Μην χασετε

15 ιδέες με διακοσμητικά φώτα για μια όμορφη και ήρεμη ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι σας

Ο βοηθητικός φωτισμός στο μπαλκόνι ή τον κήπο, με συμβατικά ή ηλιακά φωτιστικά, δημιουργεί μια ιδιαίτερα όμορφη και ήρεμη ατμόσφαιρα ενώ ανάλογα με την ισχύ του φωτιστικών που θα χρησιμοποιήσετε τα “διακοσμητικά” φώτα μπορούν ακόμη και να αντικαταστήσουν τον βασικό φωτισμό, εκτός βεβαίως των περιπτώσεων που χρειάζεστε αυτός να είναι έντονος.

Advertisements

 

 

Ταυτόχρονα οι περισσότεροι τύποι φωτιστικών για εξωτερικούς χώρους λειτουργούν πολύ όμορφα και ως διακοσμητικό στοιχείο “μοιράζοντας” το όχι έντονο φως τους σε ολόκληρο το μπαλκόνι ή το σημείο της αυλής που έχετε οργανώσει ένα καθιστικό – τραπεζαρία.

Οι διακοσμητικές γιρλάντες με λάμπες μικρής ισχύος που διατίθενται στην αγορά είναι από τις πιο εντυπωσιακές επιλογές και μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε χαμηλό ή ψηλότερο σημείο στερεωμένες-κρεμασμένες με όποιο τρόπο είναι ο καταλληλότερος για τον χώρο σας.

 

Διατίθενται στην αγορά σε ποικιλία σχεδίων και διάφορους τύπους ηλιακών, φωτιστικών με μπαταρία ή κανονικά συνδεδεμένες σε ηλεκτρική παροχή.

Advertisements

 

Τα κρεμαστά ηλιακά φωτιστικά με χάρτινο καπέλο, σε διάφορα μεγέθη – σχέδια, είναι επίσης μια εξαιρετικά καλαίσθητη επιλογή με ιδιαίτερα όμορφο διακοσμητικό αποτέλεσμα και αρκετά έντονο φως.

 

Τα απλά λευκά ηλιακά φωτιστικά δαπέδου είναι από τις πρακτικές επιλογές για το μπαλκόνι αλλά και για τον κήπο και διαθέτουν το πλεονέκτημα ότι κατά την διάρκεια της ημέρας μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα σημείο με έντονο ήλιο και να μεταφερθούν το βράδυ στον χώρο που θέλετε να φωτίσετε, ακόμη και πάνω στο τραπέζι, στα περβάζια παραθύρων κλπ.

 

Advertisements

 

Ο φωτισμός με κεριά, ειδικά αν χρησιμοποιήσετε μεγάλου μεγέθους φανάρια-κεριά, είναι ακόμη ένας τρόπος που δημιουργεί ξεχωριστή ατμόσφαιρα και συνδυαστικά με κάποια ακόμη διακοσμητικά φωτιστικά θα προσφέρουν όσο φως χρειάζεστε στο μπαλκόνι ή το κήπο σας χωρίς αυτό να είναι έντονα ενοχλητικό.

 

Τα απλά led ηλεκτρικά ή μπαταρίας δεν είναι μόνο χριστουγεννιάτικα. Μπορείτε εύκολα να τα χρησιμοποιήσετε στο μπαλκόνι ή την αυλή με την μορφή γιρλάντας τοποθετημένης σε ένα ψηλό σημείο ή για να φωτίσετε επιλεκτικά κάποια σημεία, φυτά κλπ.

 

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα