Μην χασετε

Ποιες είναι οι ηλεκτρικές συσκευές που γίνονται σύμμαχοι στην καθαριότητα του σπιτιού μας

Πάλι έχω να καθαρίσω…αφού προχθές καθάρισα, πότε πάλι λερώθηκε το σπίτι; Γιατί δεν προσέχετε λίγο και λερώνετε το σπίτι; Αυτές είναι μερικές από τις εκφράσεις όταν συνειδητοποιούμε ότι το σπίτι μας έχει λερωθεί και χρειάζεται εκ νέου καθάρισμα.

Ποιοι είναι όμως οι καλύτεροι βοηθοί μας στο καθαρισμό του σπιτιού; Μα στην εποχή της τεχνολογίας όπου ζούμε, οι ηλεκτρικές συσκευές είναι φίλοι μας στον αγώνα για καθαρό σπίτι. Ας δούμε λοιπόν ποιες ηλεκτρικές συσκευές είναι κατάλληλες για κάθε περίσταση!

 

Ηλεκτρική σκούπα

Η πρώτη και κλασσική επιλογή είναι η ηλεκτρική σκούπα. Χρησιμοποιείται από τον καθαρισμό των πατωμάτων μέχρι και…ταβανιών. Τα διαφορετικά εξαρτήματα που περιλαμβάνουν οι σκούπες μας βοηθούν να απαλλαγούμε από συγκεκριμένες βρωμιές μέσα στο σπίτι όπως τρίχες, σκόνη κτλ.

Advertisements

Οι επιλογές για την ηλεκτρική σκούπα είναι τρεις: Αν έχετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι σας, τότε προτιμήστε σκούπα με σακούλα ή κάδο. Η σκούπα με σακούλα είναι συνήθως οικονομικότερη αλλά χρειάζεται να προμηθεύεστε συνεχώς με σακούλες. Η σκούπα με κάδο απλά αδειάζετε τον κάδο της! Αν δεν έχετε πολύ χώρο, τότε επιλέξτε μια σκούπα στικ, η οποία λειτουργεί όπως μια τυπική ηλεκτρική σκούπα αλλά αποθηκεύεται πολύ πιο εύκολα.

 

Σκουπάκι χειρός

Τα σκουπάκια χειρός είναι ίσως η πιο πρακτική λύση για άμεσο καθάρισμα στο σπίτι. Ποιο όμως είναι το καταλληλότερο και τι πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά του;

Advertisements

Φροντίστε να διαθέτει κάδο με μεγάλη χωρητικότητα και αυτονομία ώστε να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για όσο χρειαστεί.

 

Σκούπα ρομπότ

Εκ πείρας θα σας πω ότι η σκούπα ρομπότ σε απαλλάσσει από το σκούπισμα και ταυτόχρονα το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Οι σκούπες ρομπότ καθαρίζουν όχι μόνο δάπεδα αλλά και χαλιά.

Advertisements

Οι αισθητήρες που διαθέτουν τους επιτρέπουν να κινούνται χωρίς προβλήματα και να μαζεύουν όλα τα σκουπίδια, ενώ έχουν βγει πλέον και σκούπες ρομπότ που σφουγγαρίζουν. Επιπλέον μόλις ολοκληρώσουν τον καθαρισμό, επιστρέφουν στη βάση φόρτισης και γεμίζουν τις μπαταρίες. Τέλος ο έλεγχος τους γίνεται μέσω τηλεχειριστήριου ή εφαρμογής κινητού.

 

Ατμοκαθαριστής για βαθύ καθαρισμό

Θέλετε να απολυμάνετε το σπίτι σας; Ειδικά αυτή την περίοδο είναι πολύ σημαντική η απολύμανση. Δεν χρειάζεται λοιπόν να χρησιμοποιήσετε χημικά καθαριστικά. Ο ατμός μπορεί να καθαρίσει σε βάθος τα σημεία που θέλετε, χάρη στη μεγάλη θερμότητα του. Οι ατμοκαθαριστές κάνουν τη διαδικασία αυτή πολύ εύκολη. Απλά γεμίζετε με νερό το δοχείο τους και σε λίγα λεπτά μπορείτε να ξεκινήσετε το καθάρισμα με φυσικό τρόπο. Με τα διάφορα εξαρτήματα που συνοδεύουν τα περισσότερα μοντέλα μπορείτε να καθαρίσετε επιφάνειες όπως πάγκους, πλακάκια, τζάμια ακόμα και καναπέδες ή χαλιά.

 

tip: Όποια από τις συσκευές καθαρισμού κι αν επιλέξετε για τον χώρο σας, ένα από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να δώσετε βάση σε όλες είναι η ενεργειακή κλάση. Επιλέξτε συσκευές με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, έτσι ώστε να μη κρατάτε μόνο τον χώρο σας καθαρό αλλά και να βοηθάτε στη δημιουργία ενός πράσινου περιβάλλοντος, επιβαρύνοντας το όσο το δυνατόν λιγότερο!

Επίλεξε συσκευές με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, έτσι ώστε να μη κρατάς μόνο το χώρο σου καθαρό αλλά να βοηθάς και στη δημιουργία ενός πιο «πράσινου» περιβάλλοντος, επιβαρύνοντάς το όσο το δυνατόν λιγότερο με την επιλογή σου.

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα