Μην χασετε

100+ Υπέροχες Σκανδιναβικές κουζίνες που θα σας συναρπάσουν

Το σκανδιναβικό στυλ είναι γνωστό για την απλότητα, τον μινιμαλισμό, το καθαρό σχεδιασμό και κυρίως την άνεση και τη φιλικότητα του. Αυτό που το κάνει να εκτιμάται τόσο πολύ στους θαυμαστές των τάσεων εσωτερικού σχεδιασμού είναι η ικανότητά του να συνδυάζεται τέλεια με άλλα στυλ και για τόσο πολύ κομψό και μοντέρνο τρόπο. Αν είστε περίεργοι να γνωρίσετε τα βασικά χαρακτηριστικά των σκανδιναβικών τάσεων, σήμερα είναι μια καλή ευκαιρία για να σας κάνει να ανακαλύψετε τη γοητεία τους.

Advertisements

Θα εστιάσουμε την προσοχή μας στη διακόσμηση της σκανδιναβικής κουζίνας. Για τους ανθρώπους που σχεδιάζουν την ανανέωση αυτού του δωματίου, εδώ θα βρείτε πολλές συμβουλές και ιδέες για την τοποθέτηση του γαστρονομικού χώρου στο σκανδιναβικό πνεύμα.

Αν σας αρέσει ο απλός και κομψός σχεδιασμός μην διστάσετε να υιοθετήσετε τη διακόσμηση της κουζίνας σε Σκανδιναβικό στυλ με τις συμβουλές και τις πρωτότυπες ιδέες μας παρακάτω

Η παλέτα χρωμάτων

Το σκανδιναβικό εσωτερικό διακρίνεται από μια καθαρή ατμόσφαιρα χωρίς υπερβολές. Το λευκό χρώμα βρίσκεται στο κέντρο του σκανδιναβικού ντιζάιν. Όσο για τη χαρακτηριστική σκανδιναβική κουζίνα, η εικόνα που έρχεται στο μυαλό είναι ένα λευκό δωμάτιο, ευρύχωρο με αρκετές πινελιές ξύλου.

Έτσι, μια παραλλαγή για τη σκανδιναβική διακόσμηση της κουζίνας σας είναι ένα δωμάτιο με λευκούς τοίχους με επένδυση δαπέδου σε ανοιχτόχρωμο ξύλο και μια οροφή είτε συνολικά λευκή είτε με μερικές διακοσμητικές ξύλινες δοκίδες. Οι ουδέτερες αποχρώσεις συνδυάζονται επίσης για να εξασφαλίσουν μια χαλαρωτική και καθαρή ατμόσφαιρα. Το ανοιχτό γκρι ή το σκούρο γκρι, το μπεζ είναι επίσης κλασικές αποχρώσεις για τοιχογραφίες.

Το λευκό χρώμα παίζει σημαντικό ρόλο στην κατασκευή και διακόσμηση σκανδιναβικής κουζίνας

Μερικές φορές, για να προσθέσετε μια φρέσκια νότα μπορείτε επίσης να επιλέξετε κάποια διακοσμητικά αντικείμενα ζωντανών χρωμάτων όπως κόκκινο, ροζ ή σκούρο μπλε, πορτοκαλί ή κίτρινο. Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με το σχεδιασμό τοίχου προσθέτοντας μερικές γεωμετρικές γραμμές σε παστέλ αποχρώσεις. Βάφοντας έναν τοίχο με πράσινο ή γαλάζιο είναι επίσης μια καλή εναλλακτική λύση για όσους προτιμούν την πιο πολύχρωμη ατμόσφαιρα. Ωστόσο, μην υπερβείτε το μέτρο και προσπαθήστε να παραμείνετε στο πλαίσιο του απλού και αρμονικού σχεδιασμού.

Τα διακοσμητικά αξεσουάρ των ζωντανών αποχρώσεων φέρνουν έναν καθαρό αέρα στον εκλεπτυσμένο και μινιμαλιστικό σχεδιασμό

Τυπικά υφάσματα, υλικά

Το πιο συνηθισμένο υλικό στη σκανδιναβική διακόσμηση είναι το ξύλο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτήν την τάση. Πρώτον, το κλίμα και οι χαμηλές θερμοκρασίες κάνουν τους ανθρώπους να μετατρέψουν τα σπίτια τους σε ένα ζεστό καταφύγιο. Και στη συνέχεια, το ξύλο έχει επίσης πολλά αισθητικά οφέλη που το καθιστούν ένα από τα πιο προτιμώμενα υλικά σε όλο τον κόσμο. Έτσι, μπορείτε να ενσωματώσετε ξύλο σε διάφορα σχήματα – ενιαία ή μερική κάλυψη του δαπέδου, της οροφής ή των τοίχων, των επίπλων, των διακοσμητικών αξεσουάρ κλπ. Δεδομένου ότι η σκανδιναβική σχεδίαση είναι τόσο cocooning και κομψό, μεταλλικά τελειώματα και μαύρες προθέσεις είναι επίσης παρόντες στο σκανδιναβικό περιβάλλον για να δημιουργήσουν μια ισορροπημένη αντίθεση.

Advertisements

Το σκανδιναβικό στυλ μπορεί να συνδυαστεί με όλες τις άλλες εσωτερικές τάσεις για να δημιουργήσει μια διακόσμηση με χαρακτήρα και ζεστασιά

Οι σκανδιναβικοί πάγκοι κουζίνας είναι λευκοί, μερικές φορές σε μάρμαρο. Σχεδιασμός από συμπαγές ξύλο ή στρωματοποιημένες εναλλακτικές λύσεις βρίσκονται επίσης στην κορυφή των τάσεων. Στη βρύση και τις βρύσες κουζίνας – σκεφτείτε ιδιαίτερα τα μοντέλα που πρόκειται να εγκατασταθούν, το νεροχύτη κάτω από το δάπεδο σε όνυχα, κεραμικό ή γρανίτη. Όσο για τα πλακάκια, οι πιο δημοφιλείς παραλλαγές είναι πάντα με λευκές ή μαύρες αποχρώσεις, με γεωμετρικά σχέδια ή με επένδυση από τούβλα.

Το ξύλο και οι πλάκες είναι από τα πιο χρησιμοποιημένα υλικά στη διακόσμηση Σκανδιναβικής κουζίνας

Φωτισμός

Όλος ο σκανδιναβικός σχεδιασμός έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίζει τη βέλτιστη καθαρότητα και άνεση. Η επιλογή του φωτισμού δεν ξεφεύγει από αυτόν τον κανόνα. Εάν ο στόχος είναι να φωτίσετε το χώρο για να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα, προσέξτε τις πηγές φωτός. Εάν το σχέδιο του σπιτιού σας επιτρέπει, εγκαταστήστε μεγάλα παράθυρα για να εξασφαλίσετε αρκετό φυσικό φως. Στη συνέχεια, τα πιο τυπικά μοντέλα φωτισμού για σκανδιναβικό στιλ είναι οι αναρτημένοι λαμπτήρες, καθώς και οι οδηγοί φωτισμού και λαμπτήρων δαπέδου. Πολύ συχνά μπορείτε να δείτε έναν αρμονικό συνδυασμό σκανδιναβικού σχεδιασμού με φωτιστικά βιομηχανικού στυλ.

Το τζάκι με παραδοσιακό ή μοντέρνο σχεδιασμό εγγυάται μια φιλική ατμόσφαιρα σε αυτό το δωμάτιο που ενώνει όλη την οικογένεια

Έπιπλα και αξεσουάρ

Η σκανδιναβική κουζίνα έχει ένα ευρύχωρο και συχνά ανοιχτό σχέδιο προς το σαλόνι. Η τραπεζαρία με ορθογώνιο ή στρογγυλό τραπέζι, άνετες καρέκλες ή πολυθρόνες είναι επίσης ενσωματωμένΕς σε αυτό το χώρο. Ο σχεδιασμός και τα μοντέρνα έπιπλα συμβάλλουν στον σύγχρονο αέρα της κουζίνας. Οι καρέκλες είναι καλυμμένες με μαξιλάρια και καλύμματα σε μαλακή πλαστική γούνα, το πάτωμα είναι επενδυμένο με μαλακά χαλιά με γεωμετρικά σχέδια. Τα φυτά και το πράσινο από την πλευρά τους φέρνουν μια νέα και φυσική νότα. Για να δοθεί περισσότερος χαρακτήρας στο λευκό χώρο, μπορεί κανείς να κρεμάσει κάποιες κορνίζες φωτογραφιών με σύγχρονους πίνακες ή αφίσες με εμπνευσμένα εισαγωγικά.

Οι σκανδιναβικές τάσεις διακρίνονται από τα απλά και κομψά μοτίβα, όπως για παράδειγμα τα γεωμετρικά μοτίβα

Advertisements

 

 

 

texnotropieskaidiakosmisi.com

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα