Μην χασετε

Τα ζώδια κάνουν Πάσχα! Ποια ψηφίζουν παράδοση και ποια όχι!

Το Πάσχα καταφθάνει, είναι μια οικογενειακή γιορτή, οι άνθρωποι συνήθως θέλουν να συνευρεθούν με τα κοντινά τους πρόσωπα, να σουβλίσουν τον οβελία, να φάνε όλοι μαζί σε ένα μεγάλο τραπέζι με πολλά καλούδια, όμως θέλουν όντως όλοι οι άνθρωποι αυτού του είδους τα πράγματα; Κρατούν όλα τα ζώδια τις γνωστές συνηθισμένες παραδόσεις; ή μήπως κάποιοι χαρακτήρες κάνουν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που προτιμούν οι υπόλοιποι; Με κάποια συγκεκριμένα ζώδια σίγουρα θα το ψήσετε το αρνάκι, θα τη γυρίσετε τη σούβλα, με κάποια άλλα όμως, αν δεν θέλετε να συγχυστείτε, καλυτέρα να μην ονειρευτείτε ψητά και οικογενειακά τραπεζώματα. Πάμε να δούμε ποιοι είναι οι παραδοσιακοί του ζωδιακού κύκλου και ποιοι είναι οι κατά συρροή αντιστασιακοί.

Advertisements

ΚΡΙΟΣ

Αρνητικός και αντιστασιακός είναι ένας Κριός στο θέμα των παραδόσεων και των εθιμοτυπικών, ωστόσο όλα είναι εξαρτώμενα από το τι ακριβώς του αρέσει σαν ιδέα, τι μπορεί να τονώσει τη ζωτικότητα του, και τι μπορεί να δημιουργήσει μια ευχάριστη και διασκεδαστική παρέα. Επί του θέματος λοιπόν, ‘ναι’ θα πει στα μεγάλα τραπέζια με φίλους με μουσική και γλέντια, θα πει όμως ‘όχι’ σε μια υποχρεωτική συνεύρεση με θείους και πεθερικά, με συγγενείς που ούτε καν θυμάται πως υπάρχουν. Σε γενικές γραμμές δεν είναι τύπος που κρατά ή εκτιμά τις παραδόσεις, ωστόσο οτιδήποτε μπορεί να το δει ως ‘πάρτι’ τότε δεν πρόκειται να το απορρίψει, σε παρέες που ξέρει πως μπορεί να κινηθεί ελεύθερα και αυθόρμητα δεν θα δώσει αρνητικές απαντήσεις. Αγαπημένη του στιγμή είναι το τσούγκρισμα των αυγών, φυσικά και θα επιλέξει πρώτος, εννοείται πως θα πάρει το πιο κόκκινο και το πιο γερό.

Δες όλες τι Προβλέψεις και τα Νέα για το Ζώδιο σου

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος είναι από τους χαρακτήρες που αγαπούν τα μεγάλα τραπέζια, το καλό φαγητό, νιώθει μεγάλη ασφάλεια και ευχαρίστηση όταν βρίσκεται ανάμεσα σε συγγενείς και σε μυρωδάτα ψητά. Ολοκλήρωση και εσωτερική ηρεμία θα αισθανθεί τη στιγμή που θα καθίσει στη θέση που του έχουν υποδείξει και θα εμφανιστεί μπροστά του το δικό του πιάτο με τη δική του πλουσιοπάροχη μερίδα. Θα τις τηρήσει τις παραδόσεις, και το κερί-λαμπάδα θα κρατήσει, και το κόκκινο αβγουλάκι θα έχει στην τσέπη του για το παραδοσιακό τσούγκρισμα. Αγαπάει τις οικογενειακές στιγμές ένας Ταύρος, είναι σε θέση να αισθανθεί και να εκτιμήσει τη θαλπωρή και τους συγγενικούς δεσμούς. Το Πάσχα για έναν Ταύρο ανήκει στις αγαπημένες του γιορτές, καλά θα περάσετε μαζί του αρκεί να μην τον ενοχλήσετε την ώρα που θα τρώει.

Δες όλες τι Προβλέψεις και τα Νέα για το Ζώδιο σου

ΔΙΔΥΜΟΣ

Πανηγύρι είναι για έναν Δίδυμο το Πάσχα, θα φάει, θα πιει, θα χορέψει, του αρέσει να γυρίζει τη σούβλα αλλά όχι για πολλή ώρα. Γενικότερα σαν παιχνίδι βλέπει τις πασχαλινές παραδόσεις κυρίως αυτές που σχετίζονται με την πλευρά του γλεντιού και του φαγητού. Η Μεγάλη Εβδομάδα συνήθως τον δυσανασχετεί, είναι ένα πολύ ήσυχο εξαήμερο για την ανήσυχη συμπεριφορά του, είναι η χρονική στιγμή που τις περισσότερες φορές αποφασίζει να ταξιδέψει, γενικότερα θέλει να λείπει από το σπίτι του ή από τη χώρα του. Ο Δίδυμος με το χιούμορ του και την ανάγκη του για κινητοποίηση θα βρει τρόπο να περάσει καλά στις πασχαλινές οικογενειακές συνευρέσεις, δεν έχει απορριπτική διάθεση, με αγωνία και λαχτάρα περιμένει τη στιγμή που θα βγουν τα κοκκινωπά αυγά της μεγάλης σύγκρουσης.

Δες όλες τι Προβλέψεις και τα Νέα για το Ζώδιο σου

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Λάτρης των οικογενειακών στιγμών είναι ένας Καρκίνος, συνεπώς συμπαθεί ιδιαιτέρως την γιορτή του Πάσχα, είναι αγαπημένες μέρες του έτους. Δεν θα θελήσει να αποκοπεί από την οικογένεια του, προτάσεις για ταξιδάκια πολύ πιθανόν να τις απορρίψει, ίσως να θεωρήσει ανεπίτρεπτο το να μην λάβει συμμετοχή στο οικογενειακό τραπέζι. Ο Καρκίνος είναι τύπος παραδοσιακός, τις συγκεκριμένες μέρες θα τα τηρήσει όλα, θα ακολουθήσει κατά γράμμα τα εθιμοτυπικά. Θα πάρει την πρωτοβουλία να καλέσει κόσμο στο σπίτι, θα φροντίσει για το μαγείρεμα, θα επιβλέπει να γίνει σωστά το ψήσιμο στη σούβλα, τα αυγά θα τα βάψει, θα τα γυαλίσει. Με μεγάλη ευχαρίστηση ζει τις πασχαλινές μέρες ένας Καρκίνος, συναισθηματικά τον γεμίζουν και τον ισορροπούν.

Advertisements

Δες όλες τι Προβλέψεις και τα Νέα για το Ζώδιο σου

ΛΕΩΝ

Οι πασχαλινές συγγενικές συγκεντρώσεις, ο κόσμος την ημέρα της Ανάστασης, όλα αυτά είναι ένα πολύ καλό σκηνικό μέσα στο οποίο θα μπορέσει να ξεπροβάλει ένας εντυπωσιακός Λέοντας με τη δυναμική του εμφάνιση. Τις καλύτερες εντυπώσεις θα βάλει στόχο να κερδίσει όχι μόνο από τους φίλους και τους συγγενείς, αλλά και από τους διαφόρων ειδών παρευρισκόμενους. Αυτά θέλει ο Λέοντας για να νιώσει πως είναι στο στοιχείο του, κόσμος, συγκεντρώσεις, βλέμματα, ενδυματολογικές συγκρίσεις, όλα αυτά του τονώνουν το ενδιαφέρον και τη διάθεση. Το παραδοσιακό κομμάτι ίσως να μην τον απασχολήσει, θα εστιάσει στην προβολή και στην γενική οπτική της εικόνας. Στην αναμέτρηση των αυγών δεν αποκλείεται κάτι να έχει προσχεδιάσει, αν σε κάποιο χέρι κυκλοφορεί ξύλινο αυγό μη το ψάχνετε δεξιά και αριστερά, ο Λέοντας θα το έχει.

Δες όλες τι Προβλέψεις και τα Νέα για το Ζώδιο σου

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Στα γήινα ζώδια ανήκει ο Παρθένος, του αρέσει να ακολουθεί την πεπατημένη, ασφάλεια θα νιώσει στη σιγουριά ενός συγγενικού περιβάλλοντος ανάμεσα σε ανθρώπους που γνωρίζει και τον γνωρίζουν. Οικογενειακά και παραδοσιακά θα περάσει το Πάσχα του ένας Παρθένος, θα τα τηρήσει τα καθέκαστα ακόμα κι αν τα βρει περιοριστικά ή καταπιεστικά. Φυσικά και θα πάει στην Ανάσταση, σίγουρα θα τηρήσει τη διατροφική δίαιτα των ήμερων όχι τόσο για λογούς θρησκοληψίας, αλλά επειδή γνωρίζει πως κάνει καλό στην υγεία του. Ο Παρθένος σαν χαρακτήρας προσέχει πάρα πολύ την κοινωνική του εικόνα, δεν θα θελήσει να απουσιάζει από τις οικογενειακές συγκεντρώσεις για να μην βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να δεχτεί αρνητικά σχόλια. Με έναν Παρθένο τις ήμερες του Πάσχα θα γίνουν όλα όπως πρέπει και όπως καλεί η συνήθεια.

Δες όλες τι Προβλέψεις και τα Νέα για το Ζώδιο σου

ΖΥΓΟΣ

Χάνει ο Ζυγός την ευκαιρία να βρεθεί μέσα σε μια μεγάλη παρέα ανάμεσα σε φίλους συγγενείς και οικεία πρόσωπα; Όχι βέβαια! Από τις πιο αγαπημένες στιγμές του έτους είναι το Πάσχα για έναν Ζυγό, ενώ αγαπάει τα ταξίδια αυτές τις μέρες φυσικά και δεν θα φύγει μακριά από το στενό του περιβάλλον. Σε καμία περίπτωση δεν θα προτιμήσει να ζήσει ήρεμες μοναχικές στιγμές με το ταίρι του και να αφήσει μια ολόκληρη παρέα που θα μαγειρεύουν, θα ψήνουν, και θα γελάνε όλοι μαζί. Δεν τα χάνει αυτά ο κοινωνικός Ζυγός, παραδοσιακά θα τα περάσει όλα, βέβαια με τους διατροφικούς περιορισμούς δεν θα τα πάει καλά, επίσης και στην ησυχία της Μεγάλης εβδομάδας το πιθανότερο είναι να μην ενδώσει, θα την κάνει την ζωηράδα του. Με λίγα λόγια παραδοσιακός θα είναι ένας Ζυγός μονό εκεί που θέλει και τον βολεύει.

Δες όλες τι Προβλέψεις και τα Νέα για το Ζώδιο σου

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αψυχολόγητη στάση κρατά στις παραδόσεις ένας Σκορπιός, η συμπεριφορά του δεν μπορεί να γενικευτεί. Κάποιοι θα τηρήσουν πιστά τις πασχαλινές παραδόσεις κατά γράμμα, κάποιοι άλλοι όμως θα βγάλουν την αντιστασιακή τους πλευρά και μάλιστα με έναν τρόπο εκκεντρικό ή αντιδραστικά σκοτεινό. Ανάλογα με τα προσωπικά του βιώματα θα συμπεριφερθεί ένας Σκόρπιος, το σίγουρο είναι πως δεν θα δεχτεί να μπει σε καταπιεστικά καλούπια. Οτιδήποτε στραφεί ενάντια στην ψυχολογία του θα προκαλέσει ξεσπάσματα που ενδεχομένως να εκδηλωθούν κατόπιν εορτής. Αφήστε έναν Σκορπιό να κάνει αυτό που θέλει και να ενεργήσει σύμφωνα με τις αξίες και τα προσωπικά του πιστεύω. Αν συμπεριφερθεί κάπως απόμακρα δεν πειράζει, το σίγουρο είναι πως θα εκτιμήσει την ώρα του φαγητού.

Advertisements

Δες όλες τι Προβλέψεις και τα Νέα για το Ζώδιο σου

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης τις μέρες του Πάσχα μπερδεύεται και αναστατώνεται, δεν ξέρει τι να κάνει. Από την μια θέλει να ταξιδέψει, να βγει εκτός χώρας, να γνωρίζει άλλα έθιμα και άλλους πολιτισμούς, από την άλλη όμως θέλει και τις οικείες οικογενειακές ή φιλικές συγκεντρώσεις που θα επικοινωνήσει, θα δραστηριοποιηθεί πρακτικά, θα φάει θα πιει και θα γλεντήσει. Του αρέσει η παρέα και η συναναστροφή γύρω από τη σούβλα, τα αγαπάει τα μεγάλα τραπέζια με τον κόσμο, τις διαφορετικές προσωπικότητες και τις συγγενικές κρίσεις. Θα δυσκολευτεί να πάρει μια απόφαση σχετικά με το αν θα περάσει παραδοσιακά ή αντιστασιακά. Το σίγουρο είναι πως ο δραστήριος Τοξότης δεν θα έχει διάθεση να αποκοπεί εντελώς από τα γνωστά και τα συνηθισμένα, βρίσκει και στις παραδόσεις ενδιαφέρον για καλοπέραση και δράση.

Δες όλες τι Προβλέψεις και τα Νέα για το Ζώδιο σου

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο σκεπτόμενος και ρεαλιστικός Αιγόκερως με τις έγνοιες και τους έντονους οικονομικούς προβληματισμούς ήρεμα θα θελήσει να περάσει τις μέρες του Πάσχα, και φυσικά αυτό που τον χαλαρώνει και τον ισορροπεί δεν είναι άλλο από την οικογένεια του και τα στενά αγαπημένα του πρόσωπα. Λίγο δύσκολο να αναλάβει την πρωτοβουλία να οργανώσει κάποιο ταξίδι, να κλείσει ξενοδοχεία, να βγάλει εισιτήρια, δεν θα αφήσει τον γάμο να πάει για πουρνάρια. Θα περάσει παραδοσιακά, με το στρωμένο τραπέζι, με τις οικείες συζητήσεις, θα τηρήσει τα ήθη και τα έθιμα, θα εκτιμήσει τα βαμμένα κόκκινα αυγά, θα φάει λιτά και συνετά αποφεύγοντας τις υπερβολές. Μια χαρά θα περάσετε το Πάσχα δίπλα σε έναν Αιγόκερω αρκεί να μην τον πιέσετε να ξεσηκωθεί να ετοιμάσει βαλίτσες.

Δες όλες τι Προβλέψεις και τα Νέα για το Ζώδιο σου

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Τα εκκεντρικά και τα ασυνήθιστα θα βγάλει στη φόρα ένας Υδροχόος τις μέρες του Πάσχα, ότι κάνουν οι άλλοι το αντίθετο αυτός, έτσι για να σπάσει τα καθέκαστα. Αντιδραστική θα είναι η στάση του στις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα τα βρίσκει ενοχλητικά ίσως και αρκετά καταπιεστικά, γενικότερα το προκαθορισμένο είναι το κόκκινο πανί για έναν Υδροχόο. Κάτι θα βρει να κάνει ή να προτείνει για να βγει από το συλλογικό βίωμα, ίσως να ταξιδέψει ή να απομακρυνθεί από τα κοινά, ή να πράξει συνειδητά οτιδήποτε απαγορευμένο ορίζει η παράδοση. Το να πας κόντρα πασχαλιάτικα σε έναν Υδροχόο δεν θα βγει σε καλό αντιθέτως θα ενισχύσει την αντιδραστική του τάση. Αν νιώσει πως δεν προκαλεί με τη στάση του τότε είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστεί σε ένα οικογενειακό τραπέζι, έτσι για μια βόλτα για να δει αντιδράσεις.

Δες όλες τι Προβλέψεις και τα Νέα για το Ζώδιο σου

ΙΧΘΥΣ

Ο ρομαντικός και συναισθηματικός Ιχθύς τις βιώνει σε βάθος τις ήμερες της Μεγάλης Εβδομάδας, κινηματογραφικές εικόνες έχει στη σκέψη του, αφήνει το συναίσθημα να τον συνεπάρει. Τις θρησκευτικές και εκκλησιαστικές εκδηλώσεις συνήθως τις ακολουθεί με ευλάβεια, νιώθει αγαλλίαση με την ηρεμία και το δέος των ήμερων. Δεν θα θελήσει να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που συνηθίζεται γιατί πολύ απλά αρέσκεται σε αυτού του είδους τα βιώματα, εστιάζει στη συναισθηματική αξία και το κοινωνικό μήνυμα αυτών των πεποιθήσεων. Παραδοσιακά και οικογενειακά θα περάσει κάποιος που έχει δίπλα του έναν Ιχθύ, και στον επιτάφιο θα πάει, και στην Ανάσταση θα κρατήσει το κεράκι του, και τη μαγειρίτσα θα την εκτιμήσει πιθανότατα με διπλή μερίδα. Ενεργή συμμετοχή θα έχει στο οικογενειακό τραπέζι, το ψητό θα το επιμεληθεί ιδιαιτέρως.

Δες όλες τι Προβλέψεις και τα Νέα για το Ζώδιο σου

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα