδα
  • ξύδι
  • χλωρίνη

 

 

Καθαρισμός κεφαλής ντους

1η μέθοδος

Πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν που προτιμάτε, δοκιμάστε το σε ένα μικρό μέρος της κεφαλής του ντους και στη συνέχεια απλώστε το παντού. Εάν χρησιμοποιήσετε νερό και ξύδι, ψεκάστε το διάλυμα στην κεφαλή του ντους χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού. Όταν χρησιμοποιείτε χημικά προϊόντα, θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Στην συνέχεια αφήστε για μισή περίπου ώρα να μείνει το διάλυμα που έχετε βάλει.

 

Advertisements

 

Χρησιμοποιώντας μια κατάλληλη βούρτσα, απομακρύνετε τα άλατα και τα υπολείμματα σαπουνιού από την κεφαλή του ντους. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση τυχόντων υπολειμμάτων που δεν βγαίνουν ενώ κρατάτε την κεφαλή του ντους.

Στη συνέχεια, ανοίξτε το νερό της ντουζιέρας και ξεπλύνετε τα υπολείμματα αλάτων και απορρυπαντικού. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιείτε καθαρίζονται καλά.

 

2η μέθοδος

Εάν το τηλέφωνο της ντουζιέρας σας δεν έχει καθαριστεί μετά από αυτή τη διαδικασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη μας μαγειρική σόδα. Αναμείξτε την μαγειρική σόδα με νερό ώστε να δημιουργηθεί μία πάστα. Αυτή η μέθοδος θα αφαιρέσει τυχόντα υπολείμματα που το ξύδι δεν μπορεί να αφαιρέσει.

 

 

Advertisements

Κατά την εκτέλεση αυτής της διαδικασίας, θα πρέπει να φοράτε γάντια για να προστατεύετε τα χέρια σας από τη μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια, δεν πρέπει να ξεπλύνετε την κεφαλή του ντους με νερό μέχρι να αφαιρεθεί πλήρως η μαγειρική σόδα. Είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει μαγειρική σόδα στις οπές της κεφαλής.

 

Πώς να καθαρίσετε τις επίμονες βρωμιές

Για να αφαιρέσετε την επίμονη βρωμιά που δεν μπορεί να αφαιρεθεί με τα παραπάνω βήματα, πρέπει να αφαιρέσετε την κεφαλή του ντους και να τη μουλιάσετε σε νερό σε ένα μπολ. Έτσι, η βρωμιά που δεν βγαίνει θα μαλακώσει.

 

 

Εάν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να αφαιρέσετε την κεφαλή του ντους, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν τη μέθοδο: βάλτε το μείγμα ξυδιού και νερού που προετοιμάσατε σε ένα σακουλάκι τροφίμων. Στη συνέχεια, δέστε αυτήν την σακούλα σφιχτά γύρω από την κεφαλή του ντους (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λαστιχένια ταινία όταν το συνδέετε). Βεβαιωθείτε ότι η κεφαλή του ντους είναι μέσα σε νερό με ξύδι.

Βυθίστε το τηλέφωνο της ντουζιέρας σε ένα μπολ ή σε μια σακούλα με ξύδι και νερό όλη τη νύχτα.

Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά την κεφαλή του ντους. Βουρτσίστε τυχόντα υπολείμματα βρωμιάς και ξεπλύνετε. Εάν έχετε αφαιρέσει την κεφαλή ντους, αφήστε τη να στεγνώσει πριν την επανατοποθετήσετε.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα