Ο βοηθητικός φωτισμός στο μπαλκόνι ή τον κήπο, με συμβατικά ή ηλιακά φωτιστικά, δημιουργεί μια ιδιαίτερα όμορφη και ήρεμη ατμόσφαιρα ενώ ανάλογα με την ισχύ του φωτιστικών που θα χρησιμοποιήσετε τα “διακοσμητικά” φώτα μπορούν ακόμη και να αντικαταστήσουν τον βασικό φωτισμό, εκτός βεβαίως των περιπτώσεων που χρειάζεστε αυτός να είναι έντονος.

Advertisements

 

 

Advertisements

Ταυτόχρονα οι περισσότεροι τύποι φωτιστικών για εξωτερικούς χώρους λειτουργούν πολύ όμορφα και ως διακοσμητικό στοιχείο “μοιράζοντας” το όχι έντονο φως τους σε ολόκληρο το μπαλκόνι ή το σημείο της αυλής που έχετε οργανώσει ένα καθιστικό – τραπεζαρία.

Οι διακοσμητικές γιρλάντες με λάμπες μικρής ισχύος που διατίθενται στην αγορά είναι από τις πιο εντυπωσιακές επιλογές και μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε χαμηλό ή ψηλότερο σημείο στερεωμένες-κρεμασμένες με όποιο τρόπο είναι ο καταλληλότερος για τον χώρο σας.

 

Advertisements

Διατίθενται στην αγορά σε ποικιλία σχεδίων και διάφορους τύπους ηλιακών, φωτιστικών με μπαταρία ή κανονικά συνδεδεμένες σε ηλεκτρική παροχή.

 

Τα κρεμαστά ηλιακά φωτιστικά με χάρτινο καπέλο, σε διάφορα μεγέθη – σχέδια, είναι επίσης μια εξαιρετικά καλαίσθητη επιλογή με ιδιαίτερα όμορφο διακοσμητικό αποτέλεσμα και αρκετά έντονο φως.

Advertisements

 

Τα απλά λευκά ηλιακά φωτιστικά δαπέδου είναι από τις πρακτικές επιλογές για το μπαλκόνι αλλά και για τον κήπο και διαθέτουν το πλεονέκτημα ότι κατά την διάρκεια της ημέρας μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα σημείο με έντονο ήλιο και να μεταφερθούν το βράδυ στον χώρο που θέλετε να φωτίσετε, ακόμη και πάνω στο τραπέζι, στα περβάζια παραθύρων κλπ.

Advertisements

 

 

Advertisements

Ο φωτισμός με κεριά, ειδικά αν χρησιμοποιήσετε μεγάλου μεγέθους φανάρια-κεριά, είναι ακόμη ένας τρόπος που δημιουργεί ξεχωριστή ατμόσφαιρα και συνδυαστικά με κάποια ακόμη διακοσμητικά φωτιστικά θα προσφέρουν όσο φως χρειάζεστε στο μπαλκόνι ή το κήπο σας χωρίς αυτό να είναι έντονα ενοχλητικό.

 

Τα απλά led ηλεκτρικά ή μπαταρίας δεν είναι μόνο χριστουγεννιάτικα. Μπορείτε εύκολα να τα χρησιμοποιήσετε στο μπαλκόνι ή την αυλή με την μορφή γιρλάντας τοποθετημένης σε ένα ψηλό σημείο ή για να φωτίσετε επιλεκτικά κάποια σημεία, φυτά κλπ.

Advertisements

 

 

Advertisements

Πηγή

 

Advertisements